11.1 C
Athens
25/02/2021
Biztech

Active & HP: Εγγύηση επιτυχίας στο MPS

Οι επιχειρήσεις που διακρίνονται στον στίβο του ανταγωνισμού είναι αυτές που έχουν ξεπεράσει τον παραδοσιακό τρόπο χρήσης της τεχνολογίας: την αγορά συσκευών. Αντίθετα, αυτό που αγοράζουν είναι υπηρεσίες. Έτσι, αφενός απαλλάσσονται διά παντός από μια σειρά «προβλημάτων» που συνοδεύουν κάθε συσκευή μέχρι το τέλος της ζωής της – διαχείριση, αναβάθμιση, επισκευή, αναλώσιμα, ρυθμίσεις, ασφάλεια κ.ά – και αφετέρου κάνουν σημαντική οικονομία σε πόρους και χρήματα.

Από τις πρώτες as a service λύσεις που βγήκαν στην αγορά ήταν οι υπηρεσίες διαχειριζόμενης εκτύπωσης (Managed Print Services – MPS). Η ανάγκη προέκυψε από μερικά πολύ απλά δεδομένα:

 

•  Σχεδόν το 90% των εταιρειών δεν παρακολουθούν το κόστος εκτύπωσης

•  Τα έξοδα στο printing αντιπροσωπεύουν το 5-15% των εσόδων

•  Το τμήμα IT ξοδεύει το 15% του χρόνου του σε θέματα εκτύπωσης

 

Κατά πάσα πιθανότητα είστε κι εσείς μέρος αυτών των ποσοστών. Ίσως λοιπόν είναι καιρός να αφήσετε το θέμα του printing στους ειδικούς. Και σε περίπτωση που θεωρείτε ότι το MPS αφορά μόνο τους μεγάλους οργανισμούς ξανασκεφτείτε το. Κάθε επιχείρηση, μικρομεσαία ή μεγάλη μπορεί να επωφεληθεί. Σκεφτείτε μόνο ότι επιλέγοντας MPS, τα κόστη του printing από κεφαλαιουχικά (CAPEX) μετακινούνται στα λειτουργικά (OPEX) και αναλογιστείτε τι σημαίνει αυτό για το cashflow σας.

 

Γιατί Active Computer Systems

Η κατάλληλη χρήση του εκτυπωτικού στόλου μιας επιχείρησης επιτρέπει όχι μόνο τον ακριβή προσδιορισμό του απαιτούμενου λειτουργικού κόστους, αλλά και τη μείωσή του.

Η Active Computer Systems, μια εταιρεία με 25 σχεδόν χρόνια στην πλάτη της βρίσκεται ανάμεσα μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας, έχοντας συνάψει συνεργασίες με τους μεγαλύτερους διεθνείς οίκους πληροφορικής στον κόσμο. Αυτή τη στιγμή κατέχει ηγετική θέση στην υλοποίηση ολοκληρωμένων λύσεων «as a service» και την παροχή υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης. Η λύση ολοκληρωμένης διαχείρισης εκτύπωσης που προτείνει η Active Computer Systems ως Platinum συνεργάτης της HP καθιστά εφικτή τη μείωση του λειτουργικού κόστους έως και 30%.

 

Με περισσότερες από 450 εγκαταστάσεις λύσεων Managed Print Services διαχειρίζεται σήμερα πάνω από 14.000 εκτυπωτικές μηχανές στην Ελλάδα και την Κύπρο. Επιπλέον η Active, αποτελεί εξουσιοδοτημένο επισκευαστικό κέντρο της HP (Authorized Service Provider) κατέχοντας δεκάδες πιστοποιητικά για τον σχεδιασμό & υποστήριξη ολοκληρωμένων λύσεων.

Τέλος, το τμήμα Large Format της Active, διαθέτει μια σειρά από πακέτα λύσεων MPS που απευθύνεται  σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων όπως τεχνικά γραφεία, κατασκευές, διαφήμιση, production printing κ.λπ.

