22.3 C
Athens
18/04/2024
Biztech

Χιλιάδες απολύσεις ετοιμάζει η Nokia

Σε περικοπές θέσεων εργασίας ετοιμάζεται να προχωρήσεις η φινλανδική Nokia μετά την εξαγορά της γαλλικής Alcatel-Lucent, χωρίς, ωστόσο, να έχει διευκρινίσει τον αριθμό των υπαλλήλων που θα απολύσει. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters σε πρώτη φάση θα απολυθούν 1.400 εργαζόμενοι στη Γερμανία αλλά και 1.300 στη Φινλανδία, κάτι που μαρτυρά ότι οι σχεδιαζόμενες περικοπές θα είναι σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Η μεγαλύτερη φινλανδική εταιρεία έχει περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας τα τελευταία χρόνια, καθώς από την αλλοτινή παντοκρατορία της στην αγορά των κινητών τηλεφώνων, η έλευση των smartphones έσπρωξε τη Nokia στην αφάνεια των consumer προϊόντων. Πλέον η εταιρεία έχει ως core business τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και προς την κατεύθυνση αυτή προχώρησε στην εξαγορά της Alcatel-Lucent, έναντι €15,6 δις.

 

Τώρα η Nokia θέλει να μειώσει τα λειτουργικά της κόστη κατά €900 εκατ. έως το 2018, οπότε η μείωση του προσωπικού της θεωρείται δεδομένη. Αυτή την περίοδο η εταιρεία έχει 104.000 εργαζόμενους σε 30 χώρες.

Σχετικά άρθρα

Η Stefinet επίσημος διανομέας της Toshiba Audio

Σημαντική συνεργασία για την Byte, με φόντο τις λύσεις της ΙΒΜ

Kitriniaris

HP και EMC βρέθηκαν ένα βήμα πριν τη συγχώνευση;

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα