Αποχωρει απο την Intracom Telecom ο Αλεξανδρος Μανος

Την παραίτηση του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Intracom Telecom υπέβαλλε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Biztech, ο Αλέξανδρος Μάνος.

Η είδηση επιβεβαιώνεται από την πλευρά της Intracom Telecom, αν και προς το παρόν δεν υπάρχει ανακοίνωση. Ενδεχομένως, αυτή να προκύψει όταν θα οριστικοποιηθεί τι μέλει γενέσθαι σχετικά με τον διάδοχο του κ. Μάνου, οι λόγοι αποχώρησης του οποίου προς το παρόν, δεν έχουν διευκρινιστεί.

Θα πρέπει πάντως να επισημανθεί ότι ο κ. Μάνος αποχωρεί σε μία περίοδο όπου τα θέματα που έχουν σχέση με τη μελλοντική μετοχική σύνθεση της Intracom Telecom δεν έχουν πλήρως ξεκαθαριστεί, παρά το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των νυν μετόχων και ενδιαφερομένων υπάρχουν εδώ και σχεδόν 1,5 χρόνο. Ως γνωστόν, στην Intracom Telecom μέτοχοι είναι αυτή τη στιγμή η Intracom Holdings (49%), η ρωσική Sitronics (48%) και το fund Rydra Trading Company (3%) που απέκτησε το ποσοστό του από τη Sitronics. Στα μέσα του 2011 ξεκίνησαν συζητήσεις για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής από την κινεζική Huawei, οι οποίες δεν είχαν τελικώς κάποιο αποτέλεσμα και πλέον θεωρείται ότι το συγκεκριμένο σενάριο δεν πρόκειται να υλοποιηθεί. Οι υπάρχουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Sitronics θέλει να αποχωρήσει με την Intracom Holdings να έχει τη δυνατότητα για put up option της δικής της συμμετοχής με τους Ρώσους να είναι, βάσει της παλαιάς συμφωνίας, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές. Το put up option πάει από παράταση σε παράταση και πλέον λήγει μεν στις 15 Δεκεμβρίου αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα παράταση.

Δημήτρης Μαλλάς