Αυξηση πωλησεων και κερδων για τη Lenovo

Καθαρά κέρδη $262 εκατομμυρίων και $10,5 δισεκατομμύρια σε πωλήσεις, είναι τα κύρια στοιχεία για το β’ οικονομικό τρίμηνο της Lenovo, που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2014, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Ειδικότερα, τα τριμηνιαία έσοδα σημείωσαν αύξηση 7% από έτος σε έτος ενώ τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν με ακόμη ταχύτερο ρυθμό, 19%.

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι για πρώτη φορά η εταιρεία έφτασε σχεδόν το 20% του μεριδίου αγοράς στους υπολογιστές, ενώ ταυτόχρονα φιγουράρει και στην πρώτη θέση συνολικά στην αγορά PC και tablet. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος στόχος είχε τεθεί τον περασμένο Μάιο με χρονοδιάγραμμα διετίας. Στον απόηχο των αποτελεσμάτων, ο Yuanging Yang, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lenovo, έκανε ειδική αναφορά στην οριστικοποίηση των συμφωνιών εξαγοράς της Motorola Mobility και του IBM x86 business τον τελευταίο μήνα, εξελίξεις που έθεσαν τη Lenovo μέσα στην πρώτη τριάδα των κατασκευαστών και στους δύο κλάδους. Ο επικεφαλής της Lenovo τόνισε επίσης ότι mobile και enterprise είναι πλέον οι νέοι μοχλοί ανάπτυξης, και με την πάροδο του χρόνου θα γίνουν σταθερή πηγή εσόδων, όπως ακριβώς συνέβη και με τα PCs.

Aπεικόνιση της ανάπτυξης της εταιρείας είναι και οι επιδόσεις στις κατηγορίες smartphones, tablets και PC. Ειδικότερα, η Lenovo έγινε, όπως προαναφέρθηκε, για πρώτη φορά ο νούμερο 1 vendor συνδυαστικά στην PC και tablet αγορά, με μερίδιο 14,1%, συν 1,2% από έτος σε έτος, ένα σημαντικό ορόσημο, έξι τρίμηνα πριν το χρονικό στόχο που είχε θέσει. Τέλος, η Lenovo αύξησε τις πωλήσεις smartphones κατά 38% από έτος σε έτος, παραμένοντας τέταρτος μεγαλύτερος κατασκευαστής στη συγκεκριμένη κατηγορία, αν και με την εξαγορά της Motorola ανεβαίνει στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.