 

Τι σημαίνει όμως MPS για εσάς;

Ένας πάροχος λύσεων διαχειριζόμενης εκτύπωσης θα αναλάβει όχι μόνο να αναλύσει τις ανάγκες σας και να προτείνει τις βέλτιστες λύσεις, αλλά θα έχει την ολοκληρωτική ευθύνη για την καλή λειτουργία του εκτυπωτικού στόλου της επιχείρησής σας. Αυτό σημαίνει κάτι πολύ περισσότερο από το να αλλάζει το μελάνι όταν τελειώσει (προφανώς θα το κάνει και αυτό). Η Active Computer Systems σε συνδυασμό με τις προηγμένες managed λύσεις της HP, μπορεί απομακρυσμένα να ελέγχει τη χρήση, να παρακολουθεί τα αναλώσιμα, να προβλέπει τις πιθανές βλάβες και να φροντίζει οι συσκευές να λειτουργούν στο 100% των δυνατοτήτων τους, καλύπτοντας κάθε ανάγκη του καθημερινού σας workflow.

Ακόμα, βοηθώντας και εκπαιδεύοντάς σας στη χρήση προηγμένης τεχνολογίας, όπως cloud/e-mail/mobile printing, θα εκτοξεύσει την παραγωγικότητα των εργαζομένων της επιχείρησης κατακόρυφα.

 

Μην παραβλέπετε την ασφάλεια

Πολύ σημαντικό πλεονέκτημα των λύσεων MPS της Active Computer Systems είναι το γεγονός ότι αξιοποιεί τις προηγμένες λύσεις της HP για printing security, διασφαλίζοντας ότι οι συσκευές παραμένουν άτρωτες σε επιθέσεις και κακόβουλο κώδικα, ενώ και τα δεδομένα που διακινούνται από και προς τον εκτυπωτή είναι ασφαλή.

Και επειδή τα παραπάνω μπορεί να φαίνονται υπερβολικά, αρκεί να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με έρευνες, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό επιθέσεων σε επιχειρήσεις είχαν ως αφετηρία τον εκτυπωτή, που πλέον αποτελεί άλλο ένα endpoint μέσα στην επιχείρηση με πρόσβαση στο Internet και το εταιρικό δίκτυο.

Την ίδια στιγμή, ο απόλυτος έλεγχος στις εκτυπώσεις (με έλεγχο πρόσβασης, δικαιώματα χρηστών, pull printing) διασφαλίζει αφενός ότι τα έγγραφα φθάνουν πάντα στον σωστό παραλήπτη και αφετέρου μειώνονται σημαντικά οι σπατάλες σε αναλώσιμα. Αναλογιστείτε μόνο πόσα ξεχασμένα έγγραφα στο tray του εκτυπωτή καταλήγουν στα σκουπίδια.

Μια ολοκληρωμένη λύση MPS σας απαλλάσσει από τέτοια προβλήματα, ενώ κάνει οικονομία και στην τσέπη σας.

 

Το printing είναι ένα σημαντικό εργαλείο στη καθημερινότητα κάθε επιχείρησης. Δεν θα πρέπει να σας καθυστερεί, αλλά να σας εξυπηρετεί. Δεν θα πρέπει να αδειάζει την τσέπη σας, αλλά να αυξάνει την παραγωγικότητά σας, κάνοντας οικονομία χρόνου, πόρων, βελτιώνοντας το ενεργειακό σας αποτύπωμα. Τα προηγούμενα είναι εφικτά μέσα από τις λύσεις MPS της Active Computer Systems, τις λύσεις που έχουν φτιαχτεί για να σας εξυπηρετούν και που προσαρμόζονται στις δικές σας ανάγκες.

Σχετικά άρθρα

Εργαστείτε πιο έξυπνα σε ισχυρές ομάδες Microsoft Teams και στη μεγάλη οικογένεια παραγωγικότητας M365

Giorgos Athanassiadis

Η Ελλάδα στο ρυθμό του 5G. Ολοκληρώθηκε η δημοπρασία της EETT

Giorgos Athanassiadis

H Fujifilm εξαγοράζει τη Xerox

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα