14.6 C
Athens
26/01/2021
Biztech

Τα megatrends της HP για το 2019

Βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια μιας τεχνολογικής, κοινωνικοοικονομικής και δημογραφικής επανάστασης που πιθανόν θα οδηγήσει σε μια νέα εποχή για την ανθρωπότητα. Οι άνθρωποι, τα μηχανήματα, τα δεδομένα και η ενέργεια είναι τώρα τόσο βαθιά συνδεδεμένα μεταξύ τους, ώστε η δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τους περισσότερους στον κόσμο, θα απαιτήσει την εξεύρεση ισορροπίας μεταξύ τους.

 


 

Η αστικοποίηση προσφέρει ευημερία και νέες προκλήσεις

Οι αναπτυσσόμενες οικονομίες δημιουργούν περισσότερες θέσεις εργασίας, ιδίως μέσω της αυξανόμενης ζήτησης ειδικευμένου εργατικού δυναμικού σε αστικές περιοχές. Επειδή η τεχνολογία μεταβάλλεται γρήγορα, όσοι ήδη ανήκουν στο εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό πρέπει να ασπαστούν τη δια βίου εκπαίδευση και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες. Περίπου το ήμισυ των εργαζομένων στον τομέα της πληροφορικής χρειάζεται επανεκπαίδευση μέχρι το 2022 για να παραμείνει αποτελεσματικό. Κατά ειρωνικό τρόπο, καθώς η τεχνολογία δημιουργεί ένα κενό δεξιοτήτων, μπορεί επίσης να συμβάλει στην κάλυψη αυτού του κενού, δημιουργώντας προσβάσιμες και κλιμακούμενες ευκαιρίες αναβάθμισης μέσω εκπαιδευμένων πλατφορμών, training με βάση το VR κλπ.

 

Ο αυτοματισμός επιταχύνει την παραγωγικότητα και την καινοτομία

Οι εταιρείες επενδύουν επιθετικά στην αυτοματοποίηση για να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες απαιτήσεις και την αυξανόμενη έλλειψη εργατικού δυναμικού. Ο αυτοματισμός αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για την ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομικής παραγωγικότητας, τη μετατόπιση του εργατικού δυναμικού από τα καθήκοντα ρουτίνας σε θέσεις εργασίας υψηλότερων προσόντων και υψηλότερης αμοιβής. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζουν οι έξυπνες μηχανές και τα δεδομένα.

Οι έξυπνες μηχανές που μπορούν να συλλέξουν δεδομένα, να μάθουν από αυτά και να ανταποκριθούν αποτελούν την «καρδιά» της αυτοματοποίησης. Την ίδια στιγμή, το ίδιο το δίκτυο αναβαθμίζεται για να αυξήσει το εύρος ζώνης και να μειώσει τις καθυστερήσεις. Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς ή 5G θα αρχίσουν να λειτουργούν φέτος, οπότε σταδιακά θα ξεκινήσει η εποχή της πανταχού παρούσας ασύρματης ευρυζωνικότητας.

Το edge computing και το 5G θα επεκτείνουν σημαντικά τις ευκαιρίες αυτοματοποίησης, επιταχύνοντας τη χρήση της.

 

Οι κατασκευές και η εργασία, αναβαθμίζονται ψηφιακά

Καθώς τα μηχανήματα καλούνται να συγκεντρώσουν περισσότερα δεδομένα, να βγάλουν συμπεράσματα και να ολοκληρώσουν πιο πολύπλοκα καθήκοντα, θα χρειαστούν πιο προηγμένες οδηγίες λειτουργίας. Για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις αυτές οι ερευνητές προχωρούν στη μηχανική εκμάθηση, ώστε οι υπολογιστές να μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις.

Αυτή η εξέλιξη, που ονομάζεται software 2.0, σημαίνει πως τα μοντέλα που βασίζονται σε software αντικαθιστούν την πολύπλοκη προσέγγιση κώδικα που χρησιμοποιούν οι μηχανικοί λογισμικού εδώ και χρόνια για να γράψουν το firmware. Το software 2.0, σε συνδυασμό με αυτά τα μοντέλα μηχανικής εκμάθησης, μπορεί να παράγει πιο εύρωστες και ευέλικτες λύσεις για να βοηθήσει τα μηχανήματα να επεξεργάζονται τεράστια ποσά δεδομένων και να λαμβάνουν αποφάσεις με πιο ξεχωριστούς τρόπους. Όταν τα μηχανήματα μπορούν να λειτουργήσουν και να μάθουν ως απάντηση στα δεδομένα που αντιλαμβάνονται και καταγράφουν, είναι δυνατή η δημιουργία εικονικών μοντέλων των μηχανών που μας επιτρέπουν να προβλέπουμε, να προσομοιώσουν και να βελτιστοποιήσουν τις λειτουργίες τους σε περιβάλλοντα χωρίς να βρίσκονται εκεί. Αυτή η λογική, που ονομάζεται digital twin, επιτρέπει σε εικονικές μηχανές που μιμούνται τους ομολόγους τους στην πραγματική ζωή να αλλάξουν δραματικά τη φύση της εργασίας μέσω εικονικών πρωτοτύπων και μοντελοποίησης.

Οι εταιρείες και άλλοι οργανισμοί αρχίζουν ήδη να αναπτύσσουν τεχνολογίες digital twin και η καινοτομία θα καταστεί περισσότερο χρήσιμη μόνο καθώς περισσότερα δεδομένα θα γίνουν διαθέσιμα και τα μοντέλα θα γίνουν καλύτερα στην προσομοίωση του πραγματικού κόσμου.

 

Η χρήση της βιώσιμης ενέργειας γίνεται επιτακτική

Η υψηλότερη κατανάλωση από μια αυξανόμενη μεσαία τάξη και η άνοδος του αυτοματισμού θα μεταφραστούν σε μεγαλύτερη ζήτηση ενέργειας. Οι μελλοντικές κοινωνίες και οι μηχανές που τις υποστηρίζουν θα απαιτήσουν τεράστιες ποσότητες ενέργειας για να επιβιώσουν. Αυτό απαιτεί προηγμένη τεχνολογία ώστε να τεθεί η ενεργειακή απόδοση στον υπολογισμό και τα προϊόντα μας, καθώς και η βιωσιμότητα, στο επίκεντρο του σχεδιασμού μας.

Οι καινοτομίες, όπως το edge computing μπορούν να συνεισφέρουν. Χρειάζεται μεγάλη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας για τη μετάδοση τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων μεταξύ δικτύων. Η διατήρηση της υπολογιστικής επεξεργασίας σε τοπικό επίπεδο ελαχιστοποιεί τη ζήτηση.

Η παρουσία του 5G, εν τω μεταξύ, θα βοηθήσει στη συστηματική εξοικονόμηση ενέργειας. Οι βελτιωμένες ασύρματες τηλεπικοινωνίες θα βοηθήσουν το IoT να επιτύχει αυτό που οι προγραμματιστές του έχουν πάντα οραματιστεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα