6.8 C
Athens
03/03/2021
Biztech

Aruba ClearPass: End-to-end έλεγχος πρόσβασης εταιρικών δικτύων

Από το IoT και το BYOD μέχρι τους συνεχώς μετακινούμενους εργαζομένους, οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν όλο και πιο πολύπλοκες IT υποδομές που είναι εκτεθειμένες σε επιθέσεις πιο πολύ από ποτέ. Αυτό που χρειάζεται η σύγχρονη επιχείρηση είναι αφενός ένας ομαλός και εύχρηστος τρόπος ελέγχου και διαχείρισης της ενσύρματης και ασύρματης πρόσβασης και αφετέρου εντοπισμός και άμεση αντίδραση στις επιθέσεις. Είναι η δική σας επιχείρησή σας έτοιμη;

 

Η λύση στην παραπάνω πρόκληση ονομάζεται Aruba ClearPass for Secure Network Access Control και η εταιρεία που θα σας βοηθήσει να την αντιμετωπίσετε είναι η Cosmos Business Systems, ως HPE Gold Partner που κατέχει την πιστοποίηση Aruba Certified Clearpass Professional (ACCP).

 

Aruba ClearPass: Ορατότητα, συμμόρφωση, προστασία

Το Aruba ClearPass προσφέρει ορατότητα, συμμόρφωση και προστασία στο εταιρικό δίκτυο, αντιμετωπίζοντας έγκαιρα και αποτελεσματικά κάθε περιστατικό ασφαλείας οπουδήποτε, οποτεδήποτε και σε οποιαδήποτε συσκευή.

 

Πρώτα ορατότητα, μετά συμμόρφωση. Μόλις μάθετε ποιες συσκευές συνδέονται στο δίκτυό σας, ήρθε η ώρα να επιβάλλετε τις πολιτικές για την παροχή του σωστού τύπου πρόσβασης.

 

Ορατότητα

Η ορατότητα είναι ένα κρίσιμο ζήτημα για τις επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν επαρκείς πόρους και ειδικές ομάδες ψηφιακής ασφάλειας. Έρευνα της Gartner δείχνει ότι κάθε εργαζόμενος χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο τρεις κινητές συσκευές. Λαμβάνοντας υπόψη και τις περιστασιακές συνδέσεις από συνεργάτες, πελάτες και επισκέπτες, ο αριθμός των κενών ασφαλείας που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι κυβερνοεγκληματίες για να επιτεθούν στο δίκτυό σας αυξάνεται δραματικά. Εάν η επιχείρηση δεν έχει ακριβή εικόνα του ποιος συνδέεται από πού και από ποια συσκευή, είναι πολύ πιθανό τα κενά ασφαλείας να οδηγήσουν σε απώλεια δεδομένων με ολέθριες συνέπειες. Η ορατότητα είναι η πρώτο βήμα προς το κλείσιμο αυτού του κενού.

 

To Clearpass με την διαδικασία profiling έχει την δυνατότητα να αναγνωρίσει οποιονδήποτε τύπο συσκευής, την τοποθεσία του δικτύου από όπου έχει πραγματοποιηθεί η σύνδεση, καθώς και το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται. Η δυνατότητα συνεχούς ορατότητας όλων των δικτυακών συσκευών σε ένα εταιρικό περιβάλλον και ο εντοπισμός οποιαδήποτε αλλοίωσης στην ασφάλεια μιας συσκευής, εξασφαλίζει την δυνατότητα πλήρης εικόνας του δικτύου της σε βάθος χρόνου.

 

Συμμόρφωση

Ο έλεγχος των συσκευών που συνδέονται στο εταιρικό δίκτυο είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των επιχειρήσεων. Εξασφαλίζοντας ότι μόνο εξουσιοδοτημένες ή/και επικυρωμένες συσκευές συνδέονται με το ενσύρματο ή το ασύρματο δίκτυο μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος απώλειας δεδομένων, τόσο ακούσια (ιοί, hackers), όσο και εκούσια (ηθελημένη υποκλοπή εταιρικών στοιχείων).

 

Το Clearpass μπορεί να πιστοποιήσει όλες τις συσκευές (PC, IP τηλέφωνα, IP κάμερες, printers, smartphones, tablets κ.ά) και να ελέγξει κατά πόσον συμμορφώνονται με την πολιτική ασφαλείας μιας εταιρείας. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, επιβάλλονται πολιτικές/δράσεις ανάλογα τον τρόπο σύνδεσης, τον χρήστη και τον τύπο συσκευής που χρησιμοποιεί.

Με την εξέλιξη την τεχνολογίας και την παρουσία νέων τύπων συσκευών στα εταιρικά δίκτυα, η περιμετρική ασφάλεια αποδεικνύεται ανεπαρκής για να προστατέψει ένα δίκτυο από επιθέσεις. Με το Clearpass μπορείτε να ελέγχετε ποια συσκευή θα έχει πρόσβαση σε ποιους πόρους του δικτύου σας με το πλέον ασφαλή τρόπο.

 

Προστασία

Οι υφιστάμενες λύσεις προστασίας που ήδη διαθέτετε – συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων διαχείρισης συμβάντων (SIEMs), firewalls και λύσεις αντιμετώπισης ιών – παρέχουν διαφορετικά δεδομένα. Τα πολλά δεδομένα συνεπάγονται επίσης πολλά πιθανά διορθωτικά μέτρα ασφαλείας. Όταν τα στοιχεία των απειλών είναι ενοποιημένα, μπορεί να ληφθούν απλές και ταχύτατες ενέργειες αναστολής ή αποσύνδεσης κακόβουλων συσκευών στο δίκτυο, περιορίζοντας έτσι τις απώλειες χωρίς την ανάγκη για πρόσθετες διαδικασίες ή πόρους.

Το Clearpass προστατεύει τους πόρους σας συγκεντρώνοντας πληροφορίες και δρώντας δυναμικά σε πραγματικό χρόνο όταν παρατηρείται μη αναμενόμενη συμπεριφορά μιας συσκευής. Η λειτουργία OnGuard παρέχει τη δυνατότητα helthcheck ενός endpoint, ενώ επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης και συνεργασίας με τρίτες λύσεις MDM, ώστε να προστατεύσει το δίκτυο σας μπλοκάροντας την συσκευή.

 

Πόσο ασφαλές είναι το δίκτυό σας; Το IoT, το BYOD και οι mobile εργαζόμενοι καθιστούν την ΙΤ υποδομή σας πιο εκτεθειμένη σε ψηφιακές επιθέσεις. Η Cosmos Business Systems σας προσφέρει την καλύτερη λύση ελέγχου πρόσβασης και προστασίας στην αγορά.

Το Aruba ClearPass επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δημιουργούν να ορίζουν και να εφαρμόζουν πολιτικές πρόσβασης στο εταιρικό δίκτυο με διάφορα κριτήρια όπως ο τύπος της συσκευής (laptop, desktop, mobile), ο χρήστης, ο χρόνος σύνδεσης, το είδος της σύνδεσης και πολλά άλλα.

Η λύση είναι συμβατή με όλα τα λειτουργικά συστήματα desktop και mobile και δίνει τη δυνατότητα στον administrator να δημιουργεί και να παραμετροποιεί συγκεκριμένα profile χρηστών καθορίζοντας επακριβώς την πρόσβαση στο εταιρικό δίκτυο και τα δεδομένα του.

 

Μόνο το Aruba ClearPass μπορεί να προσφέρει εγγύηση ασφαλούς πρόσβασης σε ένα περιβάλλον με συσκευές και λογισμικά διαφορετικών κατασκευαστών όπως είναι οι πλειοψηφία των επιχειρήσεων. Σήμερα, περισσότερες από 7.000 επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το Aruba ClearPass για να εξασφαλίσουν πιο ασφαλείς συνδέσεις και πιο παραγωγικό περιβάλλον.

Επικοινωνήστε με έναν εξειδικευμένο σύμβουλο της Cosmos Business Systems για να αναλύσετε μαζί τις ανάγκες προστασίας του εταιρικού σας δικτύου.

Σχετικά άρθρα

HPE Discover More Athens: Το μέλλον ανήκει στους γρήγορους

Giorgos Athanassiadis

TCP 51: Η εικονική πραγματικότητα του… POS

Public: Άνοδος το 2015, ολοταχώς για κέρδη το 2016

Channel-Manager

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα