Azure, οπως λεµε “cloud”

Το cloud είναι πλέον καθηµερινότητα και δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος συνεργάτης να πουλήσει υπηρεσία σε επιχείρηση – ανεξαρτήτως µεγέθους – χωρίς να έχει πει ή να έχει ακούσει τη λέξη cloud. Mάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις υπό τη µορφή ερώτησης: “Να πάω στο cloud;” ή “Είναι ασφαλές το cloud;” Η πιο πειστική απάντηση σε αυτά τα ερωτήµατα θα ήταν κάτι του στυλ: “Δοκίµασέ το και θα δεις…” 

Είναι εφικτό όµως κάτι τέτοιο; Και αν ναι, µε ποια σενάρια; Την απάντηση σε αυτά τα ερωτήµατα έχει δώσει η Microsoft µε το Windows Azure. Το Azure αποτελεί αυτή τη στιγµή µια από τις σηµαντικότερες ευκαιρίες για το κανάλι συνεργατών κυρίως λόγω των απίστευτων δυνατοτήτων – σεναρίων που παρέχει και καλύπτουν τελικά οποιαδήποτε επιχειρηµατική ανάγκη. Με µια απλή επίσκεψη στη σελίδα www.windowsazure.com, µπορεί ο συνεργάτης ή και ο πελάτης να δοκιµάσει οποιοδήποτε σενάριο επιθυµεί, έχοντας να “κάψει” υπηρεσίες αξίας 150€ σε 1 µήνα (ό,τι από τα δυο τελειώσει πρώτο).

Η διαδικασία εγγραφής είναι εξαιρετικά απλή. Στην πραγµατικότητα χρειάζεται µόλις ένας λογαριασµός Microsoft (της µορφής @outlook.com) και µια πιστωτική κάρτα για να µπορέσει κάποιος να ενεργοποιήσει τη δοκιµαστική περίοδο.

“Για µια στιγµή! Γιατί χρειάζοµαι πιστωτική κάρτα για κάτι που είναι δοκιµαστικό; Μήπως δεν είναι τελείως δωρεάν, τελικά, και θα χρεωθώ κάποιο τρελό ποσό; (ενίοτε κάνοντας και κάτι που δεν γνωρίζω)“, ενδέχεται να αναρωτηθείτε.

Όχι, δεν είναι έτσι τα πράγµατα. Η πιστωτική κάρτα αποτελεί απλά τον τρόπο να διασφαλιστεί ότι στη διαδικασία της δοκιµής µπαίνει κάποιος που πραγµατικά ενδιαφέρεται για την υπηρεσία και έχει την εξουσιοδότηση να συνεχίσει τη λειτουργία της, αν και εφόσον το κρίνει απαραίτητο. Δεν υπάρχει λοιπόν καµία περίπτωση να χρεωθεί η πιστωτική κάρτα για κάτι. Και εννοείται, ότι ανά πάσα στιγµή ο “δοκιµαστής”, µπορεί να σταµατήσει τη χρήση της υπηρεσίας. (Tip: Μπορείτε να χρησιµοποιήσετε και χρεωστική κάρτα, αν αυτό σας κάνει να αισθάνεστε κάπως πιο άνετα).

Η διαδικασία δηµιουργίας ενός λογαριασµού είναι εξαιρετικά απλή. Επιλέγοντας Free Trial από τη σελίδα www.windowsazure.com βρίσκεστε µπροστά σε έναν Wizard, στο πρώτο µέρος του οποίου συµπληρώνετε τα απαραίτητα στοιχεία: Όνοµα, Επώνυµο, Χώρα και mail επικοινωνίας. Στο δεύτερο τµήµα του Wizard συµπληρώνετε έναν αριθµό κινητού τηλεφώνου που θα χρησιµοποιηθεί για το πρώτο στάδιο verification. Μόλις το συµπληρώσετε, κάνετε κλικ στο Send text message και µόλις λάβετε αυτό το µήνυµα, το συµπληρώνετε στο νέο πεδίο που έχει ανοίξει στη φόρµα. Τότε, και µόνο τότε, θα µπορέσετε να δώσετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας. Μόλις ολοκληρωθεί και αυτό επιλέγετε την αποδοχή όρων και τις προϋποθέσεων της υπηρεσίας και κατά πόσον θέλετε η Microsoft να σας ενηµερώνει σχετικά µε προσφορές.

Iδού µία πρώτη ιδέα από το τι λένε άνθρωποι που έχουν ήδη µπει στο Azure.

Vermantia: Ραγδαία η ανάπτυξή της, σε υποδοµή Microsoft Azure

Η εταιρεία Vermantia επένδυσε στις λύσεις cloud της Microsoft, και συγκεκριµένα στο Office365 για παραγωγικότητα και συνεργασία, στο Windows Intune για διαχείριση συσκευών και στο Windows Azure για τις υποδοµές server. Έτσι, βασικές λειτουργίες όπως το ERP, ο file server και το Active Directory τρέχουν όλα σε Virtual Machines στο Azure, προσφέροντας µεγαλύτερη σταθερότητα και ευελιξία. Επιπλέον, η χρήση του Microsoft Azure SQL Database (PaaS) προσέφερε µεγάλη εξοικονόµηση κόστους, γρήγορη εγκατάσταση και αυτόµατες λειτουργίες redundancy, patching & upgrading.

Αποτέλεσµα της χρήσης τεχνολογιών cloud ήταν η µείωση του τυπικού χρόνου υλοποίησης έργων για νέους πελάτες της εταιρείας από 4 µήνες σε 2 µήνες, καθώς και η ευελιξία στη διαχείριση του κόστους πληροφορικής µέσω του µοντέλου pay-as-you-go, στοιχεία πολύ σηµαντικά για µια γρήγορα αναπτυσσόµενη εταιρεία στις διεθνείς αγορές, όπως η Vermantia.

“Στρατηγικός στόχος της εταιρείας είναι η επένδυση σε υψηλή τεχνολογία, η οποία µέσω των ολοκληρωµένων λύσεων που παρέχει η Microsoft, µας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουµε στους πελάτες µας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.”

Λίγα λόγια για την εταιρεία

Η Vermantia ιδρύθηκε το 2007 και ειδικεύεται στην παροχή ολοκληρωµένων υπηρεσιών στο gaming industry. Έχοντας ως πλεονέκτηµα το έµπειρο προσωπικό της και την τεχνολογική υπεροχή της, η Vermantia κατάφερε µε σταθερή τροχιά ανάπτυξης και µε συνεργασίες τη δηµιουργία νέων και καινοτόµων προϊόντων /υπηρεσιών. Στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της βρίσκεται η ανάπτυξη gaming content για Virtual, Casino, Lottery & Social Games για πολλαπλές πλατφόρµες, προσφέροντας σε κορυφαίες κρατικές λοταρίες και παρόχους τυχερών παιχνιδιών υψηλής ποιότητας περιεχόµενο, τόσο στην Ελληνική όσο και στην αγορά του εξωτερικού.

Azure Trial

Αν όλα τα παραπάνω σας έπεισαν, το µόνο που χρειάζεται είναι να επισκεφτείτε τη διεύθυνση: http://bit.ly/1JHbRfH για τη δωρεάν trial.

Για µια πιο εµπεριστατωµένη πρώτη γεύση, δείτε και το video Azure Virtual Machines Webinar στα Ελληνικά: http://bit.ly/1JHc1Uk