11.2 C
Athens
23/01/2021
Biztech

Convertible Ultrabooks: Η γενιά των Ultra-transformers

Το Ultrabook convertible είναι ένα νέο σύστηµα, το οποίο δηµιουργεί τη δική του κατηγορία. Προσφέρει τα πλεονεκτήµατα ενός laptop µαζί µε ένα πλήρες πληκτρολόγιο, αλλά µπορεί να µετατραπεί και σε tablet.

Πρόκειται για ιδιαίτερα ανταγωνιστικές λύσεις, οι οποίες µπορούν να αντικαταστήσουν ένα πλήρως εξοπλισµένο notebook έχοντας το επιπλέον πλεονέκτηµα του χαµηλού βάρους και της εξαιρετικά αποτελεσµατικής διαχείρισης της ενέργειας. Διαθέτουν SSD για εξαιρετικά γρήγορη εκκίνηση, αλλά και επαναφορά.

Η εν λόγω κατηγορία συστηµάτων ενοποιεί το κενό για όλους όσους θέλουν να έχουν µια πλήρη εµπειρία µε τον υπολογιστή τους. Τα tablets παρέχουν µια ευρεία γκάµα εφαρµογών και αντίστοιχα µεγάλη λειτουργικότητα, αλλά δεν διαθέτουν την απαραίτητη ισχύ, ευελιξία αλλά και τις επιλογές που υπάρχουν στα PCs. Τα Ultrabooks παρέχουν µια εµπειρία αντίστοιχη µε ένα desktop ή ένα notebook διαθέτοντας την πλήρη λειτουργικότητα των Windows. Αποτελούν µια εξαιρετική εναλλακτική για τα laptops πλήρους µεγέθους όντας ταυτόχρονα πιο ελαφρά σε βάρος και πιο µικρά σε µέγεθος.

Τα convertible Ultrabooks µπορούν να χρησιµοποιηθούν είτε ως συµβατικά laptops είτε ως tablets. Υπάρχουν διαφορετικοί µηχανισµοί για τη µετακίνηση του πληκτρολογίου, αλλά σε κάθε περίπτωση οι εν λόγω συσκευές έχουν τη δυνατότητα να χρησιµοποιηθούν και µε τους δυο τρόπους. Από τη στιγµή που το πληκτρολόγιο δεν είναι πάντα απαραίτητο ειδικά όταν η συσκευή µεταφέρεται, τα πλεονεκτήµατα είναι προφανή, ειδικά για όσους επιθυµούν λειτουργικότητα tablet και laptop στο ίδιο σύστηµα.

Τα πληκτρολόγιο µπορεί να περιστρέφεται, να γλιστράει πίσω από την οθόνη ή να συνδέεται, αλλά σε κάθε περίπτωση µεταµορφώνει χωρίς κόπο τη συσκευή σε tablet. Στην πρώτη περίπτωση η οθόνη µπορεί να περιστραφεί γύρω από έναν άξονα ώστε να καλύψει το πληκτρολόγιο. Στην περίπτωση που το πληκτρολόγιο γλιστράει πάνω σε διαδροµή ώστε να µπαίνει πίσω από την οθόνη. Υπάρχει και Ultrabook µε docking πληκτρολόγιο, το οποίο αποσπάται τελείως από την οθόνη, η οποία µπορεί να χρησιµοποιηθεί ως tablet.
H διαχείριση της ενέργειας που παρέχει η νέα γενιά επεξεργαστών Intel Core αλλά και οι Atom που χρησιµοποιούνται συνήθως σε αυτές τις υλοποιήσεις επιτρέπουν τη χρήση του συστήµατος χωρίς το φόβο του αδειάσµατος της µπαταρίας.

Αν αναλογιστεί κανείς το τι προσφέρει αυτό το νέο form factor, θα αντιληφθεί ότι αποτελεί µια εξαιρετική πρόταση για κάθε χρήστη που µεταφέρει laptop και tablet. Διαθέτει τα πλεονεκτήµατα της φορητότητας αλλά και το µέγεθος και τις δυνατότητες ενός laptop και την επιπρόσθετη λειτουργικότητα ενός tablet. Σε πολλές περιπτώσεις αυτός ο συνδυασµός laptop-tablet µπορεί να αποτελέσει ένα desktop replacement για πολλούς χρήστες. 

Ευκαιρία για καινοτοµία
Οι δυνατότητες αφής, έδωσαν την ευκαιρία σε κατασκευαστές όπως οι Asus, Dell, HP, Lenovo, Sony και Toshiba να γίνουν ιδιαίτερα δηµιουργικοί παρουσιάζοντας µια σειρά από εντυπωσιακά προϊόντα. Γιατί να µην µπορεί ο χρήστης να έχει την πλήρη εµπειρία που του παρέχει ένα σύστηµα, όταν πρέπει να είναι παραγωγικός και δηµιουργικός και στη συνέχεια το ίδιο σύστηµα να µετατρέπεται σε tablet όταν θέλει να παρακολουθήσει µια ταινία ή  να χειριστεί εφαρµογές που είναι σχεδιασµένες για το περιβάλλον των Windows 8.

Κάθε µια από τις παραπάνω εταιρείες κατάφερε να φέρει τη δική της πρόταση στην αγορά διαφοροποιώντας µε αυτό τον τρόπο το offering της προς τον πελάτη. Σε κάθε περίπτωση όµως οι χρήστες έχουν πρόσβαση στο νέο user interface, την οθόνη αφής και τις εφαρµογές. Και λόγω της αρχιτεκτονικής Intel, µπορούν να συνεχίσουν να χρησιµοποιούν όλες τις εφαρµογές που γνωρίζουν στο desktop τους όπως και τα περιφερειακά που χρησιµοποιούσαν µέχρι σήµερα. Η πρόταση των convertible Ultrabooks φέρνει τον καλύτερο δυνατό συνδυασµό και των δυο κόσµων.
 

Σχετικά άρθρα

Νέοι σαρωτές εγγράφων από την Epson

Kitriniaris

Η Epsilon Net παρουσιάζει τις νέες εξελίξεις στους συνεργάτες της

Giorgos Athanassiadis

H Orthology διανομέας της Altaro σε Ελλάδα και Κύπρο

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα