20.6 C
Athens
19/04/2021
Biztech

AVM Fritz!Box 7490: Router και τηλεφωνικό κέντρο σε ένα πακέτο

Αξιόπιστο και γεμάτο δυνατότητες VDSL router για το οικιακό ή το δίκτυο μιας μικρής επιχείρησης από έναν καταξιωμένο κατασκευαστή. Το “κερασάκι στην τούρτα” είναι η υποστήριξη 802.11ac, η ενσωμάτωση πλήρους ψηφιακού τηλεφωνικού κέντρου και η δυνατότητα ελέγχου smart home.

 


 

Ξεκινάμε από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του AVM Fritz!Box 7490, τα οποία δεν συναντά κανείς εύκολα ακόμα και σε αμιγώς business routers.

Κατ’ αρχήν θα πρέπει να πούμε ότι τα routers της AVM υποστηρίζουν εγγενώς το πρωτόκολλο DECT. Αυτό σημαίνει ότι είναι σε θέση να διαχειρίζονται τις ασύρματες τηλεφωνικές συσκευές, παίζοντας το ρόλο ενός πλήρους ψηφιακού τηλεφωνικού κέντρου. Σε μια μικρή επιχείρηση, το γεγονός αυτό έχει τεράστιο πλεονέκτημα, αφού δεν χρειάζεται να εγκατασταθεί ξεχωριστή συσκευή ή κάποια ανεξάρτητη λύση. Η αναγνώριση των τηλεφωνικών συσκευών γίνεται απλά πατώντας το κουμπί Dect που βρίσκεται στο πάνω μέρος του router, ενώ για τις αναλογικές συσκευές, υπάρχουν και τέσσερις ξεχωριστές τηλεφωνικές θύρες στο πίσω μέρος.

 

Η συσκευή υποστηρίζει έως έξι DECT τηλέφωνα, ένα ISDN, δύο αναλογικά και δέκα IP τηλέφωνα ή smartphones. Τα παραπάνω είναι σε θέση να πραγματοποιούν ενδοεπικοινωνία, ή να διενεργούν έως και πέντε εξερχόμενες κλήσεις ταυτόχρονα. Η συσκευή υποστηρίζει HD telephony για ακόμα καλύτερη ποιότητα φωνής, ενώ διαθέτει και πέντε ενσωματωμένους τηλεφωνητές, οι οποίοι μάλιστα είναι σε θέση να κρατούν φωνητικά μηνύματα και να τα αποστέλλουν μέσω e-mail. Επιπλέον, υποστηρίζει αποστολή εισερχομένων fax μέσω e-mail.

 

 

Έχει κι άλλα!

 

Το συγκεκριμένο router είναι εξοπλισμένο σαν “αστακός”. Εκτός από πλήρες τηλεφωνικό κέντρο, διαθέτει τέσσερεις θύρες gigabit Ethernet, υποστήριξη smart home (αρκεί να υπάρχουν συμβατές με Dect συσκευές της AVM), print server, δυνατότητα λειτουργίας NAS και μάλιστα με πρόσβαση μέσω Internet. Για το σκοπό αυτό το Fritz!Box 7490 διαθέτει όχι μία, αλλά δύο θύρες USB 3.0. Έτσι, συνδέοντας κάποιον εξωτερικό σκληρό δίσκο, απευθείας επάνω στο router, ο δίσκος μετατρέπεται σε δικτυακός, ενώ χάρη στην υποστήριξη DLNA επιτρέπει το streaming media αρχείων εντός δικτύου σε συμβατές συσκευές.

 

Η εγκατάσταση πραγματοποιείται απρόσκοπτα, χάρη στον πολύ εύχρηστο wizard ο οποίος ξεκινά με το που συνδεθεί το router στο δίκτυο. Σε λίγα λεπτά επιτυγχάνεται η σύνδεση με τον ISP. Το UI είναι πολύ καλοφτιαγμένο και εύχρηστο και δεν θα προβληματίσει κανέναν. Τα μενού και οι διάφορες ρυθμίσεις πολλές κατανοητές. Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να μπει στα βαθιά, υπάρχει και το advanced μενού με περισσότερες ρυθμίσεις και λειτουργίες. Από εκεί μπορεί κανείς να επιτρέψει στο router να επιλέγει το καλύτερο ασύρματο κανάλι, να κάνει port forwarding κ.λπ.

 

 

Συμπεράσματα

 

Το AVM Fritz!Box 7490 είναι ένα ξεχωριστό router με λειτουργίες που δεν έχουμε συναντήσει αλλού. Κοστίζει λίγο παραπάνω, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση “ό,τι πληρώνεις παίρνεις”. Και με το AVM Fritz!Box 7490 αυτό που παίρνεις είναι ποιότητα, άπειρες λειτουργίες και την αξιοπιστία του ονόματος της AVM.

 

Η λειτουργίες τηλεφωνικού κέντρου και της συσκευής fax αρκούν από μόνες τους για να το επιλέξει μια SMB ή ένα οικιακό γραφείο. Παράλληλα, είναι ταχύτατο, αξιόπιστο, εύκολο στη χρήση, διαθέτει ενσωματωμένο print server και λειτουργίες NAS. Τέλος, η συσκευή συνοδεύεται από 5ετή εγγύηση.

 


 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 

Υποστήριξη DSL: ADSL (6 Mbit/s), ADSL2+ (16 Mbit/s) & VDSL2 (100 Mbit/s)

Ethernet ports: 4 x Gigabit Ethernet

Ασύρματο δίκτυο: 802.11a/b/g/n/ac 2,4GHz & 5GHz

Media Server: FRITZ!Mediaserver

USB: 2 x USB 3.0 host για USB εκτυπωτέςήμέσααποθήκευσης

Άλλα: Ενσωματωμένη βάση DECT για έως 6 ασύρματα τηλέφωνα, VPN, ενσωματωμένη μνήμη (512 MB) με λειτουργία NAS (SMB, FTP, UPnP, AV).

Ασφάλεια: WPA/WPA2 Mixed Mode, WPA2, WPA, WEP-64 ή WEP-128

 

Κατασκευαστής: AVM

Διάθεση: Αμυ, 210-6133000

Προτεινόμενη τιμή λιανικής: € 199

Σχετικά άρθρα

Διοικητικές αλλαγές στη SingularLogic

Με τρία brands η SoftOne μπαίνει δυναμικά σε μια νέα εποχή

Giorgos Athanassiadis

Οι λύσεις smart home της AVM

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα