4.5 C
Athens
19/01/2021
Biztech

All-in-one PCs: Μια αγορά ανθεκτική στην κρίση

Οι ανάγκες τόσο των επιχειρήσεων όσο και του καταναλωτικού κοινού έχουν αλλάξει σημαντικά σε σχέση με παλιότερες εποχές, όσον αφορά το hardware. Οι επιλογές εξάλλου έχουν πολλαπλασιαστεί, με laptops, tablets και τους all-in-ones υπολογιστές να διαμορφώνουν ένα διαφορετικό “τοπίο”. Από την άλλη πλευρά, ενώ η αγορά των υπολογιστών γενικότερα περνά κρίση με τα laptop να έχουν προσπεράσει τα παραδοσιακά desktop PCs, οι κατασκευαστές αναζητούν νέους τρόπους να ανανεώσουν το χώρο. Τα all-in-one PCs έρχονται με νέα δυναμική για να αποτελέσουν τη μετεξέλιξη του desktop PC, αφού λόγω design και δυνατοτήτων αποτελούν μιας πρώτης τάξης επιλογή για το consumer, αλλά και για το business κοινό.

Στο νέο αυτό ανταγωνιστικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο του computing, τα συστήματα all-in-one αποκτούν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία πώλησης για το κανάλι.

 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τι είναι αυτό που καθιστά τα all-in-one PCs ξεχωριστά, σε σχέση με τις άλλες συσκευές; Οι παλιότεροι τύποι υπολογιστών διέθεταν οθόνες καθοδικού σωλήνα. Εξαιτίας του μεγέθους των οθονών αυτών, οι υπολογιστές αποτελούνταν από τρία βασικά υποσυστήματα: την οθόνη, το κουτί του υπολογιστή και το πληκτρολόγιο. Καθώς το μέγεθος των οθονών αυξάνονταν, οι κατασκευάστριες εταιρείες ξεκίνησαν να ενσωματώνουν το περιεχόμενο του κουτιού του υπολογιστή στην οθόνη, δημιουργώντας τα all-in-one PCs. Οι πρώτες συσκευές του είδους, βέβαια, ήταν αρκετά μεγάλες σε μέγεθος και κόστιζαν αρκετά σε σύγκριση με τα παραδοσιακά desktop και laptop συστήματα.

Ίσως το πλέον αντιπροσωπευτικό και επιτυχημένο εμπορικά παράδειγμα all-in-one υπολογιστή ήταν το Apple iMac. Ο πρωτότυπος σχεδιασμός του χρησιμοποιούσε οθόνη καθοδικού σωλήνα με τα υποσυστήματα του υπολογιστή να ενσωματώνονται μέσα στην οθόνη. Στη συνέχεια, το παράδειγμα της Apple μιμήθηκαν και άλλοι κατασκευαστές, αλλά χωρίς ιδιαίτερη εμπορική απήχηση. Με την έλευση της τεχνολογίας LCD για τις οθόνες και με τα υποσυστήματα να γίνονται ολοένα και μικρότερα και ταυτόχρονα ισχυρότερα, το μέγεθος των συστημάτων all-in-one έχει μειωθεί σημαντικά. Πλέον, τα υποσυστήματα των υπολογιστών μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν πίσω από το LCD panel ή στη βάση της οθόνης.

Ας δούμε όμως αναλυτικότερα τα πλεονεκτήματα των all-in-one PCs σε σχέση με τα άλλα form factors, και άρα τους λόγους για τους οποίους το κανάλι συνεργατών θα πρέπει να εστιάσει στην αγορά αυτή.

 

All-In-One vs Desktop PCs

 

Οι all-in-one υπολογιστές είναι τελικά μια μορφή συστημάτων desktop PCs. Σε πρώτο επίπεδο, συνεχίζουν να έχουν τις ίδιες απαιτήσεις από πλευράς features και λειτουργιών και η μόνη διαφορά τους είναι στον αριθμό των υποσυστημάτων. Τα all-in-one αποτελούνται από ένα μοναδικό case που είναι ταυτόχρονα οθόνη και υπολογιστής, σε σύγκριση με το desktop αποτελείται από το case και μια ξεχωριστή οθόνη.

Η ιδιαιτερότητα αυτή προσφέρει στο all-in-one σύστημα ένα σαφώς μικρότερο προφίλ σε σχέση με έναν desktop υπολογιστή. Αυτή είναι η λογική που κρύβεται πίσω από τους νεότερους mini all-in-one υπολογιστές – πρόκειται για εξαιρετικά μικρά σε μέγεθος συστήματα που μπορούν άνετα να χωρέσουν και στις μικρότερες επιφάνειες.

Επιπλέον, τα all-in-one PCs διαθέτουν ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα όσον αφορά τον αριθμό των απαιτούμενων καλωδίων, τα οποία είναι πραγματικά ελάχιστα. Μιας και η οθόνη είναι ενσωματωμένη στο σύστημα, δεν υπάρχει ανάγκη για καλώδιο οθόνης ή ξεχωριστό καλώδιο ρεύματος. Με τον τρόπο αυτόν μειώνεται σημαντικά ο όγκος καλωδίων δίπλα ή κάτω από το γραφείο.

Βέβαια, εξαιτίας του μικρού μεγέθους τους, της ανάγκης τους για χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος και υποσυστημάτων που εκπέμπουν χαμηλότερη θερμότητα, πολλά από τα all-in-one PCs διαθέτουν υποσυστήματα σχεδιασμένα για mobile συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των επεξεργαστών, μνημών και drives. Αυτό λοιπόν που κερδίζει ο χρήστης σε μέγεθος και όγκο, μπορεί να το χάσει στις συνολικές επιδόσεις του συστήματος. Θεωρητικά, αυτά τα laptop υποσυστήματα δεν έχουν τις ίδιες επιδόσεις με εκείνες των παραδοσιακών desktops. Από την άλλη, τα σύγχρονα all-in-one έχουν εξισορροπήσει αυτό το αποτέλεσμα, ενώ για τους περισσότερους καταναλωτές και επιχειρήσεις αυτά τα χαμηλής κατανάλωσης συστήματα αποδεικνύονται υπερ-αρκετά σε επιδόσεις για τις εργασίες τους.

Ένα ακόμα θέμα των all-in-one PCs είναι η δυνατότητα αναβάθμισής τους. Ενώ τα περισσότερα desktop συστήματα μπορούν να ανοίξουν εύκολα για να τοποθετηθούν αναβαθμισμένα υποσυστήματα, τα all-in-one συστήματα περιορίζουν την πρόσβαση στο εσωτερικό τους, εξαιτίας του μικρού μεγέθους τους. Και πάλι όμως, με την έλευση των εξωτερικών περιφερειακών connectors όπως είναι τα USB 3.0 και το Thunderbolt, οι εσωτερικές αναβαθμίσεις δεν είναι πλέον τόσο κρίσιμες όπως ήταν κάποτε.

Όταν οι κατασκευαστές ξεκίνησαν να κυκλοφορούν τα all-in-one desktops, συνειδητοποίησαν πως θα μπορούσαν να προσθέσουν χαρακτηριστικά που δεν θα ήταν εύκολα για τα παραδοσιακά PCs. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό που θα γινόταν ταχύτατα κάτι δεδομένο σε όλα τα all-in-one PCs είναι η οθόνη αφής. Χάρη σε αυτήν, οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδρούν με τον υπολογιστή τους απευθείας μέσω της οθόνης με τα δάχτυλά τους ή με γραφίδα (stylus). Κάποια από αυτά τα συστήματα διαθέτουν ακόμα και multi-touch οθόνες, επιτρέποντας στους χρήστες να χειρίζονται την οθόνη με περιστροφή ή χρήση των δυο δαχτύλων, όπως θα έκαναν και σε ένα tablet. Για όσους πάλι επιθυμούν ένα πλήρες media center, κάποια από τα all-in-one PCs διαθέτουν HD tuners, remote controls, ακόμα και motion controllers για να παίζουν video games.

 

All-In-Ones vs Laptops

 

Αν και από πλευράς όγκου και τοποθέτησής τους στο χώρο, τα laptops δεν υπολείπονται σε τίποτα σε σχέση με τα all-in-one PCs, το βασικότερο πλεονέκτημα των τελευταίων είναι σίγουρα το μέγεθος της οθόνης τους. Ενώ λοιπόν τα laptops περιορίζονται σε μεγέθη μεταξύ 13, 15 και στις καλύτερες των περιπτώσεων στις 17 ίντσες, τα all-in-one PCs συνήθως διαθέτουν οθόνες που κυμαίνονται μεταξύ 20 και 27 ιντσών. Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό έχουμε δει ακόμα και κυρτές οθόνες 35 ιντσών!

Συν τοις άλλοις, ένα ακόμα βασικό πλεονέκτημα των all-in-one PCs είναι πως διαθέτουν οθόνες αφής, οι οποίες στην ουσία αντικαθιστούν τη χρήση του ποντικιού σε πληθώρα εργασιών.

 

Συμπεράσματα

 

Συν τω χρόνω, ο ρόλος των desktop συστημάτων έχει γίνει ολοένα και μικρότερος, χάρη στην άνοδο των laptops, των tablets, αλλά και των υβριδικών υπολογιστών, τύπου 2-σε-1. Το κόστος και η φορητότητά τους προσφέρουν στους χρήστες τεράστια πλεονεκτήματα, καθιστώντας συχνά τα desktop PCs απηρχαιωμένα, ιδίως στους νεαρούς καταναλωτές που επιζητούν mobility και ευχρηστία. Απόδειξη αυτού είναι και οι επιβεβαιωμένες πτωτικές τάσεις στις πωλήσεις των desktops τα τελευταία χρόνια. Σε αντίθεση, όπως θα δούμε και στη συνέχεια, το τμήμα των all-in-one PCs παραμένει σταθερό και μάλιστα παρουσιάζει και αυξητικές τάσεις. Αυτό είναι πιθανότατα το αποτέλεσμα της δυνατότητας των all-in-one PCs να συνδυάζουν τα καλύτερα στοιχεία των δύο κόσμων –desktop και laptop-, λειτουργώντας ως ο κεντρικός υπολογιστής στο σπίτι ή στην επιχείρηση, με τις mobile συσκευές να συμπληρώνουν τις ανάγκες των ατόμων και των εργαζομένων εν κινήσει. Σε τελική ανάλυση, προσφέρουν εξίσου καλές επιδόσεις με ένα laptop, διαθέτοντας όμως μεγαλύτερη οθόνη. Επιπλέον, χρησιμοποιούν κανονικού μεγέθους πληκτρολόγιο και ποντίκι, καθιστώντας ευκολότερη τη χρήση τους για συγκεκριμένες εργασίες που απαιτούν συχνή και “πυκνή” εισαγωγή δεδομένων. Κατανοεί, επομένως, κάποιος εύκολα πως το συγκεκριμένο market segment θα συνεχίσει να είναι ακμαίο για αρκετό ακόμα διάστημα.

 

Business all-in-one

Ένα ακόμα segment της αγοράς των all-in-one PCs είναι εκείνο των business μοντέλων και των workstations. Συγκεκριμένα, το Future Market Insights προσφέρει κάποιες βασικές ενδείξεις για την παγκόσμια αγορά των workstations, σε μια αναφορά με τίτλο “Workstation Market: Global Industry Analysis and Opportunity Assessment, 2016-2026”. Σύμφωνα με αυτή, εμφανίζεται μια μέση ετήσια αύξηση της τάξης του 9,8% από πλευράς αξίας και 4,3% από πλευράς τεμαχίων, κατά τη διάρκεια των ετών 2016-2026. Προφανώς τα workstations ενσωματώνουν τεχνολογία αιχμής και είναι ειδικά φτιαγμένα για επιστημονικές και τεχνικές εφαρμογές. Συγκεκριμένα, είναι επαγγελματικά σχεδιασμένα για high-end εφαρμογές, όπως η δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου, το software engineering κ.ά. Τα workstations διαθέτουν υποσυστήματα αιχμής, όπως δίσκους SSD, κάρτες γραφικών και επεξεργαστές τελευταίας τεχνολογίας.

Η παγκόσμια αγορά workstation παρουσιάζει segmentation βάσει των εξής παραγόντων:

  • Τύπου προϊόντος (Tower Workstation, Mobile Workstation, Rack Workstation, Blade Workstation, All-in-One Workstation)
  • Λειτουργικού συστήματος (Windows, Linux, Unix)
  • Εφαρμογής (Δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου, Οικονομικά/ Χρηματιστηριακά, Engineering, Software Engineering, άλλες εμπορικές εφαρμογές)

 

Στη λογική αυτή, η ζήτηση για mobile και all-in-one workstations έχει αυξηθεί σημαντικά, εξαιτίας της χρήσης τους σε μια ευρεία ποικιλία εφαρμογών όπως είναι το digital και τα γραφικά, το software engineering και τα οικονομικά μοντέλα. Είναι επομένως σημαντική η συνδρομή τους στην παγκόσμια αγορά workstation κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών. Συγκεκριμένα, το all-in-one workstation segment αναμένεται να παρουσιάσει ένα συγκριτικά υψηλότερο μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με το Mobile workstation segment για τα έτη 2016-2026.

 

PCs: Εξελίσσονται, για να επιβιώσουν!

 

Αν λάβουμε υπόψη μας τις συνεχόμενες αναφορές σχετικά με το επικείμενο “τέλος” των PCs, σε συνάρτηση με τις εξελίξεις σε αυτό που ονομάζεται mixed reality (συνδυασμός augmented και virtual reality) από εταιρείες που σκοπεύουν να μετατρέψουν όλες τις επιφάνειες σε οθόνες, πολλοί αναρωτιούνται γιατί οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας συνεχίζουν να κατασκευάζουν PCs.

Σχετικά πρόσφατα, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής software, η Microsoft, κυκλοφόρησε το δικό της all-in-one PC, το Surface Studio, ενώ η Apple κυκλοφόρησε τη νέα σειρά Macbook Pro laptops. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Dell δήλωνε πως η εταιρεία του έχει κατακτήσει σημαντικό μερίδιο αγοράς για 15 συνεχόμενα τρίμηνα, σε μια αγορά που βρίσκεται σε πτώση.

Τα στατιστικά στοιχεία, βέβαια, είναι ξεκάθαρα για την αγορά των PCs. Οι παγκόσμιες πωλήσεις PCs (desktops και laptops) αγγίζουν σε σύνολο τα 68,9 εκατομμύρια τεμάχια στο τρίτο τρίμηνο του 2016, με πτώση 5,7% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Gartner. Πρόκειται για το 8ο συνεχόμενο τρίμηνο πτώσης, καθιστώντας τη μεγαλύτερη σε διάρκεια πτώση στην ιστορία του κλάδου των PCs.

Η Lenovo συνεχίζει να ηγείται στην παγκόσμια αγορά των PCs από πλευράς πωλήσεων, αλλά και η HP βρίσκεται μια “ανάσα” από την κορυφή. Από πλευράς segments, η Dell ισχυρίζεται πως είναι το Νο.1 από πλευράς εσόδων, αν και κατατάσσεται 3η με 13,5% μέσα στο 3ο τρίμηνο του 2016.

Πέραν αυτών, η χρήση του Internet από mobile και tablet συσκευές άγγιξε το 51,3% ξεπερνώντας εκείνη των desktops παγκοσμίως (στο 48,7%) για πρώτη φορά τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την ανεξάρτητη εταιρεία web analytics StatCounter. Οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τις mobile συσκευές ολοένα και περισσότερο για πρόσβαση πληροφοριών στην υγεία, στην καριέρα και στα ταξίδια, καθώς και για τις τραπεζικές συναλλαγές τους και την αγορά αεροπορικών εισιτηρίων και events. Δεν είναι τυχαίο πως από το 2005 η διείσδυση των smartphones στην αγορά των κινητών τηλεφώνων εκτινάχθηκε από το μηδέν στο 79% στα τέλη του 2015.

Το 2015 αποδείχτηκε σημαντικό έτος για το mobile commerce, με ετήσια αύξηση της τάξης του 56%. Το desktop e-commerce συνεχίζει να παρουσιάζει μέση αύξηση 8%, αλλά έχει πέσει σε μονοψήφια νούμερα, καθώς το mobile συνεχίζει να αναπτύσσεται ως η κυρίαρχη αγοραστική πλατφόρμα.

 

Και όμως ζει!

 

Παρ’ όλες όμως τις προαναφερθείσες εξελίξεις και στοιχεία, τα PCs είναι ακόμα ζωντανά. Μπορεί οι υπολογιστές να μην αποτελούν πλέον τη βασική συσκευή για όλα τα άτομα σε ένα νοικοκυριό, αλλά είναι σίγουρα πρώιμο να ετοιμάζουμε τον “επικήδειό” τους.

Στο σύγχρονο ψηφιακό κόσμο των πολλαπλών συσκευών, τα PCs (περιλαμβάνουν desktops και laptops) συνεχίζουν να δίνουν το “παρών” παρ’ όλες τις προβλέψεις και τα νούμερα, και την παρουσία των smartphones, tablets, phablets, wearables και άλλων form factors. Το ως άνω συμπέρασμα ισχύει πρωτίστως για τους επαγγελματίες, τους δημιουργούς περιεχομένου και τις επιχειρήσεις, οι οποίοι συνεχίζουν να στηρίζονται στα PCs και βεβαίως στα all-in-one συστήματα. Ακόμα όμως και η σύγχρονη νεολαία των mobile συσκευών που φαίνονται εξαρτημένοι από τα smartphones τους, κάνουν χρήση ενός PC όταν επιστρέφουν σπίτι τους, προκειμένου να παίξουν κάποια απαιτητικά παιχνίδια ή, ως φοιτητές, να κάνουν τις εργασίες τους σε ένα laptop ή all-in-one PC.

Δεν χρειάζεται να τονίσουμε πως υπάρχουν συγκεκριμένα πλεονεκτήματα που έχουν τα PCs σε σχέση με τις mobile συσκευές, ειδικότερα όταν χρησιμοποιούνται για το gaming και για αμιγώς επιχειρηματικές εφαρμογές. Κατά δεύτερον, οι mobile συσκευές έχουν την τάση να ξεπερνιούνται από τη μόδα ταχύτερα, ενώ σπανίως μπορούν να αναβαθμιστούν. Τα PCs από την άλλη πλευρά, μπορούν να αναβαθμιστούν, διαθέτουν σαφώς μεγαλύτερες οθόνες –ιδίως τα all-in-one PCs- και τελικά ο κάτοχός τους αγοράζει σαφώς μεγαλύτερη ισχύ (RAM, CPU και GPU) σε ένα PC, με λιγότερα χρήματα. Επιπλέον, ο πελάτης μπορεί να χρησιμοποιήσει το λειτουργικό σύστημα της επιλογής του, ενώ ο business πελάτης, κυρίως, έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του PC για να κάνει virtualize άλλα συστήματα, ακόμα και ολόκληρα δίκτυα, σε ένα και μόνο μηχάνημα.

Κάποιοι θα μπορούσαν να αντιπροτείνουν πως η μετατροπή μιας mobile συσκευής σε PC γίνεται δυνατή με την σύνδεσή της στη θύρα HDMI της τηλεόρασης (μέσω adaptor, ενός mobile high-definition link ή MHL συμβατή θύρα και ένα καλώδιο HDMI) και τη χρήση εξωτερικού πληκτρολογίου και ποντικιού εφόσον απαιτηθεί. Η ακραία αυτή λύση δεν ακούγεται και τόσο πρακτική, ιδίως για όσους μοιράζονται την τηλεόρασή τους με άλλα άτομα. Η άλλη λύση θα ήταν η αγορά μιας smart TV που συνδέεται στο Internet, αν και συνεχίζουν να ισχύουν τα ίδια επιχειρήματα. Επίσης, δεν λύνεται το πρόβλημα της χρήσης ενός υπολογιστή με τα κλασικά εργαλεία παραγωγικότητας όπως είναι το e-mail, σουίτα γραφείου κ.ο.κ., καθώς και μιας συσκευής αποθηκευτικού χώρου για τα αρχεία πολυμέσων.

Τα καλά νέα στην περίπτωση αυτή είναι πως τα PCs εξελίσσονται – απόδειξη αυτού αποτελούν τα Surface Studio και τα Macbook Pro, όπως προαναφέραμε. Για παράδειγμα, η Microsoft θέλει οι χρήστες της να μετατρέψουν το γραφείο τους σε “στούντιο”, με τη βοήθεια της 28 ιντσών PixelSense οθόνης της. Στην ουσία το PixelSense είναι μια διαδραστική surface πλατφόρμα που επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν και να αγγίζουν αντικείμενα του πραγματικού κόσμου και να μοιράζονται ταυτόχρονα ψηφιακό περιεχόμενο. Την ίδια στιγμή, το Surface Studio συνοδεύεται από αξεσουάρ που ανήκουν στην αιχμή της τεχνολογίας, όπως είναι το εργονομικό πληκτρολόγιο, το ποντίκι και το Surface Dial, το οποίο προσδένεται στην οθόνη για προσφέρει λειτουργίες περιστροφής.

Από την πλευρά της, η Apple προσφέρει ένα επόμενης γενιάς χαρακτηριστικό εισαγωγής και ελέγχου –το Touch Bar- στη σειρά της Macbook Pro. Πρόκειται για το touch panel πάνω από το πληκτρολόγιο, το οποίο λειτουργεί ως δευτερεύουσα μέθοδος input.

 

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη, οι υπεύθυνοι της Dell δήλωσαν πως ο κόσμος μας συνεχίζει να είναι ένας “multi-device” κόσμος. Το 2012 η βασική ιδέα ήταν πως από τη μια πλευρά ήταν τα PCs και από την άλλη τα smartphones, το καθένα στο δικό του “στρατόπεδο” – άποψη που αποδείχθηκε τελικά παρωχημένη και αποσπασματική. Στις επιχειρήσεις όμως, τα smartphones και τα PCs συνυπάρχουν αρμονικά σε αυτό τον “multi-device” κόσμο. Η αντίληψη εκείνη που υποστήριζε πως τα PCs ήταν πλέον “τελειωμένη υπόθεση” δημιούργησε όπως φαίνεται μια νέα ευκαιρία για τους “πιστούς” κατασκευαστές και για το κανάλι συνεργατών. Αποδείχθηκε πως είναι μεγάλο εκείνο το κοινό –ιδίως στο χώρο των επιχειρήσεων- που δεν εγκαταλείπουν το PC τους (σε όλα τα πιθανά form factors) για επαγγελματική και προσωπική χρήση.

 

Άρθρο εκ μέρους της Lenovo

Προηγμένα χαρακτηριστικά και ασφάλεια όλα-σε-ένα

Τα all-in-one της Lenovo καλύπτουν όλες τις ανάγκες της σύγχρονης επιχείρησης, απευθυνόμενα σε διάφορα προφίλ χρηστών και εφαρμογών. Με τα έξυπνα χαρακτηριστικά και σχεδίαση, εξασφαλίζουν ελάχιστο χώρο και ολοκληρωτική εξάλειψη των καλωδίων.

Προσφέρουν αυξημένη παραγωγικότητα στο γραφείο και αναβαθμίζουν αισθητικά το χώρο εργασίας στο γραφείο ή το σπίτι. Με πολλαπλές δυνατότητες τοποθέτησης, προσφέρουν μια εντελώς νέα εμπειρία, ιδανική για ειδικούς χώρους και εφαρμογές (όπως front desk, kiosks, για να αναφέρουμε μερικούς), όπου απαιτείται αλληλεπίδραση με τον πελάτη.

 

All-in-one για όλες τις χρήσεις

Οι λύσεις all-in-one της Lenovo περιλαμβάνουν σύγχρονα και προηγμένα χαρακτηριστικά, αυξημένη συνδεσιμότητα σε διάφορα μεγέθη οθονών με ή χωρίς δυνατότητα αφής, για να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες και διαθέσιμο χώρο.

 

Ξεκινάμε από το μοντέλο ThinkCentre E63z. Η σειρά ThinkCentre της Lenovo είναι συνώνυμη της αξιοπιστίας και της ποιότητας και ο E63z δεν αποτελεί εξαίρεση. Πρόκειται για ένα εισαγωγικό μοντέλο για τη μικρή επιχείρηση που επιθυμεί έναν ισχυρό υπολογιστή ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε. Διαθέτει έξυπνο σχεδιασμό, διασύνδεση για εύκολη τοποθέτηση και μέγεθος οθόνης 19,5 ιντσών. Για όσους επιθυμούν ακόμα περισσότερη εμπειρία χρήσης, μπορούν να προτιμήσουν την έκδοση με οθόνη πολλαπλής αφής 10 σημείων.

 

Παραμένοντας στην αγορά των SMBs, συναντάμε το μοντέλο V510z. Η οθόνη του συγκεκριμένου μοντέλο ανέρχεται στις 23 ίντσες, ενώ εντυπωσιάζει η παντελής έλλειψη περιθωρίων. Με επεξεργαστές Intel 6ης γενιάς, έξυπνο σχεδιασμό, αυξημένη συνδεσιμότητα και προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, το V510z AiO, αποτελεί ένα ιδανικό συνεργάτη για αυξημένη παραγωγικότητα σε κάθε σύγχρονη επιχείρηση.

 

Επιστρέφουμε στα ThinkCentre all-in-one και συγκεκριμένα στη σειρά Μ. Τα μοντέλα M700z, M800z, M900z, διατίθενται σε από 20 έως 23,8 ίντσες και μάλιστα τα δύο τελευταία έχουν διαθέτουν στρατιωτικές προδιαγραφές για να αντέχουν σε δύσκολες συνθήκες και καταπονήσεις. Πρόκειται για πανίσχυρα μηχανήματα που είναι σε θέση να φέρουν εις πέρας ακόμα και το πιο δύσκολο έργο. Τα ThinkCentre M all-in-one, ενσωματώνουν κορυφαία χαρακτηριστικά αξιοπιστίας και εργαλεία διαχείρισης, ενώ το tool-less design, δίνει τη δυνατότητα εύκολης αναβάθμισης δίσκου ή μνήμης με δύο απλές κινήσεις.

 

Τέλος, το all-in-one μέλος της premium οικογένειας Χ1 Family (X1 Carbon, X1 Yoga, X1 Tablet), X1 ThinkCentre φέρνει την ισχύ ενός desktop σε ένα AiO με το πάχος ενός notebook. Κατασκευασμένος από επεξεργασμένο αλουμίνιο, σχεδιάστηκε για να κλέβει την παράσταση. Περιλαμβάνει τα νεότερα χαρακτηριστικά εταιρικής διαχείρισης, με επεξεργαστές Intel vPro, ενισχυμένες λειτουργίες ασφαλείας και εξαιρετική ευρεία οθόνη με αντιθαμβωτική επίστρωση.

 

Tiny-In-One: η απόλυτα modular λύση

Η Lenovo διαθέτει μια μοναδική πρόταση στο χώρο των συστημάτων AiO. Πρόκειται για μια modular λύση η οποία ακούει στο όνομα Tiny-In-One (TiO) και βασίζεται στην πλατφόρμα ThinkCentre Tiny (1L Desktop FF). Τα ThinkCentre Tiny είναι πλήρεις desktop υπολογιστές με μικροσκοπικό μέγεθος και πανίσχυρα χαρακτηριστικά. Τοποθετώντας τους στις υποδοχές που βρίσκονται στην πλάτη των ειδικών οθονών 22 και 24 ιντσών, μετατρέπονται σε ένα σύστημα all-in-one. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, με τη συγκεκριμένη προσέγγιση λύνεται το βασικό πρόβλημα των τυπικών all-in-one συστημάτων που δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι η αναβάθμιση όλου του υπολογιστή, περιλαμβάνει και την αναβάθμιση της οθόνης. Η modular λύση του Tiny-In-One επιτρέπει στους επαγγελματίες να αναβαθμίζουν μόνο το hardware κρατώντας την οθόνη αμετάβλητη ή το αντίθετο.

Οι οθόνες που υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως ξεχωριστά monitors, διαθέτοντας υποδοχή για σύνδεση κανονικού υπολογιστή ή laptop, όπως επίσης και πρόσθετες θύρες USB. Επιπλέον, δέχονται και οπτικό drive το οποίο επίσης, αφαιρείται και προστίθεται πολύ εύκολα.

 

Όλες οι πλατφόρμες είναι σχεδιασμένες με γνώμονα τη βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας των χρηστών και των επιχειρήσεων και τον περιορισμό του κόστους λειτουργίας, χάρη στα εξελιγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και την ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση.

Επιπλέον, όλες είναι εξοπλισμένες με business εφαρμογές όπως για παράδειγμα το Smart USB Protection, μέσω του οποίου ο χρήστης μπορεί να επεμβαίνει, μέσω BIOS, στην κάθε USB θύρα ξεχωριστά, καθιστώντας δυνατό των αποκλεισμό όλων των εξωτερικών μέσων αποθήκευσης χωρίς να επηρεάζονται οι υπόλοιπες χρήσεις, όπως η σύνδεση των αναγκαίων περιφερειακών συσκευών.

Άλλες εφαρμογές, περιλαμβάνουν το BlueTooth Locker εξασφαλίζει το αυτόματο κλείδωμα του PC όταν απομακρυνθεί ο χρήστης του από τον σταθμό εργασίας, τη λύση διαχείρισης Intel vPro και την τεχνολογία ICE (Intelligent Cooling Engine) της Lenovo, η οποία διατηρεί μέγιστη απόδοση με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.

 

Καθώς η συνολική αγορά του PC υφίσταται κρίση, τα all-in-one έρχονται με μια φρέσκια δυναμική, να προσφέρουν λύσεις και να δώσουν στους κατασκευαστές και τους συνεργάτες τους μια καινούρια πρόταση ανάπτυξης. Αποτελεί πλέον σαφέστατη τάση ότι τα all-in one PCs καταλαμβάνουν ολοένα και περισσότερο ποσοστό από την αγορά των desktop συστημάτων, τόσο σε επίπεδο home, όσο και σε business.

H Lenovo με τη μεγάλη γκάμα λύσεων AiO, είναι σε θέση να καλύψει κάθε ανάγκη της αγοράς, προσφέροντας το ιδανικό form factor για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν παραγωγικότητα, ευελιξία και ασφάλεια.

 

Η αγορά των all-in-one

 

Μιας και τα all-in-one PCs αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της συνολικής αγοράς των υπολογιστών, θα πρέπει να τα εντάξουμε σε αυτή και να δούμε πώς διαφοροποιούνται. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της Gartner, οι συνολικές πωλήσεις desktops, laptops, και ultra-mobile “premiums”, όπως είναι οι συσκευές Surface, παρουσίασαν πτώση της τάξης του 5,7% το τρίτο τρίμηνο του 2016. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο νούμερο, το οποίο δείχνει καθαρά πως οι πωλήσεις βρίσκονται σε συνεχή πτώση για 8 συνεχόμενα τρίμηνα. Μάλιστα, από πλευράς διάρκειας, αντιστοιχεί στη μεγαλύτερη στην ιστορία των PCs.

Από την πλευρά της, η IDC πιστοποιεί την πτωτική αυτή τάση, αλλά τη θεωρεί βραχυπρόθεσμη, παραμένοντας αισιόδοξη πως οι σταδιακές αντικαταστάσεις των commercial και consumer συστημάτων θα έχουν ως αποτέλεσμα τη σταθεροποίηση της αγοράς, ακόμα και την μικρή ανάπτυξή της. Σε αυτό θα συνεισφέρει η επιταχυνόμενη υιοθέτηση των Windows 10, σε συνδυασμό με τις αναβαθμίσεις στα legacy συστήματα. Το αποτέλεσμα θα είναι η ανάπτυξη για αρκετά χρόνια, οφειλόμενη εν μέρει και στην λήξη της υποστήριξης για τα Windows 7, ακριβώς όπως έγινε και με τη λήξη της υποστήριξης των Windows XP που έδωσε νέα ώθηση στην αγορά το 2014. Σε αυτά να προσθέσουμε και τις πτωτικές τάσεις στις πωλήσεις tablets, αλλά και την οριακή αύξηση στις πωλήσεις mobile συσκευών (παρά τη συνεχή στροφή στα smartphones), με αποτέλεσμα να μην ασκούνται τόσο μεγάλες πιέσεις στην αγορά των PCs.

Από την άλλη, αν και οι πωλήσεις detachable tablets αναμένεται να αυξηθούν γρήγορα, αποτελούν ακόμα μικρό τμήμα της αγοράς. Σύμφωνα με την IDC, παρ’ όλο τον μειωμένο ανταγωνισμό από τα slate tablets, η ζήτηση για PCs παραμένει αργή. Σε κάθε περίπτωση όμως, η αγορά συνεχίζει να εξελίσσεται με ενδιαφέροντες τρόπους. Συγκεκριμένα, η IDC αναμένει αύξηση με σταθερούς ρυθμούς για το segment των all-in-one desktops, όπως και των convertibles και των ultraslim notebooks. Κάνοντας μια προβολή στο κοντινό μέλλον, αυτά τα form factors θα συνεχίσουν να αποκτούν μερίδιο αγοράς, ακόμα και δεδομένων των σταθερών πωλήσεων PCs και του ανταγωνισμού των detachable tablets.

 

Άρθρο εκ μέρους της Westnet

Καινοτομία all-in-one από την HP

Η κατηγορία all-in-one (ΑΙΟ) αποδεικνύεται πολύ ισχυρή μέσα σε μια αγορά, η οποία τα τελευταία πέντε χρόνια παρουσιάζει πτωτική πορεία.

Ξεκινώντας από τις 20 ίντσες και φτάνοντας έως τις 27 η HP διαθέτει μια εκτεταμένη γκάμα συστημάτων AIO, τα οποία καλύπτουν όλες τις κατηγορίες και τις ανάγκες για home και business χρήση, ενώ διαθέτει ακόμα και all-in-one workstations για απόλυτες επιδόσεις και εξειδικευμένες χρήσεις. Επιλέξτε ανάλογα με το χώρο, τη χρήση και τις ανάγκες σας. Αν και με μια οθόνη 23 ιντσών μπορείτε να βλέπετε δύο σελίδες Α4 δίπλα, δίπλα, επιλέξτε κάτι μεγαλύτερο εάν ασχολείστε με τα γραφικά, τα media ή το μηχανολογικό σχέδιο.

Τα all-in-one αποτελούν έναν ιδανικό υπολογιστή για home χρήση και ειδικά για τη συγκεκριμένη κατηγορία, η HP διαθέτει πανίσχυρα και πανέμορφης σχεδίασης μοντέλα με media center δυνατότητες τόσο σε ότι αφορά την εικόνα όσο και τον ήχο. Η συνεργασία της HP με την κορυφαία εταιρεία καταναλωτικών ηλεκτρονικών Bang & Olufsen στο κομμάτι αυτό είναι καταλυτική.

 

Επιπροσθέτως, τα μοντέλα που ενσωματώνουν οθόνη πολλαπλής αφής έρχονται να υποστηρίξουν με τον καλύτερο τρόπο τα προηγμένα χαρακτηριστικά των Windows 10.

 

 

Γιατί HP ΑΙΟ;

Συνδυάζοντας την ισχύ των desktop PC και την ευελιξία των laptop τα all-in-one της HP αποτελούν ιδανικούς υπολογιστές για όποιον επιθυμεί ισχύ και στυλ χωρίς συμβιβασμούς. Τα AIO της HP διακρίνονται από τον κομψό και λεπτό σχεδιασμό τους, την απίστευτη εργονομία και φυσικά τις δυνατότητές τους.

Στην γκάμα AIO της HP θα βρείτε μια πλειάδα διαμορφώσεων με επεξεργαστές τελευταίας γενιάς AMD και Intel Core, RAM έως 32GB DDR4, αποθηκευτικό χώρο 1ΤΒ, δίσκους SSD, ενώ επιλεγμένα μοντέλα διαθέτουν ξεχωριστές πανίσχυρες κάρτες γραφικών με έξοδο HDMI για σύνδεση σε δεύτερη οθόνη ή τηλεόραση.

Σε ότι αφορά τις συνδέσεις, τα AIO της HP τα έχουν όλα: USB 2.0, USB 3.0 με δυνατότητα φόρτισης, Thunderbolt, HDMI

 

Τα all-in-one της HP συνοδεύονται από πλούσιο λογισμικό, ανάλογα με τη χρήση, το οποίο περιλαμβάνει media σουίτες αναπαραγωγής και επεξεργασίας βίντεο, λογισμικό antivirus καθώς και εξειδικευμένες λύσεις κρυπτογράφησης για προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Επιπλέον, τα AIO της HP διαθέτουν προηγμένες και εργονομικές βάσεις με ενσωματωμένη διαχείριση καλωδίων για να εντυπωσιάσετε στην υποδοχή, το γραφείο, την αίθουσα συναντήσεων ή να το τοποθετήσετε στον τοίχο.

 

 

Ευκαιρία για το κανάλι

 

Γίνεται κατανοητό από τα προαναφερθέντα στοιχεία πως το τμήμα των all-in-one PCs παρουσιάζει, σε πρώτο επίπεδο, μια ανθεκτικότητα που το κανάλι συνεργατών δεν μπορεί να αγνοήσει. Ακόμα και εν μέσω κρίσης των PCs, τα συστήματα αυτά διατηρούν το μερίδιό τους στις πωλήσεις, ενώ παρουσιάζουν και αυξητικές τάσεις κατά περίπτωση.

Είναι ακριβώς εκείνα τα στοιχεία που διαφοροποιούν τα συστήματα αυτά από τον ανταγωνισμό τους, τα οποία τα καθιστούν θελκτικά για το κοινό. Και αυτό ακριβώς είναι το «story» που οι συνεργάτες θα πρέπει να προωθήσουν στους πελάτες τους, επιτυγχάνοντας πωλήσεις με υψηλό περιθώριο κέρδους. Τα all-in-one PCs προσφέρουν επιπλέον σημαντικές ευκαιρίες για after sales, υποστήριξη, συντήρηση και, προφανώς, αναβάθμιση, όποτε και εφόσον χρειαστεί.

Κατ’ αυτό τον τρόπο, οι συνεργάτες θα προσεγγίσουν, θα προτείνουν και θα υποστηρίξουν τις ανάγκες των καταναλωτών και business πελατών τους, δημιουργώντας και διατηρώντας μια σχέση αμοιβαία επωφελή και για τα δύο μέρη, με χρονικό ορίζοντα αρκετών ετών.

 

HP All-in-One

Τέσσερα «όλα σε ένα» για κάθε χρήση

 

H HP προσφέρει μια μεγάλη γκάμα desktop υπολογιστών all-in-one καλύπτοντας τις ανάγκες τόσο των home όσο και των business χρηστών, που επιθυμούν ένα αξιόπιστο σύστημα για τις καθημερινές τους ανάγκες.

 

 

Οι AIO υπολογιστές της HP διαθέτουν κορυφαία εργονομία χωρίς ωστόσο να κάνουν συμβιβασμούς σε ότι αφορά το παρεχόμενο hardware. Αποτελούν την ιδανική πλατφόρμα εργασίας για τον σύγχρονο επαγγελματία αλλά και για χρήση στο σπίτι.

Οι μεγάλες οθόνες (συμπεριλαμβανομένων των panels αφής σε κάποια μοντέλα), οι εργονομικές βάσεις, ο παρεχόμενος εξοπλισμός, η ευελιξία παραμετροποίησης και βεβαίως οι ενσωματωμένες state of the art λύσεις προστασίας και ασφαλείας, καθιστούν τα AIO της HP πρώτη επιλογή για μια ευρεία γκάμα εφαρμογών και χρήσεων.

 

HP ProOne 400 G2 Non-Touch AΙΟ – για την καθημερινή επικοινωνία με τους συνεργάτες σας

 

Ο HP ProOne 400 G2 με την κομψή του σχεδίαση, τις καθαρές γραμμές και τη δυνατότητα διαχείρισης καλωδίων τον καθιστά ιδανικό για μια μεγάλη γκάμα από χρήσεις και τοποθέτηση σε περιβάλλοντα με περιορισμούς χώρου. Η 20 ιντσών οθόνη τεχνολογίας IPS η ενσωματωμένη κάμερα HD 1MP, το λογισμικό HP Noise Reduction, η ενίσχυση ήχου DTS Sound και το προαιρετικό Skype for Business συνθέτουν ένα σύνολο για την καθημερινή επικοινωνία με τους συνεργάτες σας. Μάλιστα, η HP διαθέτει το προαιρετικό πληκτρολόγιο HP Conferencing το οποίο σας βοηθά να πραγματοποιείτε εύκολα βιντεοδιασκέψεις με το πάτημα ενός κουμπιού.

Μια πολύ σημαντική παράμετρος σε ένα business υπολογιστή είναι η ασφάλεια. Η HP λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη της το κομμάτι αυτό και προσφέρει λύσεις ασφαλείας επαγγελματικής κλάσης, όπως το TPM, το HP BIOSphere και το HP Client Security. Επιπλέον, η προαιρετική επιλογή κλειδαριών ασφαλείας, τα privacy φίλτρα οθόνης και η δυνατότητα κρυπτογράφηση των σκληρών δίσκων, εξασφαλίζει την απόλυτη προστασία των δεδομένων σας.

