22.5 C
Athens
16/04/2024
Biztech

Ψηφιακή χρυσοτυπία και UV από Konica Minolta & Graphcom

Στις 6 Οκτωβρίου Konica Minolta και Graphcom συνδιοργάνωσαν ειδική ημερίδα για συνεργάτες και επαγγελματίες των γραφικών τεχνών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον ειδικό εκθεσιακό χώρο που έχει δημιουργήσει η Konica Minolta στα κεντρικά της γραφεία στη Μεταμόρφωση, Digital Image Square.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν η επίσημη παρουσίαση της νέας μηχανής Jetvarnish 3DS & iFoils της εταιρείας MGI.

 

Πρόκειται για μία μηχανή που προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα φινιρίσματος/διακόσμησης εντύπου. Στην πραγματικότητα το Jetvarnish 3DS & iFoils είναι δύο μηχανές οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν και ξεχωριστά. Η πρώτη εκτυπώνει τοπικό UV και η δεύτερη χρυσοτυπίες, ενώ και οι δύο δέχονται προτυπωμένα έντυπα. Η Jetvarnish 3DS έχει κατασκευαστεί από την MGI αποκλειστικά για την Konica Minolta και χρησιμοποιεί πιεζοηλεκτρικές κεφαλές της τελευταίας. Επίσης, να πούμε ότι η Konica Minolta κατέχει το 40% της MGI.

 

 

Για τις ανάγκες του demo στο Digital Image Square είχε στηθεί ολόκληρη η εγκατάσταση η οποία περιλαμβάνει και AIS Smart Scanner. Πρόκειται για ένα εξελιγμένο σύστημα πολλαπλών σαρωτών για να βρίσκει τις σωστές συμπτώσεις σε κάθε φύλλο ξεχωριστά, επιτρέποντας το φινίρισμα εκτυπώσεων offset ή ψηφιακών με απόλυτη ακρίβεια.

 

Η όλη διαδικασία είναι πολύ απλή και βεβαίως φιλική προς το περιβάλλον αφού είναι 100% ψηφιακή. Το μόνο που απαιτείται για την εφαρμογή του UV ή της χρυσοτυπίας είναι ένα “μασκάρισμα” σε 5ο χρώμα. Η μηχανή περιλαμβάνει ενσωματωμένο λογισμικό, με το οποίο ο τεχνικός μπορεί να αφενός να επέμβει στη μακέτα του γραφίστα προκειμένου να κάνει διορθώσεις στα μασκαρίσματα και αφετέρου να προσαρμόσει το ύψος του βερνικιού που θα “πέσει” στο έντυπο, ανάλογα με την εκάστοτε εργασία και τις ανάγκες του πελάτη. Το τρισδιάστατο εφέ μπορεί να είναι από ανεπαίσθητο μέχρι πολύ έντονο με μέγιστο ύψος 100 μm. Φυσικά στη δεύτερη περίπτωση υπάρχει μείωση στις λεπτομέρειες και αύξηση του κόστους. Επίσης, από την οθόνη αφής ο επαγγελματίας μπορεί να προϋπολογίσει το κόστος και να προγραμματίσει αποτελεσματικότερα την παραγωγή του.

 

Το Jetvarnish 3DS & iFoils δέχεται διάφορα μέσα (χαρτί, πλαστικό) τόσο ψηφιακά όσο και offset (προτυπωμένα), απλά και πλαστικοποιημένα.

 

Σχετικά άρθρα

Η Intel εξαγοράζει τη Mobileye για $ 15,3 δις.

Giorgos Athanassiadis

Witside: Οι ελληνικές επιχειρήσεις αξιοποιούν τα Augmented Analytics

Giorgos Athanassiadis

Philips 242B1V: Για τα μάτια σας μόνο… κυριολεκτικά!

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα