6.8 C
Athens
03/03/2021
Biztech

Βασίλης Μητσόπουλος: Η Acer είναι back on track!

Οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο στην Acer είχαν σημαντικές επιπτώσεις και στην παρουσία της εταιρείας στην ελληνική αγορά. Πλέον τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό και η Acer είναι back on track, όπως μας εξηγεί ο Βασίλης Μητσόπουλος, distribution and retail manager της Acer στην Ελλάδα.

Όπως διευκρίνησε ο distribution and retail manager της Acer στην Ελλάδα, “οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο στην Acer, μετά την αποχώρηση του Lanci προκάλεσαν σημαντικές αλλαγές και στη δική μας περιοχή, με αποτέλεσμα να αλλάξει τελείως η παρουσία της εταιρείας στην ελληνική αγορά. Οι σημαντικότερες αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν ήταν η μείωση των ανθρώπων της εταιρείας στην Ελλάδα, αλλά και η μεταφορά των γραφείων μας. Αν σε αυτά συμπεριλάβουμε και τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν και στην Ιταλία, υπήρξε ένα μικρό κενό, το οποίο όμως δεν υφίσταται και μπορούμε να πούμε ότι πλέον πατάμε και πάλι με σιγουριά στα πόδια μας και εργαζόμαστε για να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος.”

Συνεχίζοντας ο κ. Μητσόπουλος μας ανέφερε μία συνολική αλλαγή στη στρατηγική της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα μας είπε: “Πλέον δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να έχουμε μόνο το πιο προσιτό μοντέλο της αγοράς. Παρουσιάζοντας μοντέλα όπως το Acer Aspire S7 δείξαμε ξεκάθαρα, ότι μπορούμε να χτυπήσουμε τον ανταγωνισμό απευθείας τόσο σε θέματα design όσο και καινοτομίας. Και παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα πραγματικά κορυφαίο μοντέλο, το οποίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί προσιτό, η εμπορική του πορεία είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Έχουμε πάρει την απόφαση να τοποθετούμαστε σε κάθε segment της αγοράς με ποιοτικά μοντέλα, τα οποία μπορούν να χτυπήσουν στα ίσια οποιοδήποτε ανταγωνιστικό offering.”

Η επιστροφή του Travelmate
Η έμφαση που έχει δώσει η Acer στο consumer κομμάτι είχε σαν αποτέλεσμα η commercial σειρά της να μείνει πίσω. Όμως όπως μας ενημέρωσε ο κ. Μητσόπουλος, αυτό πολύ σύντομα πρόκειται να αλλάξει. Η εταιρεία έχει πάρει την απόφαση να λανσάρει εκ νέου τη σειρά Travelmate, ενδυναμώνοντας με αυτό τον τρόπο τη συνολική της παρουσία και δείχνοντας ότι έχει λόγο και στο κομμάτι της αγοράς που απευθύνεται στις επιχειρήσεις.

Έμφαση στο new form of computing
Η Acer διαβλέποντας την αλλαγή στο computing προχώρησε με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς στην υιοθέτηση αυτού που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε new form of computing. Έτσι είναι μια εταιρεία, η οποία διαθέτει ένα πλήρες portfolio, έχοντας παρουσία τόσο στο κομμάτι του Android όσο και σε αυτό των Windows. Όπως μας εξηγεί ο κ. Μητσόπουλος, “ειδικά στο κομμάτι του Android, η πολιτική που έχουμε ακολουθήσει μας δίνει τη δυνατότητα να δίνουμε A-brand μοντέλα στην αγορά σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κόστος. Όμως η πρωτοπορία της εταιρείας φαίνεται κυρίως στο κομμάτι των Windows, όπου αντιδράσαμε άμεσα και από την αρχή σχεδόν της παρουσίασης των Windows 8 ανακοινώσαμε την παρουσίαση των W5 και W7. Το πρώτο μοντέλο είναι στις 10 ίντσες με επεξεργαστή Atom, εξαιρετικά χαρακτηριστικά φορητότητας και διάρκειας ζωής μπαταρίας. Συνοδεύεται από δυο keyboard docks, το ένα με μπαταρία και το άλλο χωρίς, στα οποία μπορεί να τοποθετηθεί με δύο τρόπους. Το W7 έχει σαν στόχο τον power user, ο οποίος δεν θέλει να θυσιάσει τίποτα από την απόδοση, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιεί tablet. Έτσι στηρίζεται σε επεξεργαστές Intel αρχιτεκτονικής Core, διαθέτει οθόνη 11,6 ιντσών Full HD και στο πακέτο περιλαμβάνεται το dock, για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς περιορισμό όσον αφορά στις θύρες διασύνδεσης.”

Συνεχίζοντας ο Βασίλης Μητσόπουλος μας είπε: “Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα και δυναμικά trends που βλέπουμε αυτή τη στιγμή και έχουμε ανταποκριθεί άμεσα, με αποτέλεσμα να είμαστε αυτή τη στιγμή πρώτοι στην αγορά με μοντέλο, είναι τα Windows tablets με διάσταση 8 ιντσών. Πρόκειται για το W3, το οποίο στηρίζεται στον Intel Atom, διαθέτει οθόνη ανάλυσης 1280×800 pixels και διαγωνίου 8,1 ιντσών, 2GB RAM και Windows 8. Μέσα στο “πακέτο” περιλαμβάνεται η πλήρης έκδοση Home and Office Student 2013 του Microsoft Office, με αποτέλεσμα η παραγωγικότητα των χρηστών να μην περιορίζεται ποτέ. Η έλευση των Windows 8.1 αναμένεται να αυξήσει ακόμη περισσότερο τη χρηστικότητα του προϊόντος λόγω των βελτιώσεων, στις οποίες έχει προχωρήσει η Microsoft. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η δυνατότητα Snap (της τοποθέτησης με άλλα λόγια δυο εφαρμογών δίπλα-δίπλα στην οθόνη), η οποία πλέον υποστηρίζεται και για χαμηλότερης ανάλυσης οθόνες.”
 

Σχετικά άρθρα

Android και iOS το απόλυτο δυοπώλιο στα smartphones

Kitriniaris

Devolo: Όταν ο στόχος είναι οι ευχαριστημένοι πελάτες!

Channel-Manager

Panda: Νέα gateways περιμετρικής ασφάλειας

antonyroussel

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα