Αυξηση εσοδων 19% για την Huawei

Παρά τα συνεχιζόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει από τις κυβερνήσεις της Αυστραλίας, της Βρετανίας και των ΗΠΑ, όσον αφορά τις δραστηριότητές της με κρατικούς πελάτες, η Huawei κατόρθωσε να ενισχύσει το business της και ανακοίνωσε αύξηση εσόδων και κερδών για το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις από έτος σε έτος αυξήθηκαν κατά 19% για το πρώτο εξάμηνο του 2014 και έφτασαν τα $21,88 δις. Σύμφωνα με την CFO της Huawei, Cathy Meng, τα έσοδα και τα κέρδη για το πρώτο εξάμηνο του 2014, είναι σύμφωνα με τις προσδοκίες της εταιρείας, και όπως φαίνεται οι προσπάθειες που έχει κάνει η Huawei στη κομμάτι του enterprise business έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς.

Έτσι, με όχημα την αύξηση των επενδύσεων σε δίκτυα LTE παγκοσμίως, η Huawei έχει σταθεροποιήσει τη θέση της στον τομέα των κινητών ευρυζωνικών υπηρεσιών ενώ ταυτόχρονα καταγράφει ταχεία ανάπτυξη στον τομέα του λογισμικού και των υπηρεσιών, τόνισε η Meng. Ταυτόχρονα, καταγράφεται εδραίωση του brand της Huawei στη συνείδηση των καταναλωτών, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται και από την αύξηση των πωλήσεων στα consumer προϊόντα της εταιρείας, ειδικά στις smart  συσκευές, σύμφωνα με το στέλεχος της Meng.

Ωστόσο σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές, το μεγάλο στοίχημα για την Huawei είναι να άρει τις επιφυλάξεις που διατηρούν μια σειρά χωρών όσον αφορά τα ζητήματα ασφάλειας. Τα ζητήματα αυτά καθώς και οι κατηγορίες δυτικών κυβερνήσεων περί σχέσεως της Huawei με την κινεζική κυβέρνηση, έχουν κοστίσει στην εταιρεία μια σειρά από ακυρώσεις σε μεγάλα έργα τηλεπικοινωνιών σε κρίσιμες, ως προς το μέγεθός τους, αγορές.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.