Αναβαθμιση για το cloud collaboration της Cisco

(Δελτίο Τύπου) – Η Cisco ανακοίνωσε πολλαπλές αναβαθμίσεις στη σειρά λύσεων Collaboration, που παρέχονται μέσω δημόσιων, ιδιόκτητων ή υβριδικών μοντέλων cloud, προσφέροντας στους πελάτες της εναλλακτικούς τρόπους πρόσβασης σε ένα διευρυμένο σύνολο από κορυφαίες στην αγορά υπηρεσίες. Οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν το TelePresence, υπηρεσίες Τηλεδιάσκεψης, Ενοποιημένες Επικοινωνίες (Unified Communications) και κέντρα επικοινωνίας.

Καθώς ο αριθμός των παρόχων υπηρεσιών και συνεργατών που παρέχουν τη λύση Cisco Hosted Collaboration έχουν υπερδιπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο (η Cisco προσέθεσε τη χρονιά αυτή 16 νέους συνεργάτες, ανεβάζοντας το συνολικό τους αριθμό στους 34), η Cisco επεκτείνει σημαντικά το εύρος εφαρμογών και το βάθος της πλατφόρμας της λύσης. Η υπηρεσία HCS περιλαμβάνει αναβαθμίσεις που σχετίζονται με το Cisco TelePresence, το Customer Collaboration (κέντρο επικοινωνίας), τις Ενοποιημένες Επικοινωνίες και τη φορητότητα. Με αυτές τις εξελίξεις, οι HCS συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένων και των παρόχων υπηρεσιών, των εταιριών ολοκληρωμένων λύσεων, χονδρικών πωλήσεων και μεταπωλήσεων, μπορούν να προσφέρουν μία ακόμη πιο σταθερή και ολοκληρωμένη εμπειρία συνεργασιών στους πελάτες τους με τη μορφή ενός “as-a-service” μοντέλου βασισμένου στο cloud.

Όσον αφορά στο WebEx Web Conferencing της Cisco σε Ιδιόκτητο Cloud, η Cisco επισημαίνει πως καθώς ο αριθμός των WebExÒ συναντήσεων παγκοσμίως, μέσω του Cisco WebEx cloud συνεχίζεται να αυξάνεται θεαματικά – με ετήσια αύξηση 38% – πολλοί πελάτες ζητούν μια λύση ιδιόκτητου cloud που να παρέχει το ίδιο επίπεδο δυνατοτήτων συνεργασίας, ποιότητας εμπειρίας και αυξημένο εσωτερικό έλεγχο. Η Cisco καλύπτει αυτή την απαίτηση με το Cisco WebEx Meetings Server, μια υπηρεσία σχεδιασμένη για οργανισμούς που απαιτούν ή προτιμούν μία εξολοκλήρου “on-premises” λύση Web Conferencing που να βρίσκεται στα δικά τους data center.

Αυτές οι καινοτομίες  βελτιώνουν το Cisco CloudVerse, ένα σύνολο λύσεων που παρέχουν τα δομικά στοιχεία που χρειάζονται οι οργανισμοί για να αναπτύξουν, να διαχειριστούν και να συνδέσουν δημόσια, ιδιόκτητα και υβριδικά cloud. Το Cisco CloudVerse περιλαμβάνει το Cloud Applications and Services, το επίκεντρο της σημερινής ανακοίνωσης, το Unified Data Center και το Cloud Intelligent Network. Το CloudVerse βοηθά τις εταιρίες να κατανοήσουν και να απολαύσουν όλα τα πλεονεκτήματα του cloud: μια ολοκληρωμένη και εξασφαλισμένη εμπειρία συνεργασίας, καθώς επίσης αυξημένη ευελιξία, μικρότερο κόστος και βελτιωμένη ασφάλεια.