1.5 C
Athens
19/01/2021
Biztech

6 στις 10 εταιρίες έχουν απροστάτευτους εκτυπωτές. Εσείς;

Οι administrators κάθε σύγχρονης επιχείρησης δίνουν καθημερινή μάχη για την προστασία των ευαίσθητων εταιρικών δεδομένων. Ειδικά σήμερα όπου η ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ransomware έχει εξελιχθεί σε πραγματική μάστιγα, η αποτροπή παρείσφρησης ιών και άλλων μορφών επιθέσεων μέσα στο εταιρικό δίκτυο είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Κι όμως, ενώ οι εταιρείες επενδύουν στην ασφάλεια των δεδομένων τους εφοδιάζοντας servers και endpoints με λύσεις προστασίας, αφήνουν τα εκτυπωτικά μηχανήματα εκτεθειμένα.

 

Οι σύγχρονοι εκτυπωτές, σαρωτές και πολυλειτουργικά μηχανήματα, συνδέονται στο εταιρικό δίκτυο, ενώ επιτρέπουν την επικοινωνία με ασύρματες συσκευές, όπως smartphones και tablets. Οι μη προστατευμένες συσκευές (ειδικά σήμερα όπου το BYOD εφαρμόζεται όλο και πιο πολύ) μπορούν να οδηγήσουν σε δυσάρεστα γεγονότα τα οποία περιλαμβάνουν από απώλεια κάποιων δεδομένων, μέχρι ολοκληρωτική καταστροφή.

Σκεφτείτε μόνο τι θα γίνει στην περίπτωση που το δίκτυό σας μολυνθεί από κάποιο ransomware: όλα τα σημαντικά έγγραφα θα κλειδωθούν και θα σας ζητηθεί να πληρώσετε ένα σεβαστό ποσό σε λύτρα για να τα πάρετε πίσω. Η κρυπτογράφηση που εφαρμόζουν τα ransomware είναι τόσο ισχυρή που το ξεκλείδωμα είναι αδύνατο χωρίς το «κλειδί» των hackers.

Για να μην φτάσετε ποτέ στη δυσάρεστη θέση να πέσετε θύμα εκβιασμού ένας τρόπος υπάρχει: να εμπιστευτείτε τους πιο ασφαλείς εκτυπωτές που υπάρχουν στον κόσμο, τους εκτυπωτές και τα πολυλειτουργικά μηχανήματα της HP.

 

Τα στατιστικά αποκαλύπτουν την κρυφή αλήθεια

 

Πολλές ανεξάρτητες μελέτες έχουν πραγματοποιηθεί τον τελευταίο καιρό, προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουν την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του printing. Όλες συγκλίνουν σε ένα πράγμα: ο πιο «αδύναμος κρίκος» στο δίκτυο μιας εταιρείας είναι οι εκτυπωτές.

 

  • Το 64% των IT managers ανέφεραν ότι οι εκτυπωτές της εταιρείας τους είναι πιθανό να έχουν προσβληθεί από κακόβουλο λογισμικό,
  • Το 73% των CISOs περιμένουν να συμβεί μια σημαντική επίθεση μέσα στο έτος,
  • Το 26% όλων υποκλοπών δεδομένων είχαν ως «σημείο εισόδου» τους δικτυακούς εκτυπωτές.

 

 

Προστατέψτε συσκευές και δεδομένα

 

Κενά ασφαλείας μπορούν να προκύψουν σε πολλαπλά σημεία μέσα στο δικτυακό εκτυπωτικό περιβάλλον της εταιρείας. Το πρώτο βήμα για να προστατευθείτε είναι να κατανοήσετε ακριβώς το που εντοπίζονται οι πιθανές ευπάθειες. Από εκεί και πέρα μπορείτε να μειώσετε πιο εύκολα το ρίσκο με τη βοήθεια της HP, η οποία διαθέτει τις πιο ασφαλείς εκτυπωτικές συσκευές της αγοράς. Στη γκάμα των συσκευών printing της HP, περιλαμβάνονται μοντέλα τα οποία είναι σε θέση να εντοπίσουν και να μπλοκάρουν οποιαδήποτε επίθεση αυτόματα.

 

HP LaserJets – Οι πιο ασφαλείς εκτυπωτές του κόσμου. Δείτε γιατί:

 

Η HP μπορεί να σας βοηθήσει να αυτοματοποιήσετε την προστασία συσκευών και δεδομένων, ενώ η Infinitum ως HP Managed Print Services Partner, διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία προκειμένου να σας προτείνει ένα ολοκληρωμένο πλάνο, παρακολούθησης, διαχείρισης, βελτιστοποίησης και προστασίας του συνολικού output, επιτυγχάνοντας μείωση κόστους και αύξηση παραγωγικότητας.

 

1. Προστασία συσκευής

 

Οι εκτυπωτές της HP διαθέτουν τόσο ενσωματωμένες, όσο και προαιρετικές λύσεις προστασίας, προκειμένου να σας βοηθήσουν να μειώσετε τις πιθανότητες προσβολών και να βελτιώσετε την συμμόρφωση με τις πολιτικές προστασίας. Οι λειτουργίες των εκτυπωτών της HP περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

 

Κρυπτογραφημένη αποθήκευση με ασφαλή διαγραφή

Όλα τα ευαίσθητα δεδομένα που βρίσκονται αποθηκευμένα στο σκληρό δίσκο είναι δυνητικά ευπαθή σε υποκλοπές. Οι συσκευές της HP έρχονται με εγκατεστημένη κρυπτογράφηση δεδομένων. Όταν τα αποθηκευμένα δεδομένα δεν χρειάζονται πλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη δυνατότητα ασφαλούς διαγραφής.

 

Ασφαλής απόρριψη

Οι υπηρεσίες ανακύκλωσης της HP διασφαλίζουν ότι τα δεδομένα από τους σκληρούς δίσκους έχουν διαγραφεί οριστικά, πριν ανακυκλωθούν.

 

Ασφαλής πρόσβαση επιδιόρθωσης

Επιλέγοντας έναν πιστοποιημένο συνεργάτη της HP, είστε σίγουροι ότι τα προσωπικά σας δεδομένα θα παραμείνουν ασφαλή. Η Infinitum είναι η κατάλληλη επιλογή για τη βέλτιστη δυνατή προστασία δεδομένων και μηχανών.

 

Απενεργοποίηση ports/πρωτόκολλα που δεν χρησιμοποιούνται

Μειώστε τις πιθανότητες επιθέσεων, μέσα από τις κατάλληλες ρυθμίσεις. Η απενεργοποίηση των ports και των μη ασφαλών πρωτοκόλλων (όπως τα FTP και Telnet), εμποδίζει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή χρήση.

 

Πρόσβαση επιπέδου διαχειριστή

Καθορίστε κωδικούς πρόσβασης, ούτως ώστε μόνο το προσωπικό του IT ή τα εξουσιοδοτημένα άτομα μέσα στην επιχείρηση να μπορούν να ρυθμίζουν και να παραμετροποιούν τις ρυθμίσεις των συσκευών.

 

Αυτόματος εντοπισμός και μπλοκάρισμα επιθέσεων

Οι επαγγελματικοί εκτυπωτές της HP περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά ασφαλείας τα οποία τους προστατεύουν από το να αποτελέσουν την κερκόπορτα παρείσφρησης κακόβουλου κώδικα μέσα στο εταιρικό δίκτυο. Μόνο οι εκτυπωτές της HP προσφέρουν εντοπισμό ιών σε πραγματικό χρόνο, αυτοματοποιημένη παρακολούθηση και ενσωματωμένο λογισμικό πιστοποίησης ούτως ώστε οι απειλές να εμποδίζονται τη στιγμή που ξεκινούν.

Οι εκτυπωτές της HP από την σειρά Pro μέχρι την Enterprise, είναι σε θέση να εντοπίσουν και να μπλοκάρουν τις απειλές σε όλες τις φάσεις της λειτουργίας τους, τόσο κατά τη διάρκεια της εκκίνησης, όσο και κατά την εκτέλεση του firmware ή την εκτέλεση εκτυπωτικών εργασιών.

 

Οι συσκευές HP Enterprise αυτοεπιδιορθώνονται

Μαζί με τις δυνατότητες εντοπισμού και μπλοκαρίσματος των απειλών, οι Enterprise εκτυπωτές της HP, περιλαμβάνουν δυνατότητα αυτοεπιδιόρθωσης ούτως ώστε ο χρόνος downtime να μειώνεται στο ελάχιστο.

 

hpsecureprinters1

 

 

 

 

 

 

hpsecureprinters2

 

2. Προστασία δεδομένων

 

Είτε βρίσκονται αποθηκευμένα, είτε «ταξιδεύουν» εντός και εκτός δικτύου, τα δεδομένα σας χρειάζονται συνεχή παρακολούθηση και προστασία. Δείτε πως οι εκτυπωτές της HP τα προστατεύουν:

 

Προστασία κατά τη διακίνηση

Ο HP Universal Print Driver Secure Encrypted Print παρέχει πραγματική συμμετρική κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση σύμφωνα με το πρωτόκολλο AES256, η οποία πραγματοποιείται με χρήση ισχυρού κωδικού που επιλέγει ο χρήστης.

Κατά τη διαδικασία σάρωσης οι λύσεις HP JetAdvantage Workflow βοηθούν στην προστασία των ευαίσθητων δεδομένων, αυξάνοντας παράλληλα την αποδοτικότητα. Για παράδειγμα το HP Capture and Route ενσωματώνεται απρόσκοπτα στο HP Access Control βελτιώνοντας το επίπεδο προστασίας με την χρήση εξελιγμένων τεχνικών πιστοποίησης, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης και ελέγχου της πληροφορίας που διακινείται.

 

Κρυπτογράφηση κατά την αποθήκευση

Δεν είναι όμως ευαίσθητες μόνο οι πληροφορίες που διακινούνται αλλά και αυτές που βρίσκονται αποθηκευμένες στη μνήμη των MFPs.

Τα μηχανήματα της HP διαθέτουν ενσωματωμένη κρυπτογράφηση του σκληρού δίσκου, ενώ δέχονται προαιρετικά το HP Trusted Platform Module (TPM), το οποίο αυξάνει ακόμα περισσότερο το επίπεδο προστασίας, αποθηκεύοντας με ασφάλεια τα πιστοποιητικά πρόσβασης των χρηστών, ενώ είναι σε θέση να δημιουργεί ιδιωτικά κλειδιά πρόσβασης. Επιπλέον, υποστηρίζεται πρόσβαση με χρήση PIN/PIC, LDAP ή του πρωτοκόλλου Kerberos.

 

proximitycard

 

 

 

Δικαιώματα πρόσβασης

Τα MFPs της HP ενσωματώνουν προηγμένες λειτουργίες καθορισμού των δικαιωμάτων πρόσβασης μέσα στο εταιρικό δίκτυο. Έτσι, ο admin, μπορεί να καθορίσει ρόλους για κάθε άτομο ξεχωριστά, ή ανάλογα με το τμήμα στο οποίο ανήκει. Για παράδειγμα, μπορείτε να καθορίσετε επακριβώς ποιος έχει δικαίωμα να στείλει fax, ή να κάνει σάρωση σε e-mail ή σάρωση σε fax. Οι δυνατότητες αυτές, αφενός αυξάνουν την ασφάλεια, μειώνοντας τα ρίσκα, ενώ αφετέρου δίνουν τη δυνατότητα πλήρως ελέγχου και παρακολούθησης του workflow, ανά μηχάνημα, ανά τμήμα ή ανά χρήστη ξεχωριστά.

 

Προηγμένη πιστοποίηση

Μια ακόμα ασπίδα ενάντια σε επιθέσεις αποτελούν τα προηγμένα εργαλεία πιστοποίησης που ενσωματώνουν οι εκτυπωτές της HP. Έτσι, εκτός από κωδικούς, PIN, κάρτες proximity ή έξυπνες κάρτες, αξιοποιούν περιφερειακά χρήσης βιομετρίας, καθώς και κινητά με NFC.

Και επειδή ακριβώς οι εκτυπωτές, οι σαρωτές και τα πολυλειτουργικά μηχανήματα της HP, ενσωματώνουν όλες τις τελευταίες τεχνολογίες πρόσβασης από smartphones και tablets, η επικοινωνία αυτή γίνεται με απόλυτα ασφαλή τρόπο, χάρη στα ευέλικτα και εύχρηστα mobile apps.

Σχετικά άρθρα

Τα έσοδα των υποδομών cloud ξεπέρασαν το παραδοσιακό ΙΤ

Χρόνια μπροστά στην ψηφιακή ανάπτυξη λόγω COVID-19

Giorgos Athanassiadis

Ενισχύεται η επιχειρηματικότητα με τη χρήση νέων τεχνολογιών

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα