Αγωνας μερα με τη μερα την Blackberry

Ανακοινώνοντας τα οικονομικά μεγέθη για το πρώτο τρίμηνο του έτους, η Blackberry δήλωσε πωλήσεις 2,7 εκατομμυρίων συσκευών με το νέο λειτουργικό BB 10. Συνολικά η καναδική εταιρεία πούλησε 6,8 εκατομμύρια συσκευές, γεγονός που σημαίνει ότι τα νέα Q10 και Ζ10 που διαθέτουν το καινούριο λειτουργικό, αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% των πωλήσεων. Ούτως ή άλλως οι πωλήσεις των νέων συσκευών της Blackberry βρίσκονται ελαφρώς εκτός στόχων καθώς η εταιρεία ανέμενε ότι θα διαθέσει στην αγορά περίπου 3 εκατομμύρια τεμάχια.

Τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα $3,1 δις, αυξημένα κατά 15% από τα $2,7 δις του προηγούμενου τριμήνου. Ωστόσο, η Blackberry ανακοίνωσε ζημίες $84 εκατ. έναντι κερδών $94 εκατ. το προηγούμενο τρίμηνο.

Ο CEO της εταιρείας, Thorsten Heins, δήλωσε ότι η Blackberry βρίσκεται ακόμα στην αρχή του λανσαρίσματος του ΒΒ10. “Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου εστιάσαμε τις προσπάθειές μας στην προώθηση του Blackberry 10 και της υπηρεσίας Blackberry Enterprise Service 10. Και τα δύο προϊόντα μας αποδεικνύονται εξαιρετικά ασφαλή, ευέλικτα και δυναμικά”, συμπλήρωσε ο Heins. 

Αναλυτές υποστηρίζουν πως η Blackberry δεν πείθει και πως ο μόνος λόγος που η εταιρεία δεν αποτελεί ακόμα παρελθόν είναι ακριβώς η υπηρεσία Blackberry Enterprise Service που κρατά πιστούς αρκετούς εταιρικούς πελάτες, οι οποίοι φοβούνται να εγκαταλείψουν το ασφαλές περιβάλλον που τους παρέχει. Σε αυτούς ακριβώς τους πελάτες πρέπει να ενσκήψει η Blackberry αν θέλει να παρεμείνει ζωντανή, σύμφωνα πάντα με τις αναλύσεις ειδικών.