10.1 C
Athens
27/01/2021
Biztech

Το μέλλον του επιχειρείν είναι στο mobility

Σε ένα από τα πλέον disruptive Mobile World Congress μέχρι στιγμής, γίναμε κοινωνοί κάποιων από τα πιο ενδιαφέροντα trends και καινοτομίες, που στόχο τους έχουν να ενισχύσουν το mobility του εργατικού δυναμικού και την έννοια του “connected office”. Αυτού του είδους η έξυπνη τεχνολογία κυριολεκτικά “έκλεψε” την παράσταση στο μεγαλύτερο mobility event της χρονιάς. Ας δούμε τα top trends του MWC 2017.

 

Συνδεσιμότητα 5G: είμαστε κοντά

Πρόκειται για μια πολυαναμενόμενη τεχνολογία που υπόσχεται σαφώς μεγαλύτερες ταχύτητες επικοινωνιακών δεδομένων και καθοδηγείται κυρίως από την αυξανόμενη απαίτηση των χρηστών για αναπαραγωγή αρχείων βίντεο. Αν και το 5G βρίσκεται εδώ και κάποιο καιρό σε δοκιμαστικό στάδιο, όλα δείχνουν πως θα κυκλοφορήσει εμπορικά μέσα στο 2019.

 

The Internet of Things: συνδέοντας δρόμους και πόλεις

Το ΙοΤ συνεχίζει να κάνει disrupt στον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τις καθημερινές συσκευές και τα αυτοκίνητά μας. Εταιρείες όπως η Intel θέτουν τα όρια στο πώς θα ενισχύσουν την επόμενη γενιά έξυπνων συνδεδεμένων αυτοκινήτων, σχεδιασμένων ως “επικοινωνιακών κόμβων” που θα αυτοματοποιήσουν την οδήγηση, θα μειώσουν τα ατυχήματα και θα υλοποιήσουν την 5G τεχνολογία. Επιπλέον, το ίδιο θα ισχύσει και για τις έξυπνες πόλεις του μέλλοντος, με τα έξυπνα φανάρια κυκλοφορίας που θα “συνομιλούν” με το αυτοκίνητό σας, καθιστώντας ευκολότερες και ασφαλέστερες τις μεταφορές.

Οι επιχειρήσεις αναμένεται να ξοδέψουν περί τα 5 τρις δολάρια για το ΙοΤ εντός 5 ετών, οπότε αναμένονται σημαντικές εξελίξεις.

 

AI, VR, robotics και drones: σημαντική πρόοδος

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει επιδείξει σημαντικές προόδους σε κάθε MWC και το ίδιο συνέβη και φέτος. Η Softbank από την Ιαπωνία παρουσίασε νέα customer service ρομπότ, τα οποία μπορούν να καλωσορίσουν τους πελάτες και να κάνουν παρουσιάσεις προϊόντων εντός καταστήματος. Από την άλλη, υπήρξε και ειδικός χώρος παρουσίασης drones που εντυπωσίασαν με τις δυνατότητες… delivery προϊόντων.

Αν και πολλοί είναι ακόμα σκεπτικοί όσον αφορά τα ποσοστά υιοθέτησης AR και VR, τα ευρήματα πρόσφατων ερευνών δείχνουν πως το 67% των επιχειρήσεων σκέφτονται τη χρήση AR στο μέλλον, ενώ το 47% σκοπεύει να κάνει χρήση του VR.

 

Virtual Assistants: καλύτερα από ποτέ

Το Siri της Apple έχει πλέον ισχυρό ανταγωνισμό από συσκευές όπως το Amazon Echo και όλα τα στοιχεία δείχνουν πως θα συνεχίσει ανοδικά και τους επόμενους 12 μήνες.

 

Ολογραφικά meetings: “πρόσωπο με πρόσωπο”

Το HoloLens της Microsoft επιτρέπει την αλληλεπίδραση με το φυσικό κόσμο, χάρη στη χρήση ενός headset και ολογραφικού περιεχομένου. Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, η ανάγκη για meetings “πρόσωπο με πρόσωπο” έρχεται ολοένα και πιο κοντά.

 

Υβριδικές συσκευές: ελαφρύ ταξίδι

Οι υβριδικές συσκευές θα βοηθήσουν τους επαγγελματίες να παραμείνουν συνδεδεμένοι, ασφαλείς και προσβάσιμοι όπου κι αν βρίσκονται, χωρίς προβλήματα downtime. Στο γραφείο του μέλλοντος οι υβριδικές συσκευές θα καταστήσουν απηρχαιωμένη διαδικασία την παρουσία πολλαπλών συσκευών.

 

Ισχυρές μπαταρίες: μεγαλύτερη διάρκεια, ταχύτερη φόρτιση

Με ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να εργάζονται εν κινήσει, είναι απλά θέμα χρόνου μέχρι να αυξηθεί η διάρκεια ζωής των μπαταριών. Οι επαγγελματίες θέλουν να είναι πάντα “on” και εφόσον δεν το επιτρέπει η μπαταρία της συσκευής τους, θα στραφούν αλλού. Στη λογική αυτή, οι νέες συσκευές που παρουσιάστηκαν στη MWC 2017 είχαν μεγάλης διάρκειας μπαταρία και φορτίζονταν ταχύτερα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα