13.1 C
Athens
16/04/2021
Biztech

Έξι τάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον των SMBs

Η ευρωπαϊκή αγορά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αναπτύσσεται ταχύτατα. Από την άλλη, ακόμα και οι καλύτερα προετοιμασμένες επιχειρήσεις θα πρέπει να παρακολουθούν στενά τις τεχνολογικές εξελίξεις, προκειμένου να επιβιώσουν στο νέο ανταγωνιστικό τοπίο. Για να μην βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων, σας παραθέτουμε 6 τάσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον και τις οποίες μπορείτε να αξιοποιήσετε προς όφελός σας.

 

  1. Ψηφιακοί βοηθοί

Οι σύγχρονοι “βοηθοί”, όπως είναι η Cortana της Microsoft ή η Siri της Apple, σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε φωνητικές εντολές για να εκτελέσετε εργασίες όπως ο έλεγχος email, οι υπενθυμίσεις, έρευνα στο Web ή αναζήτηση εγγράφων αποθηκευμένων στο σκληρό δίσκο και στο cloud. Οι επιδράσεις που μπορεί να έχουν τα εργαλεία αυτά στην αύξηση της παραγωγικότητας είναι ιδιαίτερα σημαντική.

 

  1. Ταχύτατη ασύρματη επικοινωνία

Μην μένετε πίσω τεχνολογικά. Αξιοποιείστε τα πλεονεκτήματα του γρήγορου ασύρματου Internet. Για παράδειγμα, εφοδιάστε τη μικρομεσαία επιχείρηση και το προσωπικό σας με τα νέα 2-σε-1 HP tablet με αποσπώμενη οθόνη, τα οποία σε συνδυασμό με ένα ασύρματο docking station που αξιοποιεί το νέο και ταχύτερο πρότυπο WiGig, τους επιτρέπει την ασύρματη σύνδεση σε πληκτρολόγια, οθόνες, αποθηκευτικά μέσα, δίκτυα κ.λπ, χωρίς να ψάχνουν για καλώδια. Με την τεχνολογία αυτή, ο χώρος εργασίας μπορεί να είναι παντού και δεν περιορίζεται από ένα γραφείο, τάση που είναι γνωστή ως “hot desking”.

 

  1. Εφαρμογές και συνεργασία παντού

Το cloud computing δεν απευθύνεται αποκλειστικά στις επιχειρήσεις. Εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν cloud υπηρεσίες όπως το OneDrive της Microsoft για την αποθήκευση εγγράφων, αλλά και το OneNote για sharing έγγραφων και ιδεών με τους συνεργάτες τους, όπου κι αν βρίσκονται. Δώστε στο προσωπικό σας τα κατάλληλα εργαλεία για να επιτύχουν τη βέλτιστη συνεργασία – μεταξύ τους και με τους πελάτες τους.

 

  1. Ευέλικτα ωράρια

Οι σύγχρονοι γονείς-εργαζόμενοι πρέπει να ζουν διπλές ζωές για να αντεπεξέλθουν στις επαγγελματικές και προσωπικές απαιτήσεις. Μην περιορίζετε τα ταλέντα τους σε ένα συγκεκριμένο ωράριο εργασίας. Αντίθετα, δώστε τους την κατάλληλη τεχνολογία που θα προσαρμοστεί στον εργασιακό τους χώρο.

Για παράδειγμα, τα convertible notebooks Elite Series της HP με Windows 10 θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως tablets όσο βρίσκεστε εν κινήσει, ενώ μετατρέπονται σε PCs όταν βρεθείτε ξανά στο γραφείο σας.

 

  1. Τέλος στα passwords

Με τόσα παραδείγματα κυβερνο-επιθέσεων, η ασφάλεια αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Τα νέα λειτουργικά συστήματα, όπως τα Windows 10, επιχειρούν να αποκλείσουν εντελώς τη χρήση κωδικών, εξετάζοντας εναλλακτικές όπως το 3D scanning προσώπου.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ξέρετε ποια δεδομένα είναι σημαντικά για την επιχείρησή σας, πού είναι αποθηκευμένα και στη συνέχεια να τα ασφαλίσετε με την καλύτερη δυνατή τεχνολογία.

 

  1. Η δύναμη των apps

Εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως χρησιμοποιούν smartphones, και αυτό είναι ένα γεγονός που πρέπει να αξιοποιήσετε.

Βεβαιωθείτε πώς η μικρομεσαία επιχείρησή σας είναι προσβάσιμη στους πελάτες σας: Αναπτύξτε τη δική σας εταιρική app, μέσω της οποίας οι χρήστες θα μπορούν να αναζητήσουν και να αγοράσουν προϊόντα και υπηρεσίες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα