7.2 C
Athens
16/01/2021
Biztech

Όλα-as-a-service. Η νέα γενιά υπηρεσιών που απογειώνουν την επιχείρησή σας

DaaS, PaaS, IaaS… Συνεχώς προστίθενται νέα ακρωνύμια στον κατάλογο των υπηρεσιών. Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα παραθέτουμε τι ακριβώς σημαίνουν για να ξέρετε τι ακριβώς να ζητάτε και τι να περιμένετε.

 


 

Ποια είναι η διαφορά του PaaS από το DaaS και τι ακριβώς χρειάζεται η επιχείρησή σας για να διαφοροποιηθεί; Διαβάστε το άρθρο που ακολουθεί για να γνωρίζετε πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα, πόρους και να βελτιώσετε την παραγωγικότητά σας.

 

DaaS – Device as a Service

Η συγκεκριμένες λύσεις σάς βοηθούν να απλοποιήσετε τις λειτουργιές του τμήματος ΙΤ της επιχείρησή σας, να μεγιστοποιήσετε τους πόρους σας, με ένα πιο ευέλικτο σχήμα τιμολόγησης το οποίο μπορεί να αυξομοιώνεται ανάλογα με τις ανάγκες σας. Το DaaS σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας πακέτο συσκευών και υπηρεσιών, πληρώνοντας μόνο για ό,τι χρησιμοποιείτε.

Ειδικά η λύση Device as a Service της HP περιλαμβάνει το πιο σύγχρονο λογισμικό και υπηρεσίες τακτικών ενημερώσεων, συντήρησης και αναβαθμίσεων. Επιπλέον, όλες οι συσκευές σας παρακολουθούνται με εξειδικευμένες προληπτικές λύσεις analytics, οι οποίες είναι σε θέση να προβλέπουν τις πιθανές βλάβες, βελτιστοποιώντας την απόδοση τόσο του στόλου συσκευών, όσο και του ΙΤ σας. Οι λύσεις HP DaaS καλύπτουν τα πάντα, από την εγκατάσταση, μέχρι την ανακύκλωση.

 

IaaS – Infrastructure as a Service

Το IaaS αφαιρεί την πολυπλοκότητα της διαχείρισης των servers, του bandwidth και τις δικτυακές συνδέσεις από την επιχείρησή σας. Η συγκεκριμένη υπηρεσία προσφέρει εικονικό hardware το οποίο είναι επεκτάσιμο ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησής σας. Επιπροσθέτως, επειδή το hardware δεν φιλοξενείται εντός των τοιχών της επιχείρησης είναι ιδανική λύση για SMBs που διαθέτουν μικρό budget και ελάχιστες υποδομές και υποστήριξη.

 

PaaS – Platform as a Service

Το Platform as a Service δημιουργεί έναν εικονικό χώρο στον οποίο οι developers μπορούν να αναπτύσσουν τις εφαρμογές τους απρόσκοπτα χωρίς να ασχολούνται με την υποδομή. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα virtual περιβάλλον στο οποίο όλα τα εργαλεία και η υποδομή που υποστηρίζει τη διαδικασία, διαχειρίζεται εξωτερικά. Η συγκεκριμένες λύσεις αφαιρούν από τους developers ό,τι έχει να κάνει με την υποστήριξη και την αναβάθμιση των servers, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επικεντρώνονται αποκλειστικά στη δουλειά τους, χωρίς περισπασμούς.

Με τις λύσεις PaaS οι SMBs μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου επεξεργαστική ισχύ, χωρίς στην ουσία να διαθέτουν on-premise υποδομή.

 

SaaS – Software as a Service

Πρόκειται για την πιο δημοφιλή λύση «as a service». Εδώ, η πρόσβαση στο λογισμικό πραγματοποιείται μέσω cloud, χωρίς την ανάγκη αγοράς και τοπικής εγκατάστασης σε servers ή/και endpoints. Μέσω του SaaS, η επιχείρηση δεν ασχολείται με αναβαθμίσεις, νέες εκδόσεις, διαχείριση και υποστήριξη, πληρώνοντας μόνο για ό,τι χρησιμοποιεί, διαθέτοντας πάντα την πιο πρόσφατη έκδοση του λογισμικού και βεβαίως πρόσβαση από παντού.

 

XaaS – Everything as a Service

Οι συγκεκριμένες λύσεις προσφέρουν στις επιχειρήσεις ό,τι χρειάζονται σε software και hardware. Πρόκειται για συνδυασμούς υπολογιστικού περιβάλλοντος, που παραμετροποιούνται πλήρως ανάλογα με τις ανάγκες. Το μόνο που απαιτείται είναι αξιόπιστη σύνδεση στο Internet και μια ασφαλής cloud πλατφόρμα.

 

DRaaS – Disaster Recovery as a Service

Οι λύσεις DRaaS βοηθούν τις επιχειρήσεις να διατηρούν τη επιχειρησιακή τους ετοιμότητα και να ανακτούν ταχύτατα από περιπτώσεις καταστροφών, ανεξαρτήτως προέλευσης (φυσικά φαινόμενα, επιθέσεις κ.λπ). Η ανάκτηση της υποδομής, των εφαρμογών και των δεδομένων πραγματοποιείται στον ελάχιστο δυνατό χρόνο, μειώνοντας το downtime και επιστρέφοντας την επιχείρηση στην αρχική της κατάσταση.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα