13.3 C
Athens
09/03/2021
Biztech

AOC PDS241: Χάρμα οθφαλμών

Με την πρώτη ματιά, η οθόνη της AOC φαίνεται ότι έχει σχεδιαστεί για να τραβά τα βλέμματα, συνδυάζοντας εργονομία, καινοτόμες λειτουργίες και κομψές όμορφες γραμμές. Το μαύρο πλαστικό και το αλουμίνιο κυριαρχούν, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση κάνει το ελάχιστο πάχος, τα σχεδόν αόρατα bezel, αλλά και η πρωτότυπη βάση. Όλα αυτά φέρουν την υπογραφή του περίφημου σχεδιαστικού οίκου Studio F. A. Porsche.

 


 

Δεν μπορούμε παρά να ξεκινήσουμε από τη σχεδίαση της AOC PDS241. Το πολύ λεπτό πάχος της οθόνης (5,2mm) οφείλεται στον πολύ έξυπνο σχεδιασμό του Studio F. A. Porsche. Οι συνδέσεις εικόνας και ρεύματος περνούν μέσα από την ασύμμετρη, μεταλλική βάση και καταλήγουν σε ένα εξωτερικό κουτί με εισόδους HDMI και ισχύος. Στο κουτί αυτό βρίσκεται και το τροφοδοτικό της οθόνης. Έτσι, επιτυγχάνεται εργονομία και τακτοποίηση των καλωδίων. Το εξαιρετικά λεπτό πάνελ (στα δύο τρίτα του μεγέθους του για την ακρίβεια) το κάνει και εξαιρετικά ελαφρύ κάτι που βοηθά στην εύκολη εγκατάσταση επάνω στο γραφείο.

Εκτός από το σχεδιασμό, ο μινιμαλισμός κυριαρχεί και στις συνδέσεις. Εκτός από μία HDMI δεν υπάρχει κάτι άλλο, ούτε ενσωματωμένα ηχεία. Υπάρχει πάντως είσοδος ακουστικών. Ένα μοναδικό κουμπί στο κάτω μέρος (η κρυφή τοποθέτηση δεν είναι προφανώς τυχαία) ενεργοποιεί το ODS η λειτουργία του ο οποίου βασίζεται στην ίδια λογική: ένα πάτημα ενεργοποιεί το μενού και με συνεχές πάτημα πραγματοποιείται η μετακίνηση στις διάφορες επιλογές.

 

 

Το μοντέλο που είχαμε στη διάθεσή μας, έχει διαγώνιο 24 ιντσών, ενώ η σειρά εμπλουτίζεται και από ένα μοντέλο 27’’. Το panel της οθόνης είναι τεχνολογίας AH-IPS επιτυγχάνοντας δυνατότητα προβολής από οποιαδήποτε γωνία (178°). Η τρεις πλευρές της οθόνης έχουν ελάχιστο πλαίσιο, ενώ η κάτω πλευρά έχει μεγαλύτερο πάχος και ασημί χρώμα.

Η ανάλυση της οθόνης είναι 1920 x 1080 pixels (Full HD), ο λόγος πλευρών 16:9, ενώ χάρη στην τεχνολογία SuperColor WCG της AOC, το πάνελ είναι σε θέση να καλύψει το 100% του sRGB και το 90% του NTSC.

Επιπροσθέτως, η οθόνη είναι εξοπλισμένη με την τεχνολογία Low Blue Light της AOC, που μειώνει το επιβλαβές μπλε φως μικρού μήκους κύματος ενώ, με την τεχνολογία Flicker-Free, η οποία ρυθμίζει τη φωτεινότητα με ένα σύστημα συνεχούς ρεύματος (Direct Current) αντί για το Pulse Width Modulation (PWM), μειώνεται το τρεμόπαιγμα και να ανακουφίζεται η κόπωση των ματιών.

 

 

Επιδόσεις

Η ποιότητα της εικόνας του AOC PDS241 είναι πολύ καλή και δεν χρειάζεται να «πειράξει» κανείς τα μενού ουσιαστικά καθόλου, εκτός ίσως από αύξηση της φωτεινότητας, αφού είναι αρχικά ρυθμισμένη στο 50.

Οι στατικές εικόνες εμφανίζονται με εξαιρετική ποιότητα. Τα χρώματα είναι έντονα και «ζωντανά», η αντίθεση επίσης πολύ καλή και τα μαύρα και γενικά οι σκοτεινές περιοχές, χωρίς ενοχλητικό φωτισμό. Σε αυτό βοηθά και η αντιθαμβωτική επίστρωση της οθόνης, η οποία μειώνεις τις αντανακλάσεις ειδικά σε χώρους με έντονο φωτισμό.

 

Την ίδια καλή ποιότητα διαπιστώσαμε και στο βίντεο. Κατά τις δοκιμές μας προβάλλαμε υλικό με μέγιστη ανάλυση Full HD χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα στην εικόνα. Θα πρέπει πάντως να πούμε ότι το συγκεκριμένο monitor δεν έχει σχεδιαστεί για gaming, αφού η συχνότητα του panel περιορίζεται σε 60Hz και ο χρόνος απόκρισης είναι 4ms.

 

Για γενική καθημερινή χρήση, το AOC PDS241 προτείνεται ανεπιφύλακτα. Είναι όμορφο, λεπτό, με πολύ καλές επιδόσεις και εξαιρετικά προσιτό.

 


 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Διαγώνιος: 23,8’’

Panel: IPS

Ανάλυση: 1920×1080 pixels

Χρόνος απόκρισης: 4ms

Συχνότητα ανανέωσης: 60Hz

Λόγος πλευρών: 16:9

Φωτεινότητα: 250cd/m²

Γωνία θέασης: 178ο/178ο

Συνδέσεις: HDMI 1.4 x1

Βάρος: 3,15kg

 

Κατασκευαστής: AOC

Διάθεση: Enet Solutions, Infoquest Technologies, Westnet Distribution

Προτεινόμενη τιμή λιανικής: € 199

Σχετικά άρθρα

Έξυπνες πόλεις: Μια αγορά $190 δις

Giorgos Athanassiadis

Κουτσουρεμένη άνοδος για την αγορά τεχνολογικών προϊόντων

Channel-Manager

Planet IGS-4215-8P2T2S: Η έξυπνη λύση διαχείρισης PoE+

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα