Αυξηση κερδων για την ΙΒΜ

Παρά τη δεδομένα κακή παγκόσμια οικονομική συγγκυρία, η IBM φαίνεται να ελίσσεται με ικανότητα σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το γ’ τρίμηνο του έτους, τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012. Μάλιστα, η αύξηση αυτή ήρθε παρά τη μείωση των εσόδων.

Ειδικότερα, το γ’ τρίμηνο του 2013 τα κέρδη της IBM ανήλθαν στα $4 δις, από $3,8 δις που ήταν το γ’ τρίμηνο του 2012. Αντίστοιχα, τα έσοδα έφτασαν στα $23,7 δις από $24,7 δις το 2012.

Οι πωλήσεις hardware είναι εκείνες που δυσχεραίνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας καθώς τα έσοδα από το τμήμα Systems and Technology της IBM  έπεσαν στα $3,2 δις, μειωμένα κατά 17% σε σύγκριση με το γ’ τρίμηνο του 2012 . Η πρόεδρος και CEO της εταιρείας, Ginni Rometty, δήλωσε πως το κομμάτι του hardware υπο-αποδίδει και για το λόγο αυτό θα ληφθούν μέτρα, με πρώτο την έμφαση στις αναπτυσσόμενες αγορές από τις οποίες μπορεί να προκύψει αύξηση των εσόδων.

Τα έσοδα από το τμήμα υπηρεσιών της εταιρείας ήταν ανάμικτα καθώς ο τομέας του Global Technology Services κατέγραψε έσοδα $9,5 δις, μειωμένα κατά 4% σε σχέση με το 2012, ενώ τα έσοδα του τομέα Global Business Services παρέμειναν αμετάβλητα στα $4,6 δις.

Τα έσοδα από το τμήμα λογισμικού της IBM αυξήθηκαν ελαφρώς σε $5,8 δις, αύξηση 1% σε σύγκριση με το γ’ τρίμηνο του 2012.

Όσον αφορά τις γεωγραφικές περιοχές, στην Αμερική η IBM είδε τα έσοδά της να φτάνουν στα $10,3 δις, μειωμένα κατά 1%, στην Ευρώπη και την Αφρική τα $7,3 δις, αυξημένα κατά 1%, ενώ στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα $5,5 δις, μειωμένα κατά 15% σε σύγκριση με το γ’ τρίμηνο του 2012.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.