20.6 C
Athens
19/04/2021
Biztech

H Active Computer Systems στην δεύτερη συμμετοχή της στα Ποσειδώνια

Με αφορμή την δεύτερη συναπτή συμμετοχή της στην Διεθνή Έκθεση Ναυτιλίας «Ποσειδώνια», ο διευθυντής πωλήσεων της Active Computer Systems, συζητά μαζί μας τόσο για την πορεία της εταιρείας, όσο και για την ΙΤ αγορά του shipping industry.

 

BizTech. Μέσα σε ένα παρατεταμένο περιβάλλον αβεβαιότητας, η Active Computer Systems, όχι μόνο συνεχίζει να ξεχωρίζει, αλλά ταυτόχρονα, έχει καταφέρει να αναπτυχθεί σημαντικά.  Ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι αυτής της επιτυχίας; Ποια είναι η στρατηγική που οδήγησε στην ανάπτυξη, και πως σχεδιάζετε να κινηθείτε τα αμέσως επόμενα χρόνια;

 

Διονύσης Λυκούρεσης. Η Active Computer Systems είναι καταξιωμένη εταιρεία Πληροφορικής  η οποία δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το 1995. Είναι πιστοποιημένος εμπορικός συνεργάτης, αλλά και authorized service provider των μεγαλύτερων IT vendors της παγκόσμιας αγοράς πληροφορικής. Η πορεία της Active όλα τα χρόνια χαρακτηρίζεται από συνέπεια, ακεραιότητα και προσήλωση στο στρατηγικό της όραμα να συγκαταλέγεται στις κορυφαίες εταιρείες πληροφορικής στην Ελλάδα.

 

Παρά το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην αγορά, η πορεία μας είναι σταθερά ανοδική και μας κατατάσσει στις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου στην Ελλάδα. Τα μεγέθη μας έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια  καταγράφοντας 22 εκ. € κύκλο εργασιών για το 2015, 70 άτομα εξειδικευμένο προσωπικό, νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις και σημαντικές επενδύσεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό – λογισμικό καθώς και στην εκπαίδευση του προσωπικού. Η επιτυχία μας βασίζεται στις συνεργασίες που συνάπτουμε, στις σχέσεις που δομούμε με τους πελάτες, στο ανθρώπινο δυναμικό που απασχολούμε, καθώς και στον σαφή προσανατολισμό μας στην παροχή καινοτόμων IT λύσεων, που προσδίδουν αξία στους πελάτες μας.

 

Η  αξία της εταιρείας μας και αυτό που μας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό, είναι η καθημερινή επαφή με τους πελάτες μας, η οποία επιτυγχάνεται μέσω των καινοτόμων end to end λύσεων που προσφέρουμε, η εμπειρία μας και το πλαίσιο επιχειρηματικής ηθικής στο οποίο κινούμαστε. Τα παραπάνω αποτελούν τη βάση οικοδόμησης μακροχρόνιων επιχειρηματικών σχέσεων με τους πελάτες μας αυτά θα αποτελέσουν τη σταθερή βάση πάνω στην οποία θα στηριχθούμε και τα επόμενα χρόνια ώστε να μετατρέψουμε την διαρκή και ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας σε προϊόντα και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας για τους πελάτες μας.

 

ΒΤ. Ένας από τους τομείς της ελληνικής αγοράς που χαρακτηρίζεται από έντονη δυναμική, είναι αυτός της Ναυτιλίας. Με ποιον τρόπο εξυπηρετεί η Active την εν λόγω αγορά;

 

ΔΛ. Όντως η αγορά της ναυτιλίας είναι ένας από τους σημαντικότερους κλάδους ανάπτυξης για τη χώρα μας. Συνεπώς, μέσω της εξάρτησης από την τεχνολογία, ο κλάδος έχει ιδιαίτερο επιχειρηματικό ενδιαφέρον για εμάς. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε

Διονύσης Λυκούρεσης, Διευθυντής Πωλήσεων της Active Computer Systems
Διονύσης Λυκούρεσης, Διευθυντής Πωλήσεων της Active Computer Systems

καταξιωθεί στην συγκεκριμένη αγορά, με ιδιαίτερα σημαντικό μερίδιο και η παρουσία μας στα Ποσειδώνια αποτελεί το επισφράγισμα αυτής της αμοιβαία επιτυχημένης σχέσης.

 

Η Active Computer Systems εξυπηρετεί τις υψηλές απαιτήσεις της ναυτιλίας με προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής που χαρακτηρίζονται από ποιότητα και αξιοπιστία στο κατάλληλο κόστος. Κάνουμε έξυπνη επιλογή προϊόντων λαμβάνοντας υπόψη και σταθμίζοντας επιπλέον στοιχεία όπως το μέγεθος, η κατανάλωση ενέργειας, θέματα επικοινωνίας και ασφάλειας. Σε αυτά οπωσδήποτε προσθέτουμε την αμεσότητα αντίδρασης και την ταχύτητα σε όλα τα στάδια (γρήγορη απόκριση στην προσφορά, έγκαιρη παράδοση προϊόντων και υπηρεσιών) καθώς ο χρόνος μεταφράζεται σε χρήμα. Οποιαδήποτε, έστω και μικρή, βελτίωση, λόγω των σημαντικών μεγεθών που χαρακτηρίζουν την ναυτιλία, είναι εξαιρετικά σημαντική. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα απαιτητικό χώρο που σαφώς παρουσιάζει έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον.

 

ΒΤ. Αποφασίσατε λοιπόν, να προχωρήσετε σε μία πολύ σημαντική επένδυση, συμμετέχοντας και φέτος στην έκθεση “Ποσειδώνια”. Ποιοι λόγοι σας έχουν οδηγήσει σε αυτήν την απόφαση και τι είδους οφέλη αποκομίσατε από τη μέχρι τώρα παρουσία σας;

 

ΔΛ. Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον του χώρου της ναυτιλίας που επεσήμανα προηγουμένως και η καταξίωση της Active Computer Systems στην εν λόγω αγορά, οδήγησαν στην απόφασή μας για συμμετοχή στα Ποσειδώνια. Από την προηγούμενη κιόλας, πρώτη συμμετοχή μας δημιουργήσαμε σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες αφού μας δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσουμε με στελέχη της ναυτιλιακής αγοράς για τις ανάγκες τους, τις ιδιαιτερότητες και τις τάσεις. Δείξαμε τον σαφή προσανατολισμό μας και το visibility της εταιρείας μας στον κλάδο. Παρουσιάσαμε πρωτοποριακές λύσεις και προϊόντα που πραγματικά εξυπηρετούν την ναυτιλία παρέχοντας της την δυνατότητα για περαιτέρω ανάπτυξη μέσω της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Το αποτέλεσμα ήταν σημαντικό και αποτυπώθηκε στα μεγέθη μας, αφού διευρύναμε τη συνεργασία μας με ήδη υπάρχοντες πελάτες μας και δημιουργήσαμε συνθήκες ώστε να προσελκύσουμε νέο πελατολόγιο από την συγκεκριμένη αγορά.

 

ΒΤ. Κινδυνεύοντας να “χαλάσουμε την έκπληξη”, τι σκοπεύετε να παρουσιάσετε στη φετινή έκθεση; Για ποιον λόγο θα άξιζε κάποιος να επισκεφθεί το περίπτερό σας;

 

ΔΛ. Σας περιμένουμε στα φετινά Ποσειδώνια, στο περίπτερό μας (Hall 3, Stand No 519) για να δείτε:

 

– πραγματικά space saving enterprise εξοπλισμό ΙΤ,

 

–  νέας τεχνολογίας, ταχύτατες εκτυπωτικές μηχανές

 

– πανίσχυρα, επαγγελματικά mobile devices

 

–  λύσεις device management, MPS

 

Ελάτε να συζητήσουμε για λύσεις virtualization, cloud, security, communication, business continuity, data center infrastructure management κ.λπ.

 

Περισσότερο σας περιμένουμε για να μοιραστούμε απόψεις, να διερευνήσουμε συνεργασία με αμοιβαία οφέλη.

 

Η …έκπληξη της Active δεν χαλάει και είναι την Πέμπτη στις 9 Ιουνίου στο περίπτερό μας (Hall 3, Stand No 519) όπου μετά το μεσημέρι σας περιμένουμε με …εορταστική διάθεση!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα