Αναβαθμισμενη λυση οικιακης ασφαλειας απο την Kaspersky

Tην αναβαθμισμένη λύση της για την ασφάλεια των οικιακών χρηστών ανακοίνωσε η Kaspersky Lab πριν λίγες ημέρες, παρουσία εκπροσώπων του Τύπου. Ο λόγος για το Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2015, μια λύση η οποία έχει αναπτυχθεί με στόχο την προστασία των χρηστών συσκευών Windows, OS X και Android από τις υφιστάμενες αλλά και από νέες απειλές, όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά στελέχη της εταιρείας.

Σύμφωνα με την Kaspersky Lab, σχεδόν 315.000 νέα δείγματα κακόβουλου λογισμικού εμφανίζονται κάθε μέρα. Μάλιστα, ακολουθώντας την παγκόσμια τάση της στροφής σε φορητές λύσεις, ο αριθμός των κακόβουλων προγραμμάτων που στοχεύουν το πιο δημοφιλές mobile λειτουργικό σύστημα, το Android, συνεχίζει να αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, με την Kaspersky Lab να εντοπίζει περίπου 20.000 νέα δείγματα κάθε μήνα. Με τη σειρά τους, οι ιστοσελίδες phishing (πλαστές σελίδες που έχουν αναπτυχθεί με στόχο την υποκλοπή προσωπικών πληροφοριών) αποτελούν μια καθολική ψηφιακή απειλή που ενέχει κινδύνους για όλους τους χρήστες, ανεξάρτητα από τη συσκευή ή το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν. Κάθε μήνα, το Kaspersky Security Network καταγράφει πάνω από 137.000 νέες σελίδες phishing, οι οποίες στοχεύουν να εξαπατήσουν τους χρήστες, ώστε να τους αποσπάσουν ευαίσθητα προσωπικά και οικονομικά δεδομένα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι τελευταίες εκδόσεις των καταναλωτικών προϊόντων της Kaspersky Lab ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες, οι οποίες βελτιώνουν το επίπεδο της προστασίας απέναντι σε κακόβουλο λογισμικό κρυπτογράφησης, εμποδίζουν την παρακολούθηση της webcam του χρήστη και θωρακίζουν τις συσκευές ενάντια στους κινδύνους που εγκυμονούν τα ευπαθή δίκτυα Wi-Fi.

Έτσι, το Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2015 περιλαμβάνει μια σειρά βελτιώσεις, όπως προστασία Webcam, System Watcher, ειδοποιήσεις ασφάλειας Wi-Fi και βελτιώσεις στη λειτουργία Safe Money για την προστασία των οικονομικών συναλλαγών. Εκτός από τα παραπάνω νέα χαρακτηριστικά, το Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2015 ενημερώνεται και αναβαθμίζεται αυτόματα μόλις κυκλοφορήσει μια νεότερη έκδοση.