Απροσδιοριστος αριθμος απολυσεων στη SAP

Σε περικοπή απροσδιόριστου αριθμού θέσεων εργασίας θα προχωρήσει η SAP, στην προσπάθειά της να αναδιαρθρώσει το ανθρώπινο δυναμικό της. Στην παραδοχή αυτή προχώρησε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Andy Kendzie, ο οποίος αρνήθηκε να διευκρινίσει πόσες απολύσεις θα πραγματοποιηθούν, αλλά τόνισε ότι πρόκειται για μια στρατηγική κίνηση και όχι για απόφαση που απλά έχει ως στόχο τη μείωση του μισθολογικού κόστους.

“Στόχος μας είναι να γίνουμε πιο ευέλικτοι, ταχύτεροι και πιο απλοί στον τρόπο που διεκπεραιώνουμε το business μας ώστε να ενισχύσουμε την καινοτομία”, εξήγησε ο εκπρόσωπος της SAP. H ανακοίνωση αυτή ήρθε λίγο πριν την έναρξη του μεγάλου ετήσιου συνεδρίου Sapphire Now και λίγες ημέρες μετά της SAP μετά την αποχώρηση έκπληξη του chief technology officer, Vishal Sikka .

Βέβαια, ο Kendzie ανέφερε ότι παράλληλα με τις απολύσεις θα γίνουν προσλήψεις και στο τέλος του 2014 η SAP θα έχει τελικά περισσότερους υπαλλήλους απ’ ότι έχει τώρα. Μάλιστα τόνισε ότι στόχος παραμένει να γίνει η SAP μια cloud εταιρεία.  Αυτή τη στιγμή τα έσοδα της SAP από το cloud business αυξάνονται συνεχώς, ωστόσο παραμένουν κλάσμα των συνολικών εσόδων. Όσον αφορά το εργατικό δυναμικό της εταιρείας, αυτό υπολογίζεται σε περισσότερους από 66.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.