Αλλαζει την PC στρατηγικη της η Samsung

Σημαντικές αλλαγές έχει ξεκινήσει να προωθεί η Samsung όσον αφορά την εμπορική και προϊόντική στρατηγική της στο χώρο των προσωπικών υπολογιστών, καθώς σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, αποφάσισε να σταματήσει να ασχολείται με τους χαμηλού κόστους φορητούς υπολογιστές, δηλαδή, ότι είναι κάτω από τα €699. Αυτό σημαίνει ότι θα τη δούμε να προωθεί μόνο τα πιο ακριβά μοντέλα που απευθύνονται και στα υψηλότερα στρώματα της αγοράς, τα οποία “κυνηγάει” η Samsung, θέλοντας να δημιουργήσει το δικό της brand σε όλες τις κατηγορίες των καταναλωτικών ηλεκτρονικών.

Βέβαια η κορεατική εταιρεία θα συνεχίσει να πουλά προσιτά μοντέλα, αλλά σε επιλεγμένες –και μεγάλες- αγορές όπως π.χ. αυτή της Γερμανίας. Είναι προφανές πως η Ελλάδα δεν είναι μία από αυτές. Επίσης, σε ορισμένες αγορές η Samsung θα εμφανιστεί ως πλήρως αποχωρήσασα –τουλάχιστον προσωρινά- δεδομένου ότι πρόκειται για χώρες όπου δεν προωθεί και ιδιαίτερα τους φορητούς υπολογιστές της με κόστος άνω των €699.

Τα πιο χαμηλά στρώματα της αγοράς θα εξυπηρετούνται μεν, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Η Samsung, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, σκοπεύει να ενισχύσει τα tablets της, όπου θα δούμε docking stations και πληκτρολόγια, οκταπύρηνους επεξεργαστές ακόμη και 12άρι tablet με Android! Γενικώς, η Samsung δείχνει να είναι έτοιμη να δημιουργήσει μία νέα στρατηγική, την οποία αποκαλεί post note PC και η οποία, σύμφωνα με τις ενδείξεις, θα επικεντρώνεται σε “υβριδικά” μοντέλα που θα κινούνται μεταξύ των παραδοσιακών tablets και των παραδοσιακών laptops. Και, φυσικά, ας μην ξεχνάμε και τα smartphones όπου το Galaxy Note 3 μοιάζει με μικρό PC σε υπολογιστικές δυνατότητες.

Από πλευράς λειτουργικών συστημάτων, μάλλον το Android θα είναι αυτό όπου θα δοθεί έμφαση, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να δούμε και πολλά Chromebooks, αλλά η Samsung δεν πρόκειται να αφήσει τα Windows και θα συνεχίζει να τα υποστηρίζει, ιδίως στα PCs.

Περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινίσεις αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες, καθώς οι Κορεάτες θα ξεδιαλύνουν τα σύννεφα αναφορικά με τη στρατηγική τους στο χώρο των υπολογιστικών συστημάτων για το 2014.

Δημήτρης Μαλλάς

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.