Cisco Partner Summit: Οι συνεργατες κλειδι για την αναπτυξη

“Οι συνεργάτες υπήρξαν θεμελιώδες στοιχείο ανάπτυξης της Cisco διαχρονικά και θα παραμείνουν έτσι και στο μέλλον”. Με αυτή τη μικρή αλλά εξόχως χαρακτηριστική φράση θέλησε να περιγράψει ο CEO της Cisco, Chuck Robbins, τη σχέση που θα διατηρήσει η εταιρεία με τους συνεργάτες της και στην νέα εποχή.

 

Ανεβαίνοντας στο βήμα του Cisco Partner Summit 2016, στο San Diego, για πρώτη φορά με την ιδιότητα του CEO, ο Robbins περιέγραψε χθες, 1 Μαρτίου, με ξεκάθαρο τρόπο το τρίπτυχο που πρέπει να ακολουθήσουν οι συνεργάτες προκειμένου να βοηθήσουν τούς πελάτες τους: ταχύτητα, καινοτομία και δέσμευση. Το θέμα του φετινού συνεδρίου έχει τίτλο Powered by Partnerships.

 

“Οι πελάτες μας δεν επιθυμούν απλά system integration, πλέον. Δεν έχουν τον χρόνο και κυρίως θέλουν να επικεντρωθούν στη στρατηγική αξία που προσθέτει η τεχνολογία στο business τους. Από εμάς αναζητούν συμβουλευτικές, εφαρμοστικές και διαχειριστικές λύσεις προκειμένου να αναπτυχθούν”, συμπλήρωσε ο Robbins απευθυνόμενος προς τους συνεργάτες.

 

Ο CEO της Cisco τόνισε ότι οι τεχνολογικές τάσεις μεταβάλλονται ταχύτερα από ποτέ, γεγονός που επηρεάζει σημαντικά το πώς οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιούνται. Σε αυτό το πλαίσιο, η συμβολή των συνεργατών στην εξέλιξη των business models είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμη. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, όμως, οι συνεργάτες έχουν περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης από ποτέ καθώς η τεχνολογία καθίσταται πλέον business driver.

 

Αυτό που όλοι ανέμεναν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Robbins ήταν και η αναφορά του στη νέα σειρά συστημάτων HyperFlex, με την οποία η Cisco θέλει να εισέλθει στην αγορά του hyper-converged infrastructure. Τα συστήματα HyperFlex “παντρεύουν” τους Unified Computing System servers της Cisco με την software-defined storage τεχνολογία που η Cisco έχει αναπτύξει σε συνεργασία με την startup Springpath. Μεγάλο πλεονέκτημα αλλά και διαφοροποίηση των HyperFlex σε σύγκριση με τις hyperconverged λύσεις πρώτης γενιάς, είναι οι σαφέστατα καλύτερες επιδόσεις τις οποίες επιτυγχάνουν, η ανώτερη ευελιξία αλλά και λειτουργική απλότητα. Η Cisco ήδη λαμβάνει παραγγελίες για τα HyperFlex με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται εντός του Μαρτίου.

 

Με αφορμή την παρουσίαση των HyperFlex συστημάτων, ο Robbins απάντησε και στον αντιπρόεδρο της Nutanix και υπεύθυνο για το κανάλι και τη διανομή, Chris Morgan, ο οποίος είχε δηλώσει λίγες ώρες πριν την ομιλία του Robbins ότι η Cisco έχει “ιστορία λάθος εκκινήσεων σε νέες αγορές”. Τα HyperFlex είναι ανταγωνιστικά προϊόντα σε παρόμοιες hyperconverged λύσεις της Nutanix. Ο CEO της Cisco ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “κάποιος στη Nutanix δεν κρατά σωστά αρχεία σχετικά με τις επιτυχίες της Cisco κάθε φορά που εισέρχεται σε μια νέα αγορά”.

 

Τον Chuck Robbins διαδέχτηκε στο βήμα η Wendy Bahr, ανώτερη αντιπρόεδρος του καναλιού παγκοσμίως.  Μιλώντας ενώπιον 2.200 συνεργατών επαναβεβαίωσε τη στενή συμμαχία μεταξύ Cisco και καναλιού, τονίζοντας ότι η τεχνολογική καινοτομία θα είναι προς όφελος και των δύο μερών. Η Bahr επεσήμανε ότι η Cisco εξελίσσει την καναλική στρατηγική της ώστε να προσφέρει στους συνεργάτες ένα ολιστικό πρόγραμμα με προϊόντα, υπηρεσίες και λογισμικό που θα είναι εύκολο για τους συνεργάτες να καταλάβουν, να χρησιμοποιήσουν και εν τέλει να δημιουργήσουν αξία από αυτό.  Το πρόγραμμα αυτό δεν θα είναι έτοιμο εν μία νυκτί και η επικεφαλής του καναλιού υποσχέθηκε διαφανή επικοινωνία με τους συνεργάτες σε κάθε βήμα της δημιουργίας του.

 

 

To Cisco Partner Summit συνεχίζεται και το BizTech.gr θα σας κρατά ενήμερους για τις εξελίξεις που αφορούν το κανάλι συνεργατών της Cisco.