Αυξηση κερδων 90% για τη Lenovo

Οι πωλήσεις PC στην Κίνα και ο εκρηκτικός ρυθμός ανόδου στις πωλήσεις smartphones βοήθησαν τη Lenovo να αυξήσει τα καθαρά κέρδη της κατά 90% για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Ειδικότερα, η Lenovo ανακοίνωσε κέρδη $127 εκατ. και έσοδα $7.8 δις, επίσης αυξημένα κατά 4% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2012. Η εταιρεία είδε τα κέρδη της από την αγορά του mobile να αυξάνονται για ένα ακόμη τρίμηνο, ενώ σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012 οι αποστολές smartphones της Lenovo αυξήθηκαν κατά 206%! Αλλά και στο κομμάτι των PCs ενώ οι περισσότεροι κατασκευαστές σημειώνουν πτώση στις πωλήσεις τους, η Lenovo κατόρθωσε να διατηρήσει σταθερές τις δικές της, όπως ανακοίνωσε.

Τα καλά αποτελέσματα της Lenovo συνδέονται άμεσα με το γεγονός ότι κυριαρχεί στην κινεζική αγορά, τη στιγμή που η Κίνα συνεχίζει να αναπτύσσεται και ταυτόχρονα έχει καταστεί η μεγαλύτερη αγορά PC παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, η Lenovo έχει 30% μερίδιο στην αγορά PC της Κίνας και έτσι το 50% των εσόδων της εταιρείας προέρχεται από την κινεζική αγορά.

Η Lenovo θα εργαστεί πλέον προς δύο κατευθύνσεις, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Yang Yuanqing: Θα εντατικοποιήσει την δραστηριότητα της στο κομμάτι του mobile με νέα tablets και smartphones και θα ισχυροποιήσει το brand της προσφέροντας καλύτερα high-end προϊόντα.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.