7.4 C
Athens
24/01/2021
Biztech

99% των εταιρικών PC δεν έχουν Windows 10. Ευκαιρία για το κανάλι.

Τα Windows 10 είναι σίγουρα το πιο πολυσυζητημένο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, κάτι που δεν οφείλεται αποκλειστικά στο ότι η εταιρεία προσέφερε δωρεάν αναβάθμιση για ένα χρόνο (η οποία να θυμίσουμε ότι έληξε στις 29 Ιουλίου).

Μπορεί οι home users να έχουν σπεύσει να αναβαθμίσουν, αλλά οι επιχειρήσεις δεν το έχουν κάνει, συνεχίζοντας να χρησιμοποιούν τις παλιές εκδόσεις των Windows. Αυτό καταδεικνύει πρόσφατη έρευνα της Softchoice, από την οποία προκύπτει ότι λιγότερο από το 1% των υπολογιστών που χρησιμοποιούνται σε επιχειρήσεις δεν αναβάθμισαν τα μηχανήματά τους σε Windows 10. Αυτό σημαίνει ότι έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία των Windows 10, το 99% των εταιρικών υπολογιστών δεν έχουν κάνει τη μετάβαση.

 

Η έρευνα περιέλαβε περισσότερα από 402.814 Windows PCs που βρίσκονται εν λειτουργία σε 169 εταιρείες σε ΗΠΑ και Καναδά. Και τι λειτουργικό τρέχουν τα μηχανάκια αυτά;

 

Τα νούμερα αποκαλύπτουν

Η έρευνα της Softchoice πραγματοποιήθηκε το διάστημα μεταξύ 1 Ιανουαρίου και 31 Μαΐου 2016. Στο διάστημα αυτό από τα 402.814 Windows PCs μόνο τα 2.999 έτρεχαν Windows 10, δηλαδή μόλις το 0,75%.

Εάν το δούμε εταιρικά, οι 42 από τις 169 εταιρείες, δηλαδή το 25% δεν είχαν καθόλου Windows 10 στο δίκτυό τους, ενώ οι 73 (43%) διέθεταν λιγότερα από 10 μηχανήματα με Windows 10.

Αντίθετα, το 91% των μηχανημάτων έτρεχαν Windows 7, το 5% Windows XP ενώ μόλις το 4% έτρεχαν Windows 8.

 

Γιατί δεν αναβαθμίζουν

Φαίνεται λοιπόν, ότι οι επιχειρήσεις διστάζουν να αναβαθμίσουν τα PC τους και είναι ικανοποιημένες με τα Windows 7. Βέβαια, αυτό δεν θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση, ούτε οφείλεται μόνο στα ίδια τα Windows 10 και τα όποια προβλήματα συμβατότητας σε hardware και εφαρμογές. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι σε μια επιχείρηση, η αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος είναι μια διαδικασία η οποία απαιτεί χρόνο και χρήμα. Τα μηχανήματα που θα πρέπει να αναβαθμιστούν δεν είναι ένα και δύο και μάλιστα θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα λειτουργούν ομαλά. Και όταν μιλάμε για PC που περιέχουν κρίσιμες εφαρμογές ή δεδομένα, το τμήμα IT θα το σκεφτεί δύο φορές μέχρι να πάρει την απόφαση, ενώ πριν την αναβάθμιση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και ένα απαραίτητο backup, διαδικασία επίσης πολύ χρονοβόρα.

 

Από την άλλη, θα πρέπει να σκεφτούμε και τη μετάβαση στο cloud. Εφόσον όλες ή κάποιες από τις δραστηριότητες μιας εταιρίας (apps, e-mail, website κ.λπ), τρέχουν μια χαρά στο cloud με μια προηγούμενη έκδοση των Windows, δεν υπάρχει λόγος για αναβάθμιση. Οι εταιρείες αυτές, προτιμούν να προβούν σε αναβαθμίσεις της υποδομής άλλων τμημάτων, όπως στους servers, στην αύξηση της ταχύτητας πρόσβασης στο Internet, τη μετάβαση στο cloud, παρά σε επίπεδο client μηχανημάτων.

 

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για το κανάλι

Για τους λόγους που προαναφέραμε, η πλειοψηφία των επιχειρήσεων δεν έχει ακόμα αναβαθμίσει σε Windows 10. Αυτό φυσικά, δεν πρόκειται να μείνει για πάντα έτσι. Αντίθετα, αργά ή γρήγορα οι επιχειρήσεις να αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα των υπολογιστών που χρησιμοποιούν. Εφόσον έχει λήξει η υποστήριξη στις παλαιότερες εκδόσεις των Windows, οι κατασκευαστές λογισμικού παύουν και αυτοί να κάνουν updates στις εφαρμογές τους, ή να υποστηρίζουν τις παλιές εκδόσεις των Windows (τα Windows XP έχουν πάψει προ πολλού να υποστηρίζονται από όλους).

 

Σε πολλές περιπτώσεις θα απαιτηθεί αγορά καινούριου εξοπλισμού, είτε  με τη μορφή αναβάθμισης hardware, είτε με τη μορφή καινούριων PC και laptops, αλλά και περιφερειακών συσκευών, όπως εκτυπωτών, scanners κ.λπ, τα πιο παλιά μοντέλα των οποίων δεν λειτουργούν στα Windows 10.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για το κανάλι, το οποίο πρέπει να δράσει δυναμικά, αλλά και μεθοδικά, προσεγγίζοντας τον χώρο του business, προτείνοντας λύσεις αναβάθμισης σε νέο hardware και software, με προσφορές και ειδικές bundle λύσεις που ενδεχομένως περιλαμβάνουν σουίτες προστασίας, πολυμηχανήματα κ.λπ.

 

Θυμηθείτε: ένα νέο λειτουργικό σύστημα στην αγορά, δεν σημαίνει αποκλειστικά καινούρια PC και αναβαθμίσεις, αλλά αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία προώθησης νέων περιφερειακών, λογισμικού και υπηρεσιών.

Η έρευνα που αναφέραμε στην αρχή έδειξε ότι το 99% τω επιχειρήσεων δεν έχουν ακόμα Windows 10. Τι σημαίνει αυτό; Απλούστατα, το ότι είναι εν δυνάμει πελάτες σας!

Σχετικά άρθρα

Windows laptops και tablets από $250 και…κάτω

Kitriniaris

Η Xerox στις 100 κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας για το 2018

Η Epson στους Top 100 Global Innovators

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα