13 C
Athens
20/04/2024
Biztech

Με μικρή άνοδο οι servers στην ΕΜΕΑ

Με άνοδο κατά 5% όσον αφορά τις πωλήσεις και πτώση -1,6% σε επίπεδο τεμαχίων έκλεισε το δ’ τρίμηνο του 2015 για την αγορά των servers ΕΜΕΑ, στο ίδιο περίπου μοτίβο με ολόκληρο το έτος, όπως αναφέρει η IDC. Συγκεκριμένα, η αγορά έφτασε σε αξία τα $3,9 δις ενώ σε απόλυτους αριθμούς κατά το δ’τρίμηνο πωλήθηκαν 625.000 servers στην περιοχή της EMEA.

 

Για το σύνολο του έτους οι πωλήσεις ανήλθαν στα $13,2 δις ενώ 2,6 εκατ. servers  πωλήθηκαν στην EMEA. Οι αριθμοί αυτοί αντιστοιχούν σε άνοδο 3% και 0,1% αντίστοιχα, σε σύγκριση με το 2014. Η μικρή αλλά αισθητή διαφορά μεταξύ της ανόδου στα έσοδα και στα τεμάχια οφείλεται σύμφωνα με την IDC στην ενίσχυση του δολαρίου, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών που πλήρωσαν οι τελικοί καταναλωτές στην ΕΜΕΑ.

idc1

Τα non-x86 συστήματα κατέγραψαν ισχυρή άνοδο μεταξύ γ’ και δ΄τριμήνου (+17,9%), το τελευταίο τρίμηνο του 2015 φτάνοντας τα $780 εκατομμύρια. Αντιστοίχως, η αγορά x86 αυξήθηκε κατά 2,2% αγγίζοντας τα $3,1 δις το δ΄ τρίμηνο. Τη μεγαλύτερη άνοδο οι x86 servers την κατέγραψαν στη Δ. Ευρώπη (+6% σε ετήσια βάση) καθώς η υιοθέτηση εφαρμογών Big Data και IoT, οδήγησε πολλούς οργανισμούς στην ανανέωση των υποδομών τους. Στον αντίποδα,  σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική η αγορά servers στο σύνολό της ήταν πολύ πιο αδύναμη και έκλεισε με πτώση -5,5%  στα $891 εκατ. κατά το δ’ τρίμηνο του 2015, κυρίως λόγω της μειωμένης ζήτησης για συστήματα x86.

idc2

Σχετικά άρθρα

Canon: Omni-channel marketing και ο ρόλος του printing

Giorgos Athanassiadis

Στη Belkin η Linksys

dmallas

Η αγορά tablets καλπάζει – πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο ανόδου

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα