17.6 C
Athens
27/02/2021
Biztech

Η HP κάνει την παραγωγή μηδενικών αποβλήτων πραγματικότητα

Σε μια τυπική ημέρα στο εργοστάσιο ανακύκλωσης της HP στο Lavergne του Tennessee, οι εργάτες φορτώνουν τα άδεια cartridges στους ιμάντες μεταφοράς. Καθώς εργάζονται, ταυτόχρονα βοηθούν στην εξαγωγή πολύτιμων συμπερασμάτων για την αγορά του printing, συνεισφέροντας σε μια κυκλική οικονομία που επαναχρησιμοποιεί υλικά ξανά και ξανά…

 

Η αλυσίδα της ανακύκλωσης των cartridges της HP ξεκινάει από τους πελάτες που διαθέτουν πολλαπλές επιλογές αποστολής των χρησιμοποιημένων μέσω των προγραμμάτων ανακύκλωσης της HP, τα οποία λειτουργούν σε 76 χώρες παγκοσμίως.

Μέσα σε μια τεράστια αποθήκη του εργοστασίου Lavergne, χιλιάδες cartridges γεμίζουν τεράστια κουτιά, σε όλο το πάτωμα αλλά και σε ατσάλινα ράφια. Οι εργαζόμενοι στέλνουν τα cartridges σε μια ζώνη διαλογής υψηλής ταχύτητας, όπου ένας ιμάντας μεταφοράς τα μεταφέρει υπό την επίβλεψη μιας κάμερας υψηλής ανάλυσης, διοχετεύοντάς σε διαφορετικές πορείες ανάλογα με τον τύπο τους. Η μηχανή μπορεί να ξεχωρίσει 12 τύπους και να ταξινομήσει περίπου 300 από αυτά το λεπτό, χρησιμοποιώντας ΑΙ και machine learning για να επιτύχει ακρίβεια 98%.

Κάποια cartridges περνάνε στη συνέχεια από τη διαδικασία του reverse engineering και αποσυναρμολογούνται κομμάτι-κομμάτι. Άλλα cartridges καταστρέφονται από μια γιγαντιαία μηχανή τεμαχισμού, της οποίας οι λεπίδες διαλύουν σε μικρά κομμάτια το υλικό. Μια δεξαμενή γεμάτη νερό ξεκινά τη διαδικασία διαλογής των υλικών. Τα ελαφρύτερα πλαστικά και ο αφρός επιπλέουν, ενώ τα βαρύτερα πλαστικά και τα μέταλλα βυθίζονται. Η διαδικασία αποσυναρμολόγησης έχει βελτιώσει την ικανότητα ανάκτησης μεγαλύτερου μέρους του αρχικού πλαστικού του cartridge κατά 50%, σε σύγκριση με τις συνήθεις μεθόδους τεμαχισμού και ταξινόμησης.

 

 

Ταυτόχρονα, το χρησιμοποιημένο hardware από την HP και άλλα brands φθάνει με φορτηγά στις αποβάθρες λήψης, όπου τα αντικείμενα ζυγίζονται και καταχωρίζονται. Στη συνέχεια έρχεται η φάση χειροκίνητης αποδόμησης. Με τρυπάνια, κατσαβίδια και άλλα εργαλεία, οι εργαζόμενοι βγάζουν μπαταρίες και εξαρτήματα που δεν μπορούν να εισέλθουν στον τεμαχιστή του κτιρίου. Τα υλικά στη συνέχεια διαχωρίζονται με μηχανισμό απορροής-πλωτήρα, μεταξύ άλλων διαδικασιών.

Το σύνολο του πλαστικού που ανακτάται από τις δύο τοποθεσίες μεταφέρεται έπειτα σε μια εγκατάσταση στο Μόντρεαλ που διευθύνει ο όμιλος Lavergne. Τα ανακτηθέντα πλαστικά των cartridges, εν συνεχεία, συνδυάζονται με άλλα ανακυκλωμένα υλικά όπως φιάλες και κρεμάστρες. Η καναδική εταιρεία αναδιαμορφώνει τη χημεία του υλικού, μετατρέπει το πλαστικό σε σφαιρίδια και στέλνει την πρώτη ύλη στην HP, η οποία την χρησιμοποιεί για να κατασκευάσει νέα προϊόντα που θα μπορούσαν τελικά να καταλήξουν πίσω στη Lvergne.

 

Τα τελευταία 28 χρόνια, η HP έχει ανακυκλώσει περισσότερα από 830 εκατομμύρια cartridges και συνολικά 1,36 δισεκατομμύρια κιλά υλικού – το ισοδύναμο σε βάρος 8.000 γαλάζιων φαλαινών.

 

Το πνεύμα της ανακύκλωσης διαπερνά όλα τα επίπεδα δράσης στις εγκαταστάσεις Lavergne. Τα cartridges αποθηκεύονται και μεταφέρονται σε επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες από τη βιομηχανία τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων κιβωτίων από χαρτόνι και τεράστιων λευκών σακουλών. Το μέταλλο που εξάγεται από τα cartridges μεταπωλείται στην αγορά μετάλλων κ.ο.κ.

 

Με το βλέμμα στο μέλλον, η HP εξετάζει νέες καινοτομίες ανακύκλωσης, ενώ ταυτόχρονα διερευνά τους τρόπους για αποτελεσματικότερη τρισδιάστατη εκτύπωση χρησιμοποιώντας μόνο τα απαραίτητα υλικά, χωρίς επιπλέον απόβλητα. Η εταιρεία θα συνεχίσει να κάνει ό, τι απαιτείται, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, για να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα