20.6 C
Athens
19/04/2021
Biztech

A3 Printing: Η πολυτέλεια που έγινε ανάγκη

Τα πλεονεκτήματα ενός A3 εκτυπωτή σε σχέση με έναν Α4 είναι προφανή: Το μεγαλύτερο μέγεθος επιτρέπει σε κάθε επιχείρηση να εκτυπώνει μια σειρά από εσωτερικά έγγραφα, όπως για παράδειγμα ένα μηνιαίο ή ετήσιο πλάνο εύκολα, γρήγορα και «επαγγελματικά». Από την άλλη, υπάρχουν επιχειρήσεις που βασίζονται πολύ στο printing για την επικοινωνία τους. Για παράδειγμα με έναν Α3 εκτυπωτή μπορεί κανείς να εκτυπώσει φυλλάδια, posters, banners και μια σειρά άλλων διαφημιστικών εντύπων in-house.

Η δυνατότητα εκτύπωσης όλων των εντύπων επικοινωνίας και προώθησης μιας επιχείρησης in-house αυξάνει την παραγωγικότητα και μειώνει τα κόστη, ενώ η επιχείρηση έχει τον απόλυτο έλεγχο σε ό,τι αφορά την ποιότητα, τον όγκο και μια σειρά από άλλες παραμέτρους, χωρίς να εξαρτάται από άλλους.

Η αγορά του A3 παρουσιάζει μεγάλη κινητικότητα στο χώρο του business printing και ως εκ τούτου οι διαθέσιμες λύσεις από τους κατασκευαστές είναι πολλές καλύπτοντας κάθε ανάγκη. Πολλοί κατασκευαστές ενσωματώνουν τεχνολογίες όπως ασύρματη δικτύωση, mobile και cloud printing, document/print management, ενώ ο πελάτης, ανάλογα με τις ανάγκες του μπορεί να επιλέξει μια συνολική υπηρεσία MPS.

 


 

Το μέγεθος των εκτυπώσεων είναι κάτι που πάντα απασχολούσε τους χρήστες τόσο σε επίπεδο ιδιωτών όσο και σε εκείνο των επιχειρήσεων. Πολλές επιχειρήσεις μπορεί να διαθέτουν ειδικές απαιτήσεις εκτύπωσης, ανάλογα με τον κλάδο δραστηριοποίησής τους. Στις περιπτώσεις αυτές ίσως απαιτηθεί να εκτυπώσουν μεγαλύτερα έγγραφα, μεγέθους Α3. Υπάρχουν ακόμα πολλοί δύσπιστοι που πιστεύουν πως οι Α3 εκτυπωτές αφενός είναι ακριβοί για την επιχείρησή τους και αφετέρου είναι ογκώδεις για μικρούς χώρους γραφείου. Χάρη στις τεχνολογικές εξελίξεις όμως, τα ζητήματα αυτά δεν ισχύουν. Οι τιμές έχουν σαφώς βελτιωθεί (ιδίως σε σχέση με τη οικονομία που προσφέρουν μακροπρόθεσμα), ενώ οι multifunction A3 συσκευές είναι διαθέσιμες σε compact desktop μορφή, παρόμοια με εκείνη των Α4. Και αν κάποτε η απόκτηση Α3 εκτυπωτών από μια μικρομεσαία επιχείρηση μπορεί να θεωρείτο πολυτέλεια, πλέον αποτελεί αναγκαιότητα στον χώρο των επιχειρήσεων, δεδομένου πως οι συσκευές του είδους εξοικονομούν χρήματα και πολύτιμο χρόνο.

 

Ποιοι είναι όμως οι βασικότεροι λόγοι/ πλεονεκτήματα για τους οποίους το κανάλι των συνεργατών θα πρέπει να δραστηριοποιηθεί στους Α3 εκτυπωτές και στη συνέχεια να προτείνει στους πελάτες την αναβάθμιση σε αυτούς;

 

Τα κυρίαρχα printing trends
Η αλήθεια είναι πως από την ανάδειξη των συστημάτων MPS ως τους 3D printers και τους Α3 εκτυπωτές, ο κλάδος του printing έχει αντιμετωπίσει πολλές αλλαγές κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Πολλές από τις τάσεις που είναι ήδη παρούσες στη διάρκεια τους έτους που διανύουμε θα σχετίζονται με το business, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα και τη συνεργασία τους. Ας δούμε κάποιες από τις κυρίαρχες τάσεις στο printing, στις οποίες περιλαμβάνονται προφανώς και οι Α3 εκτυπωτές.

 

Αυξημένη ψηφιοποίηση του workflow

Ολοένα και περισσότεροι εκτυπωτές συνοδεύονται από συσκευές document capture. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να ψηφιοποιούν τα έγγραφά τους και να αποθηκεύουν τα δεδομένα τους γρήγορα και αποτελεσματικά. Η αναζήτηση, η πρόσβαση και ο διαμοιρασμός πληροφοριών γίνεται ολοένα και ευκολότερος χάρη στο document capture, οπότε ένας αυξανόμενος αριθμός από επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το χαρακτηριστικό αυτό.

Οι αυτοματοποιημένες διεργασίες workflow που μπορούν να συνδέσουν αποτελεσματικά τους πελάτες, τα συστήματα εκτύπωσης και τις υπηρεσίες, έχουν ήδη παρουσιάσει σημαντική αύξηση από πλευράς ζήτησης. Τα αυτοματοποιημένα workflows επιτρέπουν στους χρήστες να εργάζονται απομακρυσμένα και να συνεχίσουν να εκτυπώνουν μέσα από οποιαδήποτε συσκευή χρειάζεται.

 

Τεχνολογική ενσωμάτωση

Με την άνοδο που παρουσιάζει το ΙοΤ, η τεχνολογία γίνεται ολοένα και περισσότερο integrated και σε αυτό το θέμα οι εκτυπωτές δεν αποτελούν εξαίρεση. Τόσο στο τρέχον έτος όσο και στα επόμενα, αναμένουμε με ενδιαφέρον ακόμα πιο εξελιγμένες συσκευές που θα κάνουν ακόμα πιο ρεαλιστική την προοπτική του integration, καθώς το αγοραστικό κοινό και οι επιχειρήσεις περιμένουν ακόμα περισσότερα από τους εκτυπωτές τους.

Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση των MFPs, τα οποία μπορεί να σκανάρουν, να αντιγράψουν και να εκτυπώσουν, μεταξύ άλλων λειτουργιών, και δείχνουν να έχουν σημαντική δυναμική στην αγορά. Οι κατασκευαστές αναζητούν συνεχώς τρόπους να προσθέσουν περισσότερες λειτουργίες και δυνατότητες στις συσκευές αυτές, προκειμένου οι χρήστες και οι επιχειρήσεις να βρίσκουν πολύ περισσότερα features αιχμής στους multi-function εκτυπωτές.

Το αυτό ισχύει και για την περίπτωση των Α3 εκτυπωτικών συσκευών, των οποίων η ζήτηση αυξάνει συνεχώς. Ιδίως στην περίπτωση των συσκευών Inkjet, μέσω μελετών έχει αποδειχθεί ότι μειώνονται οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εκτύπωσης, παρέχοντας μια λύση με χαμηλή κατανάλωση ισχύος και λιγότερα αναλώσιμα, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζονται αξιοσημείωτες ταχύτητες εκτύπωσης σε υψηλή ποιότητα.

 

Εμπορική χρήση των Inkjet

Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι inkjet εκτυπωτές είχαν κυρίως οικιακή χρήση, ενώ η επαγγελματική τους χρήση ήταν περιορισμένη στον χώρο εργασίας. Εντούτοις, οι πρόοδοι που έχουν γίνει στην τεχνολογία τους, εν γένει, είναι τέτοια που θα τους επιτρέψει να συναγωνίζονται «στα ίσα» τον ψηφιακό εξοπλισμό εκτύπωσης. Αυτό με τη σειρά του ανοίγει νέες προοπτικές, δεδομένου πως οι επιχειρήσεις θα μπορούν θεωρητικά να φέρουν in-house εργασίες και projects που μέχρι πρότινος έδιναν σε εξωτερικούς συνεργάτες, με το αντίστοιχο φυσικά αντίτιμο.

 

Αυξημένη απαίτηση για ασφάλεια

Επιπροσθέτως της βελτιωμένης λειτουργικότητας και ενσωμάτωσης, η ασφάλεια των εγγράφων αποτελεί σημαντική παράμετρο που απασχολεί πολλές επιχειρήσεις. Εκτός από τα μέτρα ψηφιακής ασφάλειας, επιχειρήσεις όπως εκείνες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της υγείας, αλλά και της εκπαίδευσης, επενδύουν σε τεχνολογία που απαιτεί ID scanning, προκειμένου να παραλάβει κάποιος έγγραφα για τα οποία δεν έχει πιστοποίηση.

 

Το συμπέρασμα από τα προαναφερθέντα είναι πως ο κλάδος του printing, όπως και εκείνος των Α3 εκτυπώσεων, έχει περάσει από αρκετές αλλαγές πρόσφατα και αναμένεται να εξελιχθεί περαιτέρω μέσα στα επόμενα χρόνια. Τα workflows αναμένεται να ψηφιοποιηθούν ολοένα και περισσότερο, καθώς οι επιχειρήσεις αναζητούν τρόπους να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους, επιτρέποντας σε ακόμα περισσότερους εργαζομένους να δουλεύουν απομακρυσμένα. Τέλος, στο κλίμα αυτό που διαμορφώνεται, το τεχνολογικό integration θα αποτελέσει κλειδί για την όποια πρόοδο, μιας και θα επιτρέψει ακόμα ταχύτερο και αποτελεσματικό printing για τις επιχειρήσεις.

 

Άρθρο της Κατερίνας Μαργαρίτη

ACI Hellas: Ο συνεργάτης σας για ολοκληρωμένες λύσεις

Η ACI Hellas δραστηριοποιείται από το 2002 με τη διανομή προϊόντων τεχνολογίας έχοντας συνεργασία με περισσότερους από 50 κατασκευαστές στο χώρο της πληροφορικής. Μέσα από αυτές τις συνεργασίες, η ACI μπορεί να προσφέρει στους συνεργάτες της ένα ευρύ προϊοντικό χαρτοφυλάκιο καινοτόμων εκτυπωτικών προϊόντων όπως πολυλειτουργικές μηχανές Α3 με ταχύτητες έως 90 σελίδων ανά λεπτό καθώς και δυνατότητες συρραφής, διπλώματος φυλλαδίων καθώς και λύσεων document/print management, secure printing, κλπ.

 

Η Ελληνική αγορά χαρακτηρίζεται στα τελευταία τρίμηνα από εντονότερη στροφή τόσο δημοσίων οργανισμών όσο ιδιωτικών επιχειρήσεων όλων των μεγεθών σε μοντέλα υπηρεσιών διαχείρισης εκτυπώσεων (MPS). Από την πλευρά του τελικού καταναλωτή, οι λύσεις MPS παρουσιάζουν μοναδικά πλεονεκτήματα όπως:

 

•  Έλεγχο του συνολικού κόστος των εκτυπώσεων,

•  Μελέτη και προσαρμογή του αριθμού και του τύπου των μηχανών στις ανάγκες του πελάτη,

•  Υποστήριξη mobile/ cloud printing,

•  Αυξημένη παραγωγικότητα μέσω λύσεων λογισμικού που επιτρέπουν λειτουργίες όπως secure printing, document workflows, scanning automation κ.ά.

 

Η ACI μέσω των συνεργασιών της με την HP (Samsung Printing), την Kyocera, και τη Xerox μπορεί να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις laser μηχανών Α3, αναλωσίμων και λογισμικού. Η αυξημένη διαθεσιμότητα προϊόντων και αναλωσίμων, η εξαιρετική συνεργασία με τους κατασκευαστές και η υψηλή τεχνογνωσία της εταιρείας, μάς έχει αναδείξει σε preferred distributor κορυφαίων συνεργατών που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών MPS σε τελικούς, από μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέχρι μεγάλους οργανισμούς.

Παράλληλα, η αυξημένη συχνότητα κυβερνοεπιθέσεων και η εξάπλωση απειλών με τη μορφή ransomware έχει εδραιώσει την πεποίθηση ότι κάθε συσκευή που συνδέεται σε ένα εταιρικό δίκτυο και τρέχει κάποιου είδους λειτουργικό σύστημα, όπως είναι οι μηχανές Α3, αποτελεί εν δυνάμει στόχο επιθέσεων. Ως εκ τούτου απαιτείται μέριμνα από την πλευρά των χρηστών για την προστασία αυτών των μηχανών και των δεδομένων τους.

 

Η λειτουργία της ασφαλούς εκτύπωσης είναι μια απλή και εύκολη λύση προς αυτή την κατεύθυνση καθώς περιορίζει την πρόσβαση στις λειτουργίες μιας μηχανής Α3 μόνο σε εξουσιοδοτημένους χρήστες.

Η υλοποίηση της ασφαλούς εκτύπωσης μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους ανάλογα με τις ανάγκες του τελικού χρήστη για:

•  Ταυτοποίηση των χρηστών μέσω pin, smartcards, RF/NFC tags,

•  Κεντρικό έλεγχο,

•  Κρυπτογράφηση των εργασιών εκτύπωσης και σάρωσης,

•  Εξαγωγή αναφορών χρήσης.

 

Εδώ η ACI προσφέρει στους συνεργάτες της τις λύσεις Samsung Business Core σχεδιασμένες να τρέχουν σε μηχανές A3 χωρίς την ανάγκη κεντρικού server προσφέροντας έτσι αυξημένη λειτουργικότητα και χαμηλό κόστος.

 

Από το 2017 μέχρι σήμερα η ACI Hellas διευρύνει διαρκώς το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο στον τομέα των εκτυπωτικών προϊόντων και λύσεων μέσω συνεργασιών με κορυφαίους κατασκευαστές όπως Hewlett Packard/Samsung Printing, Xerox, Kyocera, Canon, Epson, Lexmark και Brother.

Αποτελεί εκτίμησή μου ότι η διάδοση των υπηρεσιών MPS σε συνδυασμό με την αυξανόμενη απαίτηση παροχής λύσεων secure print management θα οδηγήσουν την εγχώρια αγορά των μηχανών Α3 σε ακόμη πιο δυναμική ανάπτυξη στα επόμενα τρίμηνα.

 


Κατερίνα Μαργαρίτη,

Imaging & Printing Solutions Manager της ACI Hellas

 

Τα πλεονεκτήματα των Α3

 

1. Μεγαλύτεροι και καλύτεροι

Η ελευθερία που φέρνουν οι μεγάλου μεγέθους Α3 εκτυπώσεις σε μια επιχείρηση αποτελεί σημαντικότατο πλεονέκτημα. Είναι πολλά τα παραδείγματα εκείνα όπου η επιχείρηση θα πρέπει να εκτυπώσει ένα επαγγελματικού επιπέδου έγγραφο και αντί να το κάνει εκτυπώνοντας δύο σελίδες Α4, ενώνοντάς τες στη συνέχεια, να γίνει εξαρχής με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Οι κλάδοι στους οποίους οι εκτυπωτές Α3 μπορούν να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα είναι το marketing και οι επικοινωνίες. Συγκεκριμένα, έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώσουν μεγάλου μεγέθους posters και banners, προσφέροντας παράλληλα και υψηλή ποιότητα εκτύπωσης. Συν τοις άλλοις, στην αγορά υπάρχουν μοντέλα Α3 με εξειδικευμένα χαρακτηριστικά ανίχνευσης «auto media», χάρη στα οποία η συσκευή μπορεί να τυπώσει σε μια ευρεία ποικιλία μέσων, χωρίς μάλιστα να απαιτείται ο επανακαθορισμός της περιοχής εκτύπωσης όποτε αλλάζει ο τύπος της εργασίας εκτύπωσης.

 

2. Ποιότητα και απόδοση

Το μεγάλο μέγεθος εκτυπώσεων δεν σημαίνει επ’ ουδενί οποιαδήποτε παραχώρηση σε θέματα ποιότητας σε σύγκριση με τις παραδοσιακές εκτυπώσεις Α4, καθώς οι Α3 εκτυπωτές διακρίνονται σε αυτούς τους τομείς, όντας εξαιρετικά αποτελεσματικοί. Οι σύγχρονες Α3 συσκευές διαθέτουν ευχέρεια εκτύπωσης μεγαλύτερων αρχείων, αλλά και δυνατότητα εκτύπωσης, αποστολής fax, σκαναρίσματος και αντιγραφής εγγράφων από το ίδιο μηχάνημα. Τέλος, όσον αφορά την ποιότητα, σε κάποιες συσκευές μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 4800x2400dpi, τα οποίο συνεπάγεται υψηλότατης ποιότητας εκτυπώσεις αλλά και εντυπωσιακές λεπτομέρειες.

 

3. Ευχρηστία

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική παράμετρο, ιδίως για ένα σύγχρονο εργατικό δυναμικό που έχει συνηθίσει σε ένα βολικό περιβάλλον εργασίας στις προσωπικές του συσκευές και το ίδιο αναμένει και στις επαγγελματικού τύπου συσκευές που το πλαισιώνουν στον χώρο εργασίας του. Στη λογική αυτή, οι σύγχρονες συσκευές Α3 διαθέτουν εύχρηστες οθόνες αφής, οι οποίες χρησιμοποιούνται για τη ρύθμιση των παραμέτρων των εκτυπωτών ή των επιλογών σύνδεσής τους. Από την άλλη πλευρά, μιας και οι εκτυπωτικές συσκευές δεν χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από νεαρά άτομα, αλλά και από μεγαλύτερης ηλικίας εργαζομένους, οι οθόνες αφής και γενικά το εύχρηστο interface θα συνεισφέρει σημαντικά στην παραγωγικότητά τους.

 

4. Παραγωγικότητα

Μέχρι πρότινος, και ιδίως στην ελληνική πραγματικότητα, ο εργαζόμενος συνήθως έπρεπε να προσαρμοστεί στα δεδομένα της επιχείρησης όπως την έβρισκε κατά την πρόσληψή του. Τα δεδομένα αυτά έχουν όμως αλλάξει, καθώς βρισκόμαστε στην εποχή του LinkedIn που έχει φέρει στο προσκήνιο νέες ανάγκες και σύγχρονα ταλέντα. Με τη σειρά, του αυτό έχει οδηγήσει στην ανάγκη προσαρμογής του εργασιακού χώρου στις ανάγκες του σύγχρονου εργατικού δυναμικού. Στη λογική αυτή εντάσσεται και η αναβάθμιση του hardware, στην οποία προφανώς εντάσσονται και οι εκτυπωτικές συσκευές. Σχετικές έρευνες έχουν αποδείξει πως περίπου το 40% του προσωπικού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αναλώνουν κοντά στις 2 ώρες σε εβδομαδιαία βάση για εργασίες που σχετίζονται με τις εκτυπώσεις εν γένει. Σε αυτή την κατεύθυνση σημαντικό ρόλο παίζουν οι σύγχρονες Α3 συσκευές εκτύπωσης, οι οποίες αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα και βελτιώνουν την παραγωγικότητα των εργαζομένων της επιχείρησης.

 

5. Εκτυπώσεις και δαπάνες υπό έλεγχο

Το να μπορεί να διεκπεραιώσει όλες τις ανάγκες εκτύπωσης in-house, θα προσφέρει στην επιχείρηση ακόμα πιο μεγάλο έλεγχο στο πότε και πώς θα μπορεί να εκτυπώσει τα έγγραφά της. Δεν χρειάζεται να περιμένει ποια projects θα προηγηθούν ή να «χωρέσει» στο χρονοδιάγραμμα ενός συνεργάτη που ασχολείται με τις εκτυπώσεις. Το να μπορεί η επιχείρηση να εκτυπώνει in-house προσφέρει ακόμα περισσότερο έλεγχο, βελτιώνει το cash flow και επιτρέπει ακόμα περισσότερη ευελιξία στο χτίσιμο του brand της.

Συγκεκριμένα έχει υπολογιστεί πως εφόσον η επιχείρηση εκτυπώνει τα δικά της επαγγελματικού επιπέδου έγγραφα Α3 in-house, το κόστος των εκτυπώσεων είναι σαφώς χαμηλότερο ημερησίως και σε αυτό περιλαμβάνεται η συσκευή, τα αναλώσιμα και η εγγύησή της. Είναι προφανές πόσο συμφέρον είναι αυτό, ιδίως για τη μικρομεσαία επιχείρηση.

 

6. Ενισχύοντας το «brand awareness»

Εφόσον η επιχείρηση έχει ανάγκη εκτύπωσης posters, infographics, αλλά και έγχρωμων πολυσέλιδων παρουσιάσεων, τότε η επιλογή μιας συσκευής Α3 αποτελεί μονόδρομο σε σχέση με τους παραδοσιακούς Α4 εκτυπωτές. Η in-house χρήση Α3 συσκευών έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα πρόσφατα χρόνια και βασικός λόγος είναι η πτώση των τιμών και η αξιοπιστία.

Η κίνηση αυτή θα αποβεί επ’ ωφελεία της επιχείρησης, μιας και όταν οι πελάτες της έρθουν σε επαφή με το εκτυπωμένο υλικό, θα έχουν μια πληρέστερη εικόνα σχετικά με το τι θα πρέπει να περιμένουν από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της. Πρόκειται για κάτι απολύτως λογικό, δεδομένου πως η ποιότητα του έντυπου υλικού αντιστοιχεί ουσιαστικά στην ποιότητα της επιχείρησης, στις υπηρεσίες που προσφέρει και στα προϊόντα της. Αυτό σημαίνει πως το brand θα συνεχίσει να πουλά, ακόμα και όταν ο πωλητής έχει φύγει από τον χώρο του πελάτη.

 

7. Τα πάντα για την ασφάλεια

Η ασφάλεια αποτελούσε και αποτελεί σημαντικό παράγοντα ανησυχίας για τις επιχειρήσεις παγκοσμίως, καθώς και προτεραιότητά τους σε μια εποχή που οι κυβερνο-επιθέσεις έχουν ανησυχητικά αυξηθεί. Το πρόβλημα στην περίπτωση αυτή δεν εστιάζεται αποκλειστικά στην απώλεια των πολύτιμων δεδομένων και πληροφοριών της επιχείρησης, αλλά εξίσου σημαντικό, και της αξιοπιστίας της, κάτι που μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα αρνητικά αποτελέσματα.

Η λογική είναι απλή: Υπάρχει μεγάλος αριθμός εγγράφων που περιέχουν ευαίσθητα δεδομένα τόσο οικονομικής και νομικής όσο και προσωπικής φύσης, τα οποία εκτυπώνονται στον εργασιακό χώρο. Η ασφάλεια των δεδομένων που έχουν αποθηκευτεί ή εκτυπωθεί σε μια συσκευή Α3 ή όποια άλλη, αποτελεί προτεραιότητα για όλες τις επιχειρήσεις που ο κλάδος δραστηριοποίησής τους έχει να κάνει με πάσης φύσης ευαίσθητες πληροφορίες.

Το θετικό είναι πως οι σύγχρονες Α3 συσκευές διαθέτουν μεγάλη ποικιλία από χαρακτηριστικά ασφαλείας, τα οποία μάλιστα έχουν ελεχθεί από ανεξάρτητους οργανισμούς ασφαλείας. Συγκεκριμένα, υπάρχουν features ασφαλείας όπως η κρυπτογράφηση δίσκων και το image overwriting, ειδικά σχεδιασμένα για την προστασία των αποθηκευμένων δεδομένων στον σκληρό δίσκο της συσκευής. Με τον τρόπο αυτόν διασφαλίζεται πως τα ευαίσθητα έγγραφα θα προστατεύονται από μη εξουσιοδοτημένους χρήστες, τόσο εντός όσο και εκτός επιχείρησης.

 

8. Οι χρήστες προτιμούν Α3

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν δημοσιευτεί, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις φαίνονται στους πελάτες τους κατά 13% περισσότερο επαγγελματικές, 21% περισσότερο επιτυχημένες και 12% μεγαλύτερες όταν χρησιμοποιούν Α3 εκτυπώσεις, σε σχέση με τους παραδοσιακούς Α4. Επιπρόσθετα, οι πελάτες είναι πιθανότερο κατά 18% να αγοράσουν προϊόντα και υπηρεσίες από κάποια επιχείρηση που χρησιμοποιεί Α3 εκτυπώσιμα υλικά, σε σύγκριση με τα Α4.

 

9. Φιλικοί προς το περιβάλλον

Οι περισσότερες συσκευές Α3 περιλαμβάνουν μια λειτουργία «toner save mode», η οποία διαθέτει ρυθμίσεις που επιτρέπουν στους χρήστες να διαχειριστούν τη χρήση του toner επιλέγοντας τη λειτουργία που καλύπτει καλύτερα τις εκτυπωτικές τους ανάγκες. Για παράδειγμα, εφόσον η επιχείρηση εκτυπώνει έγγραφα τα οποία δεν απαιτούν υψηλή ποιότητα εκτύπωσης, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής του «light» ή του «lightest» για την εξοικονόμηση toner. Επιπρόσθετα αυτών, ο συνδυασμός με κάποιο eco-toner σημαίνει ακόμα χαμηλότερο κόστος λειτουργίας για τη επιχείρηση, αλλά και ακόμα πιο… πράσινο πλανήτη για όλους τους υπόλοιπους.

 

 

Ποιοι κλάδοι επωφελούνται από το Α3 printing

 

Αρχιτεκτονική, σχεδιασμός

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλα τα στάδια του στεγαστικού κλάδου, από τον εσωτερικό σχεδιασμό και τα ηλεκτρικά, ως τους μηχανικούς και τους εργολάβους, σίγουρα θα ωφεληθούν από ένα εκτυπωτή A3. Είναι βέβαιο πως τα μεγάλου μεγέθους έγγραφα διαθέτουν την απαραίτητη ευκρίνεια και θα εξασφαλίσουν την επιτυχία του project, ενώ ταυτόχρονα θα εντυπωσιάσουν τους πελάτες.

Ένα κλασικού τύπου έγγραφο 8×10 από έναν παραδοσιακό Α4 εκτυπωτή δεν είναι κατάλληλο για τις εργασίες αυτές, καθώς απαιτούνται πολλαπλά έγγραφα στη διαδικασία σχεδιασμού, προσφέροντας διαφορετικές απόψεις του χώρου. Οι A3 εκτυπωτές επιτρέπουν στους αρχιτέκτονες να εκτυπώνουν τα σχέδια αυτά με ταχύτητα και ακρίβεια.

 

Marketing και διαφήμιση

Αυτό που μαγνητίζει τα βλέμματα στα marketing και διαφημιστικά υλικά είναι κατά κύριο λόγο τα χρώματα, τα γραφικά και τα λογότυπα. Γνωρίζουμε καλά πως η μέση διαφήμιση έχει ελάχιστα δευτερόλεπτα να τραβήξει την προσοχή του πελάτη και να περάσει το όποιο μήνυμά της. Είτε πρόκειται για το in-house τμήμα marketing μιας επιχείρησης είτε για μια εταιρεία που ειδικεύεται στη διαφήμιση πολλών πελατών, οι A3 εκτυπωτές αποτελούν την ενδεδειγμένη λύση και εδώ.

Χάρη σε αυτούς, οι marketers θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν εντυπωσιακές οπτικές καμπάνιες που περιλαμβάνουν posters πλούσια σε γραφικά και banner adds με υψηλής ποιότητας εικόνες για έκθεση στο γραφείο ή σε δημόσιους χώρους. Οι εκτυπωτές Α3 προσφέρουν στο marketing και στους διαφημιστές τη δυνατότητα να ενισχύσουν το brand awareness και ταυτόχρονα την αναγνωρισιμότητα ενός προϊόντος ή υπηρεσίας σε έναν συγκεκριμένο κλάδο.

Υπολογίζεται πως το 91% των Α3 εκτυπωτών χρησιμοποιούνται για την παραγωγή υπερμεγεθών banners, το οποίο σημαίνει πως το format αυτό είναι η πλέον δημοφιλής εφαρμογή τους στην αγορά. Τα banners χρησιμοποιούνται ευρύτατα στα συνέδρια, στα φεστιβάλ, στις εκθέσεις και βγαίνουν σε μια ευρεία γκάμα από σχέδια, μεγέθη και όγκο, για όλα τα budgets.

 

Σχολεία, υγεία και ψυχαγωγία

Δεν είναι όμως αποκλειστικά οι αμιγώς επιχειρηματικοί κλάδοι που έχουν ωφεληθεί από τους Α3 εκτυπωτές. Το κανάλι συνεργατών θα πρέπει να λάβει υπόψη του τα σχολεία, τα νοσοκομεία αλλά και τους χώρους ψυχαγωγίας, οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν τα πλεονεκτήματα των Α3 συσκευών εκτύπωσης. Για παράδειγμα, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα μπορούν να εκτυπώσουν ενημερωτικά posters και banners για κάποια έκθεση ή προωθητικό υλικό για τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες.

Τα ξενοδοχεία και οι υπηρεσίες υγείας χρησιμοποιούν Α3 εκτυπωτές για να δημιουργήσουν banners που θα χρησιμοποιηθούν σε συγκεκριμένες καμπάνιες. Στην περίπτωση των υπηρεσιών υγείας, ο σχεδιασμός και η εκτύπωση του κατάλληλου signage θα βοηθήσει σημαντικά τους ασθενείς σε σχέση με τις όποιες απορίες έχουν για συγκεκριμένες ασθένειες.

Το ίδιο ισχύει και στον χώρο της ψυχαγωγίας, όπου υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη για την προσέλκυση της προσοχής των πελατών και του κοινού. Είτε πρόκειται για κάποιο poster που προωθεί μια συναυλία, κάποια παράσταση ή ακόμα banners που ενημερώνουν τους επισκέπτες ενός χώρου ψυχαγωγίας σχετικά με ένα επερχόμενο event, οι εκτυπωτές του είδους θα αντεπεξέλθουν ταχύτατα και με ακρίβεια.

 

Άρθρο του Λουκά Μενελάου

BROTHER: Νέοι Α3 Inkjet Εκτυπωτές για ανταγωνιστική εκτύπωση από την SiliconBlue

Λουκάς Μενελάου, τεχνικός διευθυντής της SiliconBlue

H SiliconBlue (www.brother-hellas.gr), ως επίσημος αντιπρόσωπος για Ελλάδα και Κύπρο των Brother Μηχανών Γραφείου (www.brother.com), και με έναρξη της συνεργασίας της με την Brother από το 2003, έχει την δυνατότητα με βάση την γκάμα των προϊόντων και την ικανότητα με βάση τις τεχνικές γνώσεις, να καλύπτει όλες τις ανάγκες των συνεργατών και τελικών πελατών για εξειδικευμένες λύσεις όπως τους Brother Α3 Printers κ.λπ.

 

Η πρόταση της SiliconBlue για Brother A3 Printers έχει ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά, στα οποία περιλαμβάνονται τα εξής:

 

 

1. Νέοι Brother A3 Inkjet Έγχρωμοι Εκτυπωτές & Πολυμηχανήματα, που λανσάρονται στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της Brother για ενίσχυση της παρουσίας της στις Α3 εκτυπώσεις με σκοπό:

• Την καλύτερη κάλυψη των αναγκών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

• Τη δυνατότητα χρησιμοποίησης των A3 Inkjet Εκτυπωτών & Πολυμηχανημάτων σαν ανταγωνιστικά μηχανήματα σε σχέση με ακριβές λύσεις φωτοτυπικών, στο πλαίσιο και συνδυαστικών λύσεων με άλλα laser μηχανήματα Brother

• Τη χρησιμοποίησή τους ως εναλλακτικές λύσεις μειωμένου κόστους σε σχέση με άλλες λύσεις Α3 laser

• Τη δυνατότητα για χρήση τους σε MPS λύσεις

• Τη δυνατότητα ύπαρξης μέχρι και τριών ξεχωριστών κασετών τροφοδοσίας σε πολυμηχανήματα αλλά και εκτυπωτές για αποδοτικότερη λειτουργία

 

2. Ειδικά αναλώσιμα εξοικονόμησης κόστους εκτύπωσης έως 45%, τα οποία

Αντιπροσωπευτικό μηχάνημα των νέων Brother Α3 έγχρωμων Inkjet εκτυπωτών και πολυμηχανημάτων είναι το MFC-J 6947 DW, μια συσκευή 4 σε 1 (print, scan, copy & fax) με 3 κασέτες τροφοδοσίας και δυνατότητα χρήσης ειδικών αναλωσίμων εξοικονόμησης κόστους εκτύπωσης έως 45%.

χρησιμοποιούνται από συγκεκριμένα A3 Inkjet Printers μοντέλα και δίνουν τη δυνατότητα για σημαντική εξοικονόμηση κόστους εκτύπωσης, ειδικά όταν υπάρχουν οι ανάγκες για εκτύπωση μεγάλου αριθμού σελίδων.

 

3. Άρτια τεχνική υποστήριξη, από το εξειδικευμένο τεχνικό σε υποστήριξη Brother Μηχανών Γραφείου της SiliconBlue, που με την άνω των 15 ετών συνεργασία με την Brother και με τη συνεχή κατάρτιση στα διεθνή κέντρα τεχνικής υποστήριξης της Brother στην Ευρώπη, έχει την ικανότητα να υποστηρίξει άμεσα και με προσωπική επαφή, τους συνεργάτες της εταιρείας αλλά και τους τελικούς πελάτες σε κάθε θέμα τους σχετικά με την αποτελεσματική και αποδοτική χρήση των Μηχανών Brother.

 

 

Συνολικά, οι διεθνώς βραβευμένες μηχανές γραφείου Brother καλύπτουν όλες τις ανάγκες στον τομέα της εκτύπωσης και η SiliconBlue, που τις αντιπροσωπεύει επίσημα στην Ελλάδα και Κύπρο, προσφέρει υψηλού επιπέδου λύσεις τόσο για τους συνεργάτες όσο και για τους τελικούς πελάτες, με στόχο να αποτελέσουν την πρώτη επιλογή στο χώρο της εκτύπωσης.

 

 

Άρθρο εκ μέρους της HP

HP A3 Business Printing: Ασφάλεια και SaaS

Η HP διαθέτει την πιο ευρεία γκάμα A3 business εκτυπωτών και MFPs που καλύπτουν κάθε ανάγκη, ενώ το ανανεωμένο portfolio της HP αλλάζει το τοπίο και στο χώρο των copiers.

Ο εκτυπωτικός στόλος κάθε σύγχρονης επιχείρησης θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον δύο βασικά στοιχεία: να αυξάνει την παραγωγικότητα και να είναι ασφαλής. Το δεύτερο συχνά παραβλέπεται από τις επιχειρήσεις, αφήνοντας τους εκτυπωτές απροστάτευτους και τα ευαίσθητα δεδομένα εκτεθειμένα. Μάλιστα, ειδικά τώρα με τον νέο γενικό κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR), οι επιχειρήσεις έχουν έναν λόγο παραπάνω για να επενδύσουν σε εκτυπωτικές συσκευές που θα προστατεύουν το εταιρικό δίκτυο από επιθέσεις και κατ’ επέκταση από απώλεια δεδομένων. Σχετική έρευνα της IDC υπογραμμίζει τον ευάλωτο χαρακτήρα των επαγγελματικών δικτυακών εκτυπωτών και πώς η κατάσταση αυτή επηρεάζει την συμμόρφωση με κανονισμούς όπως ο GDPR (The GDPR Blind Spot: Why Printers Represent a Weakness in Compliance, Νοέμβριος 2017).

 

HP A3 Printers: Οι ασφαλέστεροι του κόσμου

Οι business εκτυπωτές της HP είναι οι ασφαλέστεροι του κόσμου, προστατεύοντας και τον εαυτό τους και τα δεδομένα που διακινούν εντός ή εκτός του εταιρικού δικτύου. Μην ξεχνάμε ότι λόγω της ευρείας χρήσης τεχνολογιών όπως το cloud και το mobile printing, ένας εκτυπωτής είναι πλέον ένα endpoint και ως τέτοιο είναι ευάλωτο σε επιθέσεις με ολέθρια αποτελέσματα.
Όλοι οι εκτυπωτές της HP κρυπτογραφούν τα δεδομένα που βρίσκονται στους σκληρούς δίσκους, διαθέτουν προστασία από επιθέσεις, εντοπίζοντας αυτόματα κάθε ασυνήθιστη δραστηριότητα, αναχαιτίζοντας αυτόματα τις απειλές. Επιπλέον, υποστηρίζουν προηγμένες τεχνολογίες ταυτοποίησης αποτρέποντας τις ξεχασμένες ή τις μη εξουσιοδοτημένες εκτυπώσεις. Τέλος, προστατεύουν και τους εαυτούς τους, ελέγχοντας την ακεραιότητα του firmware επαναφέροντάς το σε προηγούμενη ασφαλή κατάσταση σε περίπτωση επίθεσης.

 

HP JetAdvantage On Demand

Η HP διαθέτει ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο λύσεων εκτύπωσης και διαχείρισης workflow υπό τη μορφή SaaS (Software as a Service). Το JetAdvantage On Demand αποτελεί ένα ενιαίο online «κατάστημα» στο οποίο μπορείτε να βρείτε εφαρμογές της HP και των συνεργατών της για να αυξήσετε την παραγωγικότητα του εκτυπωτικού σας περιβάλλοντος.
Πρόκειται για την πρώτη πλατφόρμα SaaS της βιομηχανίας που επιτρέπει απλή και οικονομικά αποδοτική διαχείριση, τόσο των εφαρμογών όσο και την πρόσβαση των χρηστών σε αυτές. Αντίθετα με τις on-premises λύσεις, δεν υπάρχει ανάγκη για εγκατάσταση σε servers, διαχείριση εκδόσεων και αναβαθμίσεις λογισμικού.
Η δικτυακή πύλη HP JetAdvantage On Demand -η οποία θα γίνει διαθέσιμη στην Ελλάδα μετά τον Φεβρουάριο 2019- προσφέρει λύσεις βασισμένες σε cloud που επιτρέπουν στους χρήστες να εκτυπώνουν από υπολογιστές και κινητές συσκευές και να αποθηκεύουν τα δεδομένα εκτύπωσης με ασφάλεια, μέχρι να πιστοποιηθεί η συσκευή και να εκδοθούν εργασίες εκτύπωσης – όλα χωρίς την ταλαιπωρία της ανάπτυξης ξεχωριστών εφαρμογών και εγκατάσταση λογισμικού σε υπολογιστές και servers.

 

Το HP JetAdvantage On Demand βοηθά τις επιχειρήσεις να αυτοματοποιήσουν τις επαγγελματικές τους διεργασίες και να αποκτήσουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα βελτιώνοντας την κερδοφορία τους.


 

Η αγορά των Α3

Η αγορά των Α3 εκτυπωτών έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια μεγάλη δυναμική, καθώς οι εκτυπώσεις 11×17 ίντσες έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλείς σε σύγκριση με τις εκτυπώσεις 8×12. Η αγορά των συσκευών Α3 αναμένεται να φτάσει σε αξία τα 55 δις τον χρόνο. Δεν είναι τυχαίο πως στην αγορά έχει εμφανιστεί ένας αριθμός από νέες κυκλοφορίες συσκευών Α3. Η HP προτάσσει την τεχνολογία PageWide, ενώ έχει εντάξει στη «φαρέτρα» της και τις Α3 συσκευές της Samsung. Η Canon έχει αντίστοιχα τη σειρά συσκευών imageRUNNER ADVANCE στο A3 segment, ενώ από την πλευρά της, η Xerox έχει ήδη κυκλοφορήσει μια νέα σειρά Α3 εκτυπωτών μέσα στη χρονιά που διανύουμε και η Epson με τους νέους Workforce Enterprise «χτυπά» στα ίσια την τεχνολογία laser σε ότι αφορά την ταχύτητα εκτύπωσης.

 

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, ειδικότερα η παγκόσμια αγορά A3 Laser εκτυπωτών έχει κυριολεκτικά «ανοίξει βήμα» και οι επιχειρήσεις έχουν δείξει πως κατανοούν τα πλεονεκτήματα των συσκευών αυτών, καθώς και τις ανάγκες που καλούνται να καλύψουν.

Καταρχάς, θα πρέπει να δώσουμε μια συνολική εικόνα της αγοράς των MFPs συσκευών σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με έρευνα της Technavio, η εν λόγω αγορά παρουσιάζει σταδιακή ανάπτυξη της τάξης του 2% σε ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης, κατά τη διάρκεια των ετών 2016-2020. Η αυξανόμενη απαίτηση για MFPs από κάθετες αγορές όπως είναι η εκπαίδευση, η υγεία, η ψυχαγωγία και ο κατασκευαστικός κλάδος, αποτελούν την κινητήριο δύναμη για την ανάπτυξη της αγοράς.

Οι εν λόγω κλάδοι έχουν σημαντικές απαιτήσεις για μικρότερο όγκο εκτύπωσης, ταυτόχρονα με βασικές λειτουργίες όπως το scanning και το copying. Ως εκ τούτου, οι MFP vendors αναπτύσσουν λύσεις με μεγάλη ταχύτητα, προκειμένου να κεφαλαιοποιήσουν την αυξανόμενη απαίτηση κυρίως σε αναπτυσσόμενες αγορές και να ανταποκριθούν στη πίεση για έγκαιρη παρουσία στην αγορά. Το αποτέλεσμα είναι η ανάπτυξη του συνόλου της αγοράς.

Ακολουθώντας την εξέλιξη της τεχνολογίας των επικοινωνιών και του αυτοματισμού, τα εργασιακά περιβάλλοντα έχουν αλλάξει σημαντικά μέσα στα χρόνια. Αυτή η αλλαγή στις συνθήκες της αγοράς έχουν αποτελέσει εξίσου σημαντικό παράγοντα ανάπτυξής της. Στις ημέρες μας, εξάλλου, το κανάλι θα πρέπει να γνωρίζει πως από μόνο του το hardware δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους σκοπούς τής διαχείρισης εγγράφων. Επομένως, απαιτείται μια πλήρης λύση, μέσω του συνδυασμού τεχνολογίας αξιόπιστου imaging εγγράφων και παραμετροποιήσιμων business εφαρμογών – τα MFPS, τόσο τα Α3 όσο και τα Α4, αποτελούν την ιδανική λύση που ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις αυτές.

Επί του παρόντος, το inkjet segment κυριαρχεί στην αγορά των MFPs από πλευράς πωλήσεων, εξαιτίας της ευρείας χρήσης του, αλλά και του συμφέροντος κόστους απόκτησης. Η ζήτηση για inkjet printers είναι σαφώς μεγαλύτερη σε σύγκριση με εκείνη των laser, μιας και οι πρώτοι έχουν τη δυνατότητα μεγαλύτερου αριθμού εκτυπώσεων με χαμηλό ταυτόχρονα κόστος. Ως εκ τούτου, η ανάπτυξη του segment αυτού αναμένεται να συνεχιστεί και στα επόμενα 5 χρόνια.

Στην παγκόσμια αγορά των MFPs κυριαρχούν συγκεκριμένοι μεγάλοι παίκτες, ενώ αυτή αναμένεται να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική εξαιτίας της ανάπτυξης των service providers, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των SMBs. Το αποτέλεσμα είναι πως οι vendors του χώρου αυξάνουν το portfolio τους, προσφέροντας προϊόντα με ενδιαφέροντα και καινοτόμα χαρακτηριστικά.

 

Άρθρο της Ιωάννας Μαραγκοπούλου

Xerox ConnectKey & A3: Ο συνδυασμός της επιτυχίας

Ιωάννα Μαραγκοπούλου
Mid Category & High End Solutions
Marketing Manager της Xerox Hellas

Η Xerox διαθέτει μια πλήρη γκάμα έγχρωμων και ασπρόμαυρων Α3 πολυλειτουργικών εκτυπωτών, με ενσωματωμένη την τεχνολογία ConnectKey, που προσφέρουν εξελιγμένη εμπειρία χρήσης, ολοκληρωμένη ασφάλεια και δυνατότητα εύκολης σύνδεσης με κινητές συσκευές και με το cloud.

Οι πολυλειτουργικοί εκτυπωτές της Xerox πηγαίνουν πολλά βήματα πέρα από την απλή επιλογή του μεγέθους Α3 και τις καθιερωμένες λειτουργίες copy/print/scan/fax, προσφέροντάς σας τη δυνατότητα να απλοποιήσετε την καθημερινή ροή των εργασιών σας, μέσα από μια μεγάλη, έγχρωμη οθόνη που θυμίζει tablet.

Κατεβάζοντας «έξυπνες» εφαρμογές απευθείας από τo Xerox App Gallery, μπορείτε να προσαρμόσετε τον νέο σας «βοηθό εργασίας» στις πραγματικές σας ανάγκες.

 

Ο συνδυασμός της τεχνολογίας Xerox ConnectKey με τις Υπηρεσίες Διαχείρισης Eκτύπωσης (MPS) της Xerox προσφέρει ισχυρά εργαλεία για τον απόλυτο έλεγχο κάθε εκτυπωτή στο δίκτυο του πελάτη, καθώς του επιτρέπει να θέτει όρια εργασιών, να παρακολουθεί τη χρήση ανά χρήστη, να εκτελεί λειτουργίες ασφαλούς και μεταχρονολογημένης εκτύπωσης.

 

Μια μεγάλη, διαρκώς αναπτυσσόμενη βιβλιοθήκη εφαρμογών βοηθά στην αυτοματοποίηση των διαδικασιών, την εξοικονόμηση χρόνου και τη βελτίωση της παραγωγικότητας του δυναμικού μιας επιχείρησης. Για παράδειγμα, εφαρμογές συνδεδεμένες με το cloud, που λειτουργούν με το πάτημα ενός κουμπιού, επιτρέπουν στους χρήστες να σαρώνουν απευθείας σε ή από δημοφιλείς χώρους αποθήκευσης στο cloud, όπως το DropBox και το Google Drive, να μετασχηματίζουν έντυπα έγγραφα σε PDF με δυνατότητα αναζήτησης απευθείας από τη συσκευή, να μεταφράζουν αυτόματα σε περισσότερες από 45 γλώσσες ή να χρησιμοποιούν μια από τις απεριόριστες επιλογές για ενοποίηση έντυπων και ψηφιακών εγγράφων, μέσω συστημάτων διαχείρισης εγγράφων όπως τα Microsoft SharePoint και Xerox DocuShare.

 

Επιπρόσθετα, με τα πολυλειτουργικά A3 μηχανήματα της Xerox, θα έχετε ολοκληρωμένη ασφάλεια συσκευών, εγγράφων και δεδομένων, με ενσωματωμένους μηχανισμούς προστασίας συσκευής και δεδομένων, όπως κρυπτογραφημένη ασφαλή εκτύπωση, διαγραφή ουράς εκτύπωσης, κρυπτογράφηση σκληρού δίσκου και επανεγγραφή δίσκου.

Όσον αφορά στην εκτύπωση από κινητές συσκευές και τη σύνδεση με το cloud, η τεχνολογία ConnectKey παρέχει στους εργαζόμενους μια ευρεία γκάμα ασφαλών επιλογών για να εργάζονται από όπου και όποτε θέλουν – συμπεριλαμβανομένης της εύκολης υποστήριξης εκτύπωσης από tablet & κινητά τηλέφωνα.

 

Οι Α3 συσκευές της Xerox είναι συμβατές με Cisco EnergyWise, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε και να ελέγχετε την κατανάλωση ενέργειας σε όλο σας τον στόλο. Παράλληλα, με το Xerox Global Print Driver μπορείτε να  καθορίσετε τα όρια εργασιών και με την εκτύπωση Earth Smart μπορείτε να ρυθμίσετε παραμέτρους εκτύπωσης που εξοικονομούν ενέργεια και υλικά. Σαν επακόλουθο θα μειώσετε τα απόβλητα και την κατανάλωση ενέργειας, ενώ θα βελτιώσετε την ορατότητα στη χρήση των εκτυπωτών από τους τελικούς χρήστες.

 

Με δεδομένη την ασφάλεια, την ευελιξία και την παραγωγικότητα που προσφέρουν, οι Α3 πολυλειτουργικοι εκτυπωτές της Xerox αποτελούν την ιδανική λύση για υπηρεσίες MPS.

 

Σχετικά άρθρα

Η EMC στην κορυφή της αγοράς Flash

Kitriniaris

Νέες παρουσιάσεις από το ThinkBiz

Kitriniaris

Νέοι servers x86 από την Oracle

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα