10 C
Athens
15/01/2021
Biztech

Ο βιώσιμος νέος τρόπος εργασίας της HP

Το νέο Houston campus της HP φέρνει την Silicon Valley στο Τέξας. Ένα έργο δύο ετών ολοκληρώθηκε και το 35.117 τετραγωνικών μέτρων campus στο Springwoods Village, βόρεια του Χιούστον γιόρτασε τα εγκαίνιά του στις 7 Φεβρουαρίου. Δύο νέα κτίρια αντικατέστησαν το προηγούμενο campus, στεγάζοντας περίπου 2.300 εργαζομένους.

 


 

Σχεδιασμός φιλικός προς το περιβάλλον

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κτιρίου είναι η χρήση φιλικού προς το περιβάλλον σχεδιασμού, μια τεχνική που ενσωματώνει φυσικά, οργανικά στοιχεία για την επανασύνδεση των εργαζομένων με τη φύση. Η ενσωμάτωση της φύσης στο σχεδιασμό του χώρου εργασίας θα αυξήσει την παραγωγικότητα των εργαζομένων κατά 8% και την ευημερία κατά 13%, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Human Spaces.

 

 

Άνεση και ενεργειακή απόδοση

Τα εσωτερικά συστήματα στο νέο campus σχεδιάστηκαν για την άνεση και την ευημερία των εργαζομένων. Η θέρμανση, ο κλιματισμός και ο φωτισμός μπορούν να προσαρμοστούν σε όλα τα στάδια, ενώ όταν σε μεγάλες αίθουσες συνεδρίων το διοξειδιο του άνθρακα υπερβαίνει τα όρια, ενεργοποιείται η εισαγωγή φρέσκου αέρα.

Η HP ήταν μεθοδική στις επιλογές φωτισμού. Οι σχεδιαστές εστίασαν στο να διατηρήσουν τη σωστή ποσότητα φωτός σε οριζόντιες και κάθετες επιφάνειες για να επηρεάσουν θετικά τον κιρκαδικό ρυθμό των εργαζομένων. Τα συστήματα αυτά στο νέο campus τροφοδοτούνται από 100% πράσινη ενέργεια και έχουν ήδη επιτύχει σχεδόν 40% μείωση της χρήσης του νερού. Ο στόχος αυτού του κτιρίου, καθώς και όλων των νέων κτιρίων της HP, πληροί τα πρότυπα LEED Gold v4.

Σχεδόν όλος ο φωτισμός είναι LED, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης. Η παροχή ρεύματος σε όλα τα κτίρια μπορεί επίσης να ρυθμιστεί με χρονοδιακόπτη, ώστε να σταματά τη νύχτα όταν δεν χρησιμοποιείται.

 

 

Καινοτομία και δημιουργικότητα

Εκτός του οικολογικού σχεδιασμού, το Houston campus είναι σχεδιασμένο για να βελτιώνει την καινοτομία και τη δημιουργικότητα.

Συγκεκριμένα, όσο πιο σύνθετη είναι η εργασία ενός εργαζομένου, τόσο προτιμότερο είναι να εργάζεται σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Μια πρόσφατη έκθεση διαπίστωσε ότι το 66% των εργαζομένων που εργάζονται σε διάφορους σταθμούς στο γραφείο τους το κάνουν πιο αποτελεσματικά. Στο campus του Χιούστον, οι υπάλληλοι μπορούν να αφιερώνουν χρόνο σε μεμονωμένους σταθμούς εργασίας, ιδιωτικές αίθουσες εστίασης όπου μπορούν να κάνουν προσωπικές κλήσεις ή στη βιβλιοθήκη, ένα ήσυχο δωμάτιο με πολλαπλά γραφεία (δεν επιτρέπεται χρήση κινητού) που προορίζεται για επικεντρωμένη εργασία.

Μια από τις πολυαναμενόμενες αναβαθμίσεις είναι ο χώρος που σχεδιάστηκε για τα HP Labs, για την ερευνητική ομάδα που ερευνά και δοκιμάζει τις τεχνολογίες πίσω από τα προϊόντα της HP. Στο νέο κτίριο, τα εργαστήρια HP είναι μπροστά και στο κέντρο. Οι τοίχοι από γυαλί, μερικώς καλυμμένοι με ένα γραφικό, εμπνευσμένο από πίνακες κυκλωμάτων, δίνουν στους υπαλλήλους πρόσβαση στο φως της ημέρας διατηρώντας ταυτόχρονα ένα αίσθημα ιδιωτικότητας.

 

 

Δημιουργώντας μια αίσθηση κοινότητας

Ένα από τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του κτιρίου δεν βρίσκεται εντός του, μιας και αντ’ αυτού, ο ανοιχτός σχεδιασμός του κτιρίου φέρνει τους εργαζόμενους πιο κοντά.

Οι εργαζόμενοι ξοδεύουν περίπου το 40% της ημέρας στις ομαδικές δραστηριότητες, σύμφωνα με την έρευνα της HP, οπότε η εταιρεία δημιούργησε μια ποικιλία χώρων στο νέο campus που ενθαρρύνουν τόσο την ανεξάρτητη όσο και την ομαδική εργασία. Στον πρώτο όροφο, οι εργαζόμενοι εργάζονται σε «γειτονιές» με βάση την επιχειρηματική τους μονάδα. Οι υπάλληλοι από τα διάφορα τμήματα συναντώνται για να κοινωνικοποιηθούν σε κοινοτικούς χώρους, όπως κεντρικά καφέ μπαρ και αίθουσες παιχνιδιών με τραπέζια πινγκ πονγκ.

Εκείνοι πάλι που ασκούνται στο γυμναστήριο, μπορούν να επισκεφθούν το γειτονικό juice-bar ή να βγουν έξω για να τρέξουν ή να κάνουν ποδήλατο, να παίξουν στο γήπεδο μπάσκετ ή απλά να καθίσουν δίπλα στη κοντινή λίμνη. Για τις βροχερές μέρες σχεδιάστηκε μια εσωτερική διαδρομή και οι υπάλληλοι έχουν επίσης πρόσβαση σε αίθουσες ευεξίας σχεδιασμένες για διαλογισμό, προσευχή ή για μητέρες που θηλάζουν.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα