Αυτη ειναι η νεα ηγετικη ομαδα της HP

Με τα spinoffs να έχουν γίνει κάτι σαν trend στον χώρο της τεχνολογίας τον τελευταίο καιρό, η HP αναμφίβολα ήταν η μεγαλύτερη εταιρεία που ανακοίνωσε πως προχωρά σε τέτοια κίνηση. Τώρα, λοιπόν, ανακοίνωσε και επισήμως τις ηγετικές ομάδες των δύο νέων εταιρειών που θα προκύψουν από τη διάσπαση σε  HP Inc. και HP Enterprise.

Η Meg Whitman θα παραμείνει CEO αλλά τώρα τα καθήκοντά της θα αφορούν αποκλειστικά τον επιχειρηματικό βραχίονα της HP. Μαζί της θα παραμείνει η μέχρι πρότινος CFO της εταιρείας, Cathie Lesjak.

Αντίστοιχα, επικεφαλής της HP Inc. – η οποία περιλαμβάνει τα Printer, Personal Systems, και Services and Solutions units – θα είναι ο Dion Weisler, έως τώρα executive vice president στο κομμάτι του Printing and Personal Systems.

Συνολικά, πάνω από 10 στελέχη πρώτης γραμμής από την ενιαία HP έχουν ήδη διαμοιραστεί στις δύο νέες εταιρείες, ωστόσο ορισμένες θέσεις κλειδιά παραμένουν κενές. Πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι οι θέσεις του επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών και του υπεύθυνου μάρκετινγκ στην HP Inc.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο νέες εταιρείες θα λειτουργούν ανεξάρτητα και οι μετοχές τους θα διαπραγματεύονται ξεχωριστά.