Ο HP ProOne 400 G2 διαθέτει επεξεργαστές Intel Core 6ης γενιάς, γραφικά Intel HD 530, 4GB RAM DDR 4, 1ΤΒ σκληρό δίσκο, μονάδα οπτικού δίσκου, ενώ από άποψη συνδέσεων, υπάρχουν τα πάντα: 2 USB 3.0, 2 USB 2,0, 1 DisplayPort, θύρα Ethernet, έξοδος ήχου, ενσωματωμένο Wi-Fi 802.11ac και Bluetooth.

 

HP All-in-One – 22-b000nv – για εργασία και διασκέδαση στο σπίτι

 

Ο συγκεκριμένος ΑΙΟ της HP ανήκει στη σειρά All-in-One Home και απευθύνεται σε οικιακούς χρήστες με αυξημένες ανάγκες για επικοινωνία, εργασία και διασκέδαση. Το λευκό του χρώμα, η εντυπωσιακή υπερυψωμένη βάση, η οθόνη ανάλυσης Full HD και φυσικά ο κορυφαίος εξοπλισμός του εγγυώνται απρόσκοπτη εργασία και μοναδικές κινηματογραφικές βραδιές.

Διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή AMD A6-7310, 4G DDR3 RAM, σκληρό δίσκο 1TB, SuperMulti DVD επανεγγραφής, ενώ για να αποθηκεύετε τις οικογενειακές σας στιγμές το 22-b000nv AiO διατίθεται με 25GB δωρεάν χώρο στο Dropbox για ένα χρόνο.

Το εντυπωσιακό σύνολο συμπληρώνουν το ενσωματωμένο Gigabit Ethernet, το Wi-Fi 802.11n, το Bluetooth 4.0, καθώς και το πλούσιο ενσωματωμένο λογισμικό το οποίο περιλαμβάνει το McAfee LiveSafe και τη σουίτα της CyberLink που αποτελείται από το PowerDirector και τον Power Media Player.

 

HP All-in-One – 24-g001nv – home entertainment χωρίς συμβιβασμούς

 

Τα Windows 10 διαθέτουν εντυπωσιακά χαρακτηριστικά για τη χρήση με την αφή και το AIO 24-g001nv τα αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο. Όπως και το προηγούμενο, έτσι και το συγκεκριμένο PC απευθύνεται στους home users προσφέροντας ένα περιβάλλον 24 ιντσών (ανάλυσης Full HD) για εργασία, διασκέδαση και επικοινωνία. Διατίθεται σε δύο χρώματα, λευκό και μαύρο το οποίο επεκτείνεται και στο πληκτρολόγιο/ποντίκι ενώ παρά το μέγεθός του, διαθέτει κορυφαία εργονομία και μπορεί να τοποθετηθεί σε κάθε χώρο.

Οι επεξεργαστές τελευταίας τεχνολογίας (Intel Core i5 6ης γενιάς) και ο άφθονος αποθηκευτικός χώρος (2TB σκληρός δίσκος συν 25GB στο Dropbox για ένα έτος) θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς χρήστες. Η βασική μνήμη ανέρχεται σε 8GB, ενώ η ξεχωριστή κάρτα γραφικών Nvidia GeForce GT 920A με αποκλειστική μνήμη DDR3 2 GB θα αναλάβει να μετατρέψει το AIO 24-g001nv σε ένα κορυφαίο home entertainment machine για παιχνίδια και προβολή ταινιών.

Το AIO 24-g001nv διατίθεται με πλούσιο εξοπλισμό σε λογισμικό και κάθε δυνατή σύνδεση που θα χρειαστείτε, συμπεριλαμβανομένης και HDMI 1.4.

 

HP Pavilion All-in-One – 27-a100nv – στυλ και κορυφαία απόδοση

 

Η σειρά Pavilion της HP έχει γίνει συνώνυμη με ό,τι καλύτερο υπάρχει στο χώρο των υπολογιστών για home και home office χρήστες.

Το συγκεκριμένο All-in-One δεν αποτελεί εξαίρεση. Διαθέτει πανίσχυρο hardware και χαρακτηριστικά που το τοποθετούν στην κορυφή της κατηγορίας του. Η αντιθαμβωτική 27 ιντσών, Full HD οθόνη και το λευκό χρώμα εντυπωσιάζουν, ενώ το ενσωματωμένο hardware θα ανταπεξέλθει σε κάθε ανάγκη και θα τρέξει απρόσκοπτα κάθε εφαρμογή ή game.

Διατίθεται με τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Core i5 6ης γενιάς, μνήμη RAM 8GB DDR4, αποθηκευτικό χώρο 1ΤΒ + 256GB SSD, κάρτα γραφικών Nvidia GeFoce GT930ΜΧ με αποκλειστική μνήμη 2GB.

Τα δύο μπροστινά ηχεία HP με προσαρμοσμένες ρυθμίσεις ήχου από το B&O Play από τους ειδικούς της Bang & Olufsen συμπληρώνουν το κορυφαίο σύνολο και στον τομέα του ήχου.

 

 

Η κατηγορία των all-in-one υπολογιστών αναμένεται να αποτελέσει το «όχημα» ανάκαμψης της αγοράς του desktop computing. Η HP, έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της, καθώς διαθέτει μια εκτεταμένη γκάμα μοντέλων που απευθύνονται σε κάθε αγορά (home & business) προσφέροντας αξιοπιστία, ασφάλεια, καινοτομία και κορυφαία χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Ο Madhav Sheth αναλαμβάνει CEO της realme Ευρώπης

Giorgos Athanassiadis

Μετάδοση Ultra High Definition video σήματος από την Ericsson

Kitriniaris

Intracom Telecom: περιμένοντας την αποτίμηση

dmallas

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα