Αλλαγες στον ομιλο Intracom, μερος ΙΙ

Δεύτερο κύμα διοικητικών αλλαγών στον όμιλο Intracom και γενικότερα στις εταιρείες όπου ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι βασικός μέτοχος, καθώς ο γνωστός επιχειρηματίας παραδίδει τη σκυτάλη της διοίκησης στην επόμενη γενιά της οικογένειας.

Την περασμένη εβδομάδα είχαμε την τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Κόκκαλη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Intracom Holdings. Τώρα, ο κ. Κ. Κόκκαλης αναλαμβάνει και διευθύνων σύμβουλος της hellas online, όπου είχε τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου και γενικότερα είναι η εταιρεία του ομίλου με την οποία έχει ασχοληθεί περισσότερο καιρό.

Η ανακοίνωση της hellas online κάνει λόγο για παραίτηση του Αντώνη Κεραστάρη από τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, όμως, πρακτικά, πρόκειται για μία εσωτερική “μετακίνηση”, καθώς ο κ. Κεραστάρης αναλαμβάνει καθήκοντα γενικού οικονομικού διευθυντή του ομίλου Intralot. Στην τελευταία δεν έχει μεν συμμετοχή η Intracom Holdings, αλλά βασικός μέτοχος της είναι ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης, οπότε οι δύο όμιλοι χαρακτηρίζονται ως “συνδεδεμένοι”. Σημειωτέον πως ο κ. Κεραστάρης παραμένει ως μέλος, και μάλιστα εκτελεστικό, του διοικητικού συμβουλίου της hellas online.

Intralot
Αλλαγές, όμως, έχουμε και στην Intralot, όχι όμως στο διοικητικό συμβούλιο, όπου εκεί σημειωτέον πως ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης διατηρεί -τουλάχιστον προς το παρόν- τη θέση του προέδρου του ΔΣ.

Στην Intralot έχουμε νέα οργανωτική δομή και η πιο ενδιαφέρουσα τοποθέτηση είναι αυτή του κ. Σωκράτη Σ. Κόκκαλη στη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου. Ο κ. Σωκράτης Σ. Κόκκαλης είναι ο μικρότερος γιος του κ. Σωκράτη Κόκκαλη.

Ο Σωκράτης Σ. Κόκκαλης μαζί με τον κ. Κεραστάρη είναι μέλη της εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου που αναφέρεται στον διευθύνοντα σύμβουλο, Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο. Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής είναι ο Ιωάννης Παντολέων που αναλαμβάνει γενικός εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου, ο Γιώργος Ζενζεφίλης (γενικός διευθυντής προϊόντων και υπηρεσιών), ο Κωνσταντίνος Φαρρής (γενικός διευθυντής τεχνολογίας), o Αθανάσιος Χρονιάς (γενικός διευθυντής νομικών θεμάτων και συμμόρφωσης) και o Νίκος Νικολόπουλος (πρόεδρος των δραστηριοτήτων σε Λατινική Αμερική, Δυτική Ευρώπη και Αφρική).

Παρατηρητές της αγοράς σημείωναν ότι στην Intralot δεν αποκλείεται να ακολουθηθεί ένα μοντέλο αντίστοιχο με εκείνο που είχαμε στην hellas online, όσον αφορά στην εξέλιξη της νέας γενιάς της οικογένειας Κόκκαλη. Συγκεκριμένα, στην hellas online ο κ. Κωνσταντίνος Κόκκαλης είχε τη θέση του διευθυντή επιχειρησιακής ανάπτυξης όταν ήταν διευθύνων σύμβουλος ο Νάσος Ζαρκαλής και όταν ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος ο κ. Κεραστάρης, ο κ. Κωνσταντίνος Κόκκαλης είχε πάρει τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου. Την ίδια θέση ανέλαβε τώρα στην Intralot ο κ. Σωκράτης Σ. Κόκκαλης.
Δημήτρης Μαλλάς

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.