Bitmore W-Tab801Q Windows σε συσκευασια mini

Υπάρχει ένα ρητό, το οποίο υποστηρίζει ότι τα ακριβά αρώµατα µπαίνουν σε µικρά µπουκαλάκια. Κάπως έτσι θα µπορούσαµε να προσεγγίσουµε το γεγονός ότι στην αγορά αρχίζουν και βγαίνουν Windows Tablets διάστασης 8 ιντσών (και µικρότερης). Χαρακτηριστικό παράδειγµα της περίπτωσης αυτής είναι το Bitmore W-Tab801 της Ιnfo Quest Technologies.

Τα πράγµατα, βέβαια, έχουν διαφοροποιηθεί ως προς το δεδοµένο του κόστους των Windows, καθώς η Microsoft θέλοντας να µπει πιο δυναµικά σε αυτό το κοµµάτι της αγοράς αποφάσισε κάτι τελείως καινοτόµο, που δεν είναι άλλο από τη διάθεση του λειτουργικού τελείως δωρεάν για tablets κάτω των 10 ιντσών. Πρόκειται για την έκδοση Windows 8.1 µε Bing, το οποίο απλά υποχρεώνει τον κατασκευαστή (αλλά όχι το χρήστη) να διατηρήσει ως µηχανή αναζήτησης το Bing. Με αυτή την προσέγγιση δίνει τη δυνατότητα δηµιουργίας πραγµατικά προσιτών tablets, τα οποία διαθέτουν την πλήρη εµπειρία των Windows.

Τη δυνατότητα αυτή εκµεταλλεύεται και η Ιnfo Quest Technologies, η οποία πραγµατοποιεί την πρώτη της απόπειρα στο χώρο των Windows Tablets, µε το Bitmore W-Tab801. Πρόκειται για ένα µοντέλο 8 ιντσών µε καλή ποιότητα κατασκευής, µε βάρος ελαφρώς πάνω από τα 350 γραµµάρια και διαστάσεις που το καθιστούν εξαιρετικά απλό στη χρήση µε ένα χέρι. Στην πάνω πλευρά ο χρήστης θα συναντήσει το Windows Key, το οποίο έχει πλέον αλλάξει θέση, αφού σε παλαιότερες υλοποιήσεις άλλων κατασκευαστών ήταν στο κάτω µέρος της οθόνης, µε αποτέλεσµα να µην είναι καθόλου λειτουργικό. Δίπλα του βρίσκονται τα πλήκτρα ρύθµισης έντασης του ήχου, ο οποίος κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Στην αριστερή πλευρά συναντάµε το κουµπί Power, ακολουθούµενο από θύρες για headset, micro-USB, mini-HDMI, θύρα για κάρτες micro-SD και θύρα για το φορτιστή. Να σηµειώσουµε σε αυτό το σηµείο ότι η συσκευή φορτίζει κανονικά και από το USB, οπότε η χρήση του φορτιστή επαφίεται καθαρά στα ζητούµενα του χρήστη.

Περνώντας στα υπόλοιπα στοιχεία του Bitmore W-Tab801, σηµειώνουµε ότι η οθόνη είναι IPS, κάτι που συµβάλει στη σωστή απόδοση των χρωµάτων υπό τελείως διαφορετικές γωνίες. Η ανάλυσή της είναι 1280×800 pixels. Η βασική χωρητικότητα του tablet είναι 32GB και µπορεί να επεκταθεί µε εξαιρετικά απλό τρόπο κατά άλλα 64GB µε την προσθήκη µιας κάρτας µνήµης, η οποία µπορεί να χρησιµοποιηθεί για την αποθήκευση αρχείων, φωτογραφιών και γενικότερα multimedia.

Περνώντας στα ενδότερα συναντάµε τον τετραπύρηνο Atom Z3735E µε συχνότητα λειτουργίας που φτάνει τα 1,8 GHz και αποδεικνύεται εξαιρετικά γρήγορος σε απόκριση. Σε αυτό το σηµείο είναι καλύτερο να δώσουµε λίγο µεγαλύτερη έµφαση. Μια τέτοια συσκευή είναι κατασκευασµένη κατά πρώτο λόγο να λειτουργεί ως tablet, µε άλλα λόγια µε apps, τα οποία προέρχονται από το Store των Windows. Σε αυτό τον τοµέα το W-Tab801 τα καταφέρνει εξαιρετικά, µε ιδιαίτερα γρήγορο φόρτωµα εφαρµογών και εναλλαγή µεταξύ τους. Η ύπαρξη της πλήρης έκδοσης των Windows 8.1 δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη που θα το επιλέξει να γυρίσει και στο desktop. Με άλλα λόγια, µπορείς να τρέξεις και κλασικές εφαρµογές Windows, ακόµα καλύτερα µάλιστα αν συνδεθεί και εξωτερική οθόνη. Όµως εδώ µπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι µπορούν να γίνουν βασικές εργασίες, όπως για παράδειγµα η λειτουργία του Office, αλλά κανείς δεν µπορεί να έχει την απαίτηση να είναι σε θέση να επεξεργαστεί φωτογραφίες ή video. Ο αριθµός των apps που είναι διαθέσιµος µέσω του Store των Windows αυξάνεται συνεχώς, µε αποτέλεσµα οι χρήστες να µπορούν να βρουν και να χρησιµοποιήσουν ότι ακριβώς χρειάζονται.

Και ερχόµενοι στο κοµµάτι του Office, θα πρέπει να αναφέρουµε ότι το σύστηµα συνοδεύεται από 1 έτος δωρεάν Office 365 Personal edition, αξίας €69, που παρέχει πρόσβαση σε όλες τις γνωστές εφαρµογές γραφείου, Word, Excel, Power Point, OneNote, Outlook, Access και Publisher. Ταυτόχρονα, ο χρήστης απολαµβάνει όλες τις επιπλέον παροχές του Office 365, όπως είναι τα 60 λεπτά ανά µήνα για κλήσεις σε σταθερά τηλέφωνα σε 60 χώρες, αλλά και 1 TB αποθηκευτικός χώρος στο OneDrive που καλύπτει και τον πλέον απαιτητικό χρήστη.

Συνοψίζοντας έχουµε ένα tablet, το οποίο καταφέρνει να ξεχωρίζει λόγω επιλογής λειτουργικού συστήµατος, το οποίο πλέον έχει ωριµάσει τόσο από πλευράς χαρακτηριστικών όσο και εφαρµογών και αποτελεί µια καλή και διαφορετική πρόταση για το ράφι.

Περισσότερες πληροφορίες: Ιnfo Quest Technologies, 211-999 1000