Ανακαμψη για τις ελληνικες επιχειρησεις τεχνολογιας το 2013

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 92 επιχειρηματικές συναντήσεις έχουν προγραμματίσει οι ελληνικές επιχειρήσεις πληροφορικής και επικοινωνιών στα πλαίσια της CeBIT 2013, της μεγαλύτερης έκθεσης πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στον κόσμο, που διοργανώνεταιαπό τις 5 έως τις 9 Μαρτίου στο Ανόβερο της Γερμανίας. Να σημειώσουμε εδώ ότι η Ελλάδα συμμετέχει στη CeBIT με εθνικό περίπτερο ύστερα από αρκετά χρόνια απουσίας.

Η ελληνική βιομηχανία πληροφορικής και επικοινωνιών αναζητά δυναμικά τη θέση της στο νέο χάρτη της ευρωπαϊκής οικονομίας καθώς ο τομέας της τεχνολογίας αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση και την εξέλιξη του νέου μοντέλου οικονομίας, που στη CeBIT 2013 προσδιορίζεται ως “Συνεργατική”. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΙΤΟ, που παρουσίασε ο Axel Pols, Managing Director, Bitkom Research and Chairman, EITO Task Force, σε ειδική εκδήλωση στο εκθεσιακό περίπτερο της Ελλάδας, το 2013 οι ελληνικές επιχειρήσεις ψηφιακής τεχνολογίας αναμένεται να καλύψουν σημαντικό μέρος των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Η ελληνική αγορά πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών δείχνει να κινείται ανοδικά, περιορίζοντας τις συνέπειες της ύφεσης και εκτιμάται ότι η τάση αυτή θα οδηγήσει σε ανάπτυξη στις επόμενες οικονομικές χρήσεις.     

Στη φετινή CeBIT στις κορυφαίες τάσεις της τεχνολογίας συγκαταλέγονται οι διαδικτυακές υπηρεσίες, που δεν περιορίζονται μόνο στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, αλλά επεκτείνονται και σε άλλες συσκευές και δραστηριότητες των επιχειρήσεων και των καταναλωτών.