19.3 C
Athens
17/04/2024
Biztech

Ψηφιακή χρυσοτυπία από την Konica Minolta

Η Konica Minolta, σε συνεργασία με τη Graphcom, διευρύνει τις εφαρμογές και υπηρεσίες των επαγγελματιών των εκτυπώσεων και της συσκευασίας με την τεχνολογία Jetvarnish 3DS & Ifoils της MGI που προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα φινιρίσματος/διακόσμησης εντύπου.

 

Με την εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνολογίας, οι εκτυπώσεις αποκτούν διάσταση με τοπικό UV, 3D εφέ και hot foil stamping ψηφιακά, προσδίδοντας υπεραξία στο τελικό προϊόν, είτε αυτό είναι εταιρικό έντυπο, κατάλογος, εξώφυλλο βιβλίου είτε συσκευασία. Κάθε αντίτυπο που βγαίνει με φινίρισμα από το Jetvarnish 3DS & Ifoils μπορεί να είναι ένα μοναδικό μείγμα ψηφιακά διακοσμημένων εικόνων, κειμένου, λογοτύπων ή εταιρικού design με τοπικό βερνίκι, 3D ανάγλυφο βερνίκι ή χρυσοτυπία.

Προσωποποίηση – παραμετροποίηση, δειγματισμοί, εποχιακές παραγωγές σε μικρές ποσότητες και ειδικές εκδόσεις είναι μερικές από τις μοναδικές εφαρμογές της ψηφιακής τεχνολογίας που δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν με τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής τοπικού UV και χρυσοτυπίας.

 

Το Jetvarnish 3DS & Ifoils προσφέρει πολλαπλές λειτουργίες φινιρίσματος σε ένα και μόνο μηχάνημα: Τοπικό βερνίκι απλό και ανάγλυφο (3D) και χρυσοτυπία (επίπεδη ή ανάγλυφη), μεμονωμένα ή και ταυτόχρονα στην ίδια εργασία. Επίσης, παρέχεται δυνατότητα εφαρμογής έως δύο διαφορετικών χρωμάτων foil σε ένα πέρασμα, καθώς και foil on foil.

 

Προηγμένη τεχνολογία

 

Το επαναστατικό σύστημα AIS Smart Scanner που ενσωματώνει το μηχάνημα χρησιμοποιεί ένα εξελιγμένο σύστημα πολλαπλών σαρωτών για να βρίσκει τις σωστές συμπτώσεις σε κάθε φύλλο ξεχωριστά, επιτρέποντας το φινίρισμα εκτυπώσεων offset ή ψηφιακών με απόλυτη ακρίβεια. Ο επαγγελματίας μπορεί επιπλέον να προϋπολογίσει το κόστος και να προγραμματίσει αποτελεσματικότερα την παραγωγή του.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι 100% ψηφιακή και φιλική προς το περιβάλλον, χωρίς κλισέ, τσίγκους και τελάρα, χωρίς χημικά και επικίνδυνα απόβλητα.

 

 

Νέες ευκαιρίες

 

Η ψηφιακή τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα μικρών, μεσαίων ή μεγαλύτερων παραγωγών οικονομικά. Οι εφαρμογές ψηφιοποιούνται και το γεγονός αυτό δημιουργεί νέες ευκαιρίες και αγορές. Η εταιρική επικοινωνία προσωποποιείται με τη χρήση ανάγλυφου βερνικιού και τις μεταλλικές υφές του foil σε μεταβλητά δεδομένα (VDP, VDF), ενώ δίνεται η δυνατότητα μέσω των αισθήσεων (αφής, όρασης) να αποτυπώνεται το εκάστοτε brand με ξεχωριστό τρόπο.

 

Εκτυπωτικές επιχειρήσεις, εκδοτικοί οίκοι βιβλίων/ημερολογίων, κυτιοποιίες κ.α. που επιθυμούν να διευρύνουν το portfolio λύσεών τους προσφέροντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους πελάτες τους και προσελκύοντας καινούριους, καθώς και μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις και οργανισμοί με in-house παραγωγή μπορούν να επωφεληθούν από τη νέα αυτή λύση Digital Print Embellishment.

Σχετικά άρθρα

Η EDP Renewables ανεβαίνει στα σύννεφα με τη βοήθεια της Amazon Web Services

Giorgos Athanassiadis

Η LG παρουσιάζει τη νέα κυρτή οθόνη UltraWide WQHD 34 ιντσών

Giorgos Athanassiadis

Έρευνα EY: Ο Έλληνας καταναλωτής αλλάζει στη μετά-COVID εποχή

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα