13 C
Athens
20/04/2024
Biztech

Αναβάθμιση υποδομής ICT στην Ελληνοαμερικανική Ένωση από την Algosystems και τη Cisco

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση, ένας οργανισμός με πολύ μεγάλη ιστορία και κύρος στο χώρο της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής επιμόρφωσης, έχει περάσει στη νέα ψηφιακή εποχή με τη βοήθεια της υπερτριακονταετούς εμπειρίας και τεχνογνωσίας της Algosystems, μιας εταιρείας που από το 1986 προσφέρει ολοκληρωμένες επιχειρησιακές λύσεις στο χώρο της Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

 


 

Αξιοποιώντας τις προηγμένες λύσεις δικτύωσης και collaboration της Cisco, η Algosystems, Cisco Gold Partner, αναβάθμισε την υποδομή ICT της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης δίνοντας τη δυνατότητα στον οργανισμό να παρέχει βελτιστοποιημένες υπηρεσίες.

 

 

Οι προκλήσεις

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση (HAU) ιδρύθηκε το 1957 και αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό οργανισμό με ισχυρές κοινωνικές αναφορές, διεθνή παρουσία και δραστηριότητα. Προσφέρει πιστοποιημένα εκπαιδευτικά προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς, εφαρμόζουν τις πλέον σύγχρονες θεωρίες στην διδακτική και αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Το εύρος των δραστηριοτήτων περιλαμβάνει εκπαιδεύσεις, πιστοποιήσεις, ξένες γλώσσες, επαγγελματική επιμόρφωση και δια βίου μάθηση. Ταυτόχρονα, διοργανώνει εκδηλώσεις, σεμινάρια , διαλέξεις και ποικίλα πολιτιστικά προγράμματα.

Σε ότι αφορά τα προγράμματα πληροφορικής, η Ελληνοαμερικανική Ένωση προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εκπαίδευσης αλλά και πιστοποιήσεων. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ελληνοαμερικανική Ένωση ήταν η πρώτη Regional Cisco Networking Academy στην Ελλάδα.

 

Όπως εξηγεί ο κ. Αλέξης Τάγαρης, Information Technology Manager, HAU, ένας οργανισμός με τέτοια χαρακτηριστικά, αντιμετωπίζει και τις ανάλογες προκλήσεις, ειδικά όταν παρουσιάζει συνεχή και αλματώδη ανάπτυξη. Για την κάλυψη των αναγκών και πάντα με γνώμονα την ποιότητα και αξιοπιστία των παρεχόμενων υπηρεσιών, απαιτούνται σύγχρονες υποδομές πληροφορικής με αξιοπιστία, διαθεσιμότητα και ασφάλεια.

Καταλήγοντας ο κ. Τάγαρης επισημαίνει ότι η υψηλή τεχνογνωσία της Algosystems, Cisco Gold Partner και της Cisco, εξυπηρετεί πλήρως τις ανάγκες της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και ταυτόχρονα θέτει τις τεχνολογικές βάσεις για τα επόμενα χρόνια.

 

Ο ICT Architech της Algosysems, κ. Σπύρος Κράνης με τη σειρά του ανέφερε ότι η εταιρεία γνωρίζει πολύ καλά την Ελληνοαμερικανική Ένωση και είναι σε θέση να προβλέπει τις ανάγκες που πρόκειται να προκύψουν σε IT υποδομές. Ο σχεδιασμός των τεχνολογικών υποδομών ξεκίνησε από το μηδέν, ενώ οι πρόσθετες απαιτήσεις και οι ξεχωριστές προκλήσεις αντιμετωπίστηκαν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, η υλοποίηση των λύσεων που επιλέχθηκαν έπρεπε να σεβαστούν την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού ειδικά σε περιόδους αιχμής όπως αυτή των εξετάσεων, όπου για παράδειγμα, το call center δέχεται χιλιάδες τηλεφωνήματα την ημέρα.

 

Η υλοποίηση και τα οφέλη

Ο κ. Αριστοτέλης Γεωργίου, Territory Account Manager της Cisco, αναφέρει ότι η βάση του δικτύου σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με Cisco Switches, ενώ σε ότι αφορά την ασφάλεια, ο οργανισμός θωρακίστηκε με Cisco Firewalls. Οι ανάγκες για IP τηλεφωνία και call center καλύφθηκαν με λύσεις Collaboration της Cisco.

Παράλληλα αναβαθμίστηκαν οι τεχνολογικές υποδομές στο data center μέσω της εγκατάστασης Cisco Nexus με διασυνδέσεις 10G και Cisco UCS Blade Servers. Τέλος, ο οργανισμός υλοποίησε εκτενώς λύσεις virtualization και έτσι σήμερα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως virtualized με ένα ποσοστό που υπερβαίνει το 95%!

 

Τα πλεονεκτήματα της υλοποίησης της νέας υποδομής ICT της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, φάνηκαν από την πρώτη στιγμή. Η εξυπηρέτηση μέσω του Cisco Call Center είναι σημαντικά καλύτερη σε σχέση με το παρελθόν, ενώ εναλλακτικά οι ενδιαφερόμενοι έχουν γρήγορη και άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες, όπως τα αποτελέσματα των εξετάσεων μέσω του portal του οργανισμού.

Όπως τονίζει ο κ. Γεωργίου, πλέον οι υποδομές στα εργαστήρια βρίσκονται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, όπως και η ασφάλεια των ΙΤ συστημάτων. Επιπλέον, ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός εξασφαλίζει σημαντική μείωση στην κατανάλωση ρεύματος, ευκολότερη διαχείριση των υποδομών και ταυτόχρονα υψηλή διαθεσιμότητα των συστημάτων.

Σχετικά άρθρα

Refurbished εξοπλισμός πληροφορικής: Τα στάδια που τον διαφοροποιούν από το μεταχειρισμένο

Giorgos Athanassiadis

Την πλατφόρμα as-a-service επόμενης γενιάς ανακοίνωσε η HPE

Giorgos Athanassiadis

Ανακάμπτει η αγορά υπολογιστών αν και παραμένει κάτω από τα επίπεδα του 2019

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα