Αυξηση πωλησεων στην αγορα των Ethernet switches

Η αυξανόμενη δημοτικότητα των 10 Gigabit και 40 Gigabit Ethernet στα data centers έδωσε ώθηση στο σύνολο της αγοράς Ethernet switch κατά τη διάρκεια του γ’ τριμήνου, σύμφωνα με την IDC. Έτσι, οι παγκόσμιες πωλήσεις της αγοράς Ethernet switch αυξήθηκαν κατά 6,5% και έφτασαν τα $5,66 δις κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Η ανάπτυξη προήλθε από τις επενδύσεις σε data centers, οι οποίες με τη σειρά τους οδήγησαν σε ενίσχυση των πωλήσεων των 10 Gigabit και 40 Gigabit Ethernet switches. Κατά τη διάρκεια του γ’ τριμήνου, διατέθηκαν 4,97 εκατ. Ethernet θύρες των 10 Gigabit, μια αύξηση περίπου 40% από έτος σε έτος. Η αγορά των 40 Gigabit είναι ακόμα στα σπάργανα και μόλις τώρα αρχίζει να επιτυγχάνει την κρίσιμη μάζα πωλήσεων που θα την καταστήσει αυτόνομο τμήμα, σύμφωνα με την IDC.

Από την πλευρά των κατασκευαστών,  η Cisco συγκράτησε σε σταθερά επίπεδα το μερίδιο της στην αγορά κατά τη διάρκεια του γ’ τριμήνου, το οποίο ανέρχεται στο 62,3%. Το μερίδιο αγοράς της Cisco στο σημαντικό κομμάτι των 10 Gigabit ανήλθε στο 65,9%, μειωμένο κατά 2,6% σε σύγκριση με το β’ τρίμηνο του 2012. Από τη μεριά της, η  Hewlett- Packard βρέθηκε στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας με μερίδιο 9,4% επί της συνολικής αγοράς.

Η περιοχή με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη ήταν η Μέση Ανατολή και η Αφρική, όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά σχεδόν 23% από έτος σε έτος, ενώ ακολούθησε η Βόρειος Αμερική, με αύξηση πωλήσεων της τάξης του 12%. Αντίθετα, οι πωλήσεις στην Ιαπωνία σημείωσαν κάμψη 13,4%.