16.7 C
Athens
25/01/2021
Biztech

Cisco Meraki από τη Logicom και… ξενοιάζεις

Κάποτε, οι τοπικοί δικτυακοί controllers, τα περιβάλλοντα γραμμής εντολών και η χειροκίνητη διαμόρφωση του firewall ήταν αυτά που έκαναν ένα δίκτυο να λειτουργεί. Ωστόσο, η παλιά ΙΤ υποδομή δεν μπορεί πλέον να συμβαδίσει με τις σύγχρονες ανάγκες.

Εάν επιθυμείτε μια προσέγγιση που να μπορεί να ανταπεξέλθει στις τωρινές και τις μελλοντικές προκλήσεις θα πρέπει να υιοθετήσετε το cloud (και) στη διαχείριση του δικτύου σας. Και εάν υπάρχει κάποια λύση που να μπορεί να ισχυριστεί ότι αποτελεί τον πρωτοπόρο του cloud network management αυτή είναι το Cisco Meraki.

Η Logicom, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες πληροφορικής με δεκάδες συνεργασίες με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές παγκοσμίως, Gold Partner της Cisco και πολύ σημαντικά διεθνή έργα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο ενεργητικό της, είναι ο κατάλληλος συνεργάτης που θα σας βοηθήσει να κάνετε τη μετάβαση προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό μεταφέροντας τη διαχείριση της δικτυακής σας υποδομής εξολοκλήρου στο cloud.

 

Η τεχνολογία του Cisco Meraki είναι εξ ολοκλήρου βασισμένη στο cloud, αποτελώντας τη μοναδική πραγματική end-to-end λύση διαχείρισης δικτύου και συσκευών μέσω ενός ενιαίου dashboard (browser ή app).

 

Διαχείριση δικτύου από το μέλλον

Το Cisco Meraki ήρθε να αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε σήμερα για τη διαχείριση του δικτύου. Η αρχιτεκτονική του cloud δημιουργεί ασφαλή, κλιμακούμενα και εύχρηστα δίκτυα που μπορούν να διαχειριστούν πρακτικά από οπουδήποτε και η Logicom προσφέρει μια μεγάλη γκάμα δικτυακών λύσεων που διαχειρίζονται μέσω του Cisco Meraki. Σε αυτές περιλαμβάνονται ασύρματα access points, switches, συσκευές ασφαλείας, διαχείριση endpoint, κάμερες ασφαλείας κ.ά. – όλα πλήρως διαχειρίσιμα από σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή που χρησιμοποιεί web-based Meraki Dashboard ή/και Meraki Mobile App.

 

 

Γιατί τo Cisco Meraki είναι η λύση που χρειάζεστε

Ο δρόμος της επιτυχίας έγκειται στην υιοθέτηση μιας κλιμακούμενης λύσης που μπορεί να αναπτύσσεται ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης. Ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι η μεταφορά της διαχείρισης της δικτυακής υποδομής στο cloud.

Δείτε παρακάτω τους πιο βασικούς λόγους για τους οποίους η λύση Cisco Meraki από τη Logicom είναι αυτό που ψάχνατε:

 

1. Διαχείριση από παντού: Με το Cisco Meraki η διαχείριση και η αντιμετώπιση προβλημάτων από οπουδήποτε γίνεται πραγματικότητα. Ο administrator ενημερώνεται άμεσα για ένα πρόβλημα, μπορεί να το διαγνώσει, αλλά και να το επιλύσει από οποιονδήποτε υπολογιστή με πρόσβαση στο διαδίκτυο.

 

2. Εύκολη ρύθμιση, διαμόρφωση και διαχείριση: Για τους περισσότερους administrators, η εγκατάστασης της δικτυακής υποδομής και η διατήρηση της σωστής λειτουργίας της προκαλεί πονοκέφαλο, πόσο μάλλον εάν πρόκειται για ένα δίκτυο που αναπτύσσεται σε πολλές γεωγραφικές περιοχές. Η διαχείριση μέσω του cloud απαιτεί λιγότερη επένδυση, απλοποιεί σημαντικά τις απαιτήσεις, μειώνει το χρόνο και το κόστος προσωπικού.

 

3. Κορυφαία ασφάλεια: Η εξασφάλιση υψηλών επιπέδων παραγωγικότητας και uptime, απαιτεί συνεχή επισκόπηση της κυκλοφορίας του δικτύου, των απειλών ασφαλείας και τη δραστηριότητα των συσκευών. Με μια υποδομή που μπορεί και διαχειρίζεται πλήρως μέσω cloud, οι administrators είναι σε θέση να ελέγχουν τη χρήση κάθε εφαρμογής ανά client και να επιβάλουν πολιτικές ασφαλείας σε επίπεδο firewall ή access point, όλα από ένα dashboard, διασφαλίζοντας ολοκληρωμένη προστασία.

 

4. Ξεκλειδώνοντας νέες δυνατότητες: Καθώς η ζήτηση στο δίκτυο αυξάνεται και προστίθενται νέες συσκευές, κάθε νέα μονάδα μπορεί να διαχειριστεί από το ίδιο interface. Αυτή η εύκολη κλιμάκωση καθιστά το Cisco Meraki ιδανικό για αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με συνεχώς αυξανόμενο αριθμό χρηστών, συσκευών και τοποθεσιών.

 

5. Χαμηλότερο TCO: Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που απασχολεί τη διοίκηση κάθε επιχείρησης είναι το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας. Και ενώ το αρχικό κόστος του hardware είναι σίγουρα σημαντικό, πάρα πολλές εταιρείες κάνουν το λάθος να επικεντρώνονται μόνο σε αυτό, αγνοώντας τα έξοδα υποστήριξης και συντήρησης. Το ασύγκριτο πλεονέκτημα του Cisco Meraki είναι ότι η ευελιξία και η ευκολία χρήσης της διαχείρισης μέσω cloud έχουν ως αποτέλεσμα πολύ χαμηλότερο TCO με την πάροδο του χρόνου.

Επιπλέον, το ευέλικτο μοντέλο αδειοδότησης κάνει το Cisco Meraki τη βέλτιστη λύση και στο θέμα της τιμολόγησης, με την τεχνική υποστήριξη να περιλαμβάνεται στην άδεια.

 

Πού απευθύνεται

Το Cisco Meraki απευθύνεται σε κάθε μικρή, μικρομεσαία ή μεγάλη επιχείρηση που έχει ανάγκη προηγμένων υπηρεσιών δικτύου, αυξημένη διαθεσιμότητα και ασφάλεια. Το γρήγορο deployment, η εύκολη κλιμάκωση και η διαισθητική απομακρυσμένη διαχείριση κάνουν τη συγκεκριμένη λύση, ιδανική για κάθε βιομηχανία.

Η Logicom σε συνεργασία με τη Cisco είναι σε θέση να καλύψει τις ιδιαίτερες απαιτήσεις και ανάγκες εξειδικευμένων κλάδων, όπως η υγεία, ο δημόσιος τομέας, η φιλοξενία, η βιομηχανία, οι κατασκευές, η εκπαίδευση, το retail κ.λπ.

 

Η αξιοποίηση της ισχυρής και διαισθητικής διαχείρισης του Cisco Meraki μειώνει το κόστος και την πολυπλοκότητα των παραδοσιακών on-premise λύσεων, εξασφαλίζοντας παράλληλα «διαφάνεια» και έλεγχο από οπουδήποτε στον κόσμο.

Σχετικά άρθρα

Mi Store: Τώρα η Xiaomi έχει το δικό της κατάστημα

Giorgos Athanassiadis

Τεχνολογία και ελληνικές επιχειρήσεις. Μεγάλη έρευνα της Lenovo

Giorgos Athanassiadis

Xerox – 45 χρόνια στην Ελλάδα: Υπερήφανη επιτυχία που διαρκεί

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα