20.7 C
Athens
19/04/2024
Biztech

Το Apple Pay ήρθε στην Ελλάδα από την Edenred

Το Apple Pay «άνοιξε» επίσημα και για την Ελλάδα, αλλά όπως φαίνεται οι ελληνικές τράπεζες δεν είναι ακόμα έτοιμες να το υποστηρίξουν. Έτσι, αυτή τη στιγμή οι μοναδικές ελληνικές κάρτες που υποστηρίζουν το Apple Pay είναι οι Ticket Restaurant και Spendeo της Edenred και η εταιρεία παρουσίασε τις λεπτομέρειες της συνεργασίας της με την Apple σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου 2019.

 

Μπορεί η Visa να έσπευσε και αυτή να ανακοινώσει την υποστήριξη του Apple Pay στην Ελλάδα, ωστόσο οι κάτοχοι πιστωτικών και χρεωστικών καρτών από ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα δεν μπορούν να εισαγάγουν τις κάρτες τους στο ψηφιακό πορτοφόλι του iPhone τους. Εξάλλου, η ανακοίνωση της Visa αναφέρει «οι κάτοχοι καρτών Visa στην Ελλάδα» και όχι «οι κάτοχοι ελληνικών καρτών Visa». Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι εκτός από την κάρτα, θα πρέπει και ο εκάστοτε εκδότης να υποστηρίζει το Apple Pay.

Πάντως, οι γνωστές κάρτες από fintechs του εξωτερικού Revolut, N26 και Monese υποστηρίζουν πλέον κανονικά το Apple Pay στην Ελλάδα.

 

Η συνεργασία Apple και Edenred

Η Edenred, η εταιρεία που ηγείται παγκοσμίως στο χώρο των λύσεων πληρωμών για τον επιχειρηματικό κόσμο, έφερε το Apple Pay στους πελάτες της και κατόχους των καρτών Ticket Restaurant και Spendeo. Με τον τρόπο αυτό οι mobile πληρωμές αλλάζουν και πραγματοποιούνται πλέον ακόμα πιο γρήγορα και εύκολα με έμφαση στην ιδιωτικότητα και την ασφάλεια μέσω του ψηφιακού πορτοφολιού της Apple, το οποίο λειτουργεί σε iPhone και Apple Watch σε συνδυασμό με το Touch ID και το Face ID, ανάλογα με τη συσκευή.

 

Η υπηρεσία Ticket Restaurant διατίθεται και με τη μορφή κάρτας σε συνεργασία με τη Mastercard. Χάρη στην υποστήριξη του Apple Pay, οι κάτοχοι των καρτών Ticket Restaurant που διαθέτουν συμβατό iPhone, μπορούν να πληρώνουν το γεύμα τους σε οποιοδήποτε εστιατόριο ή κατάστημα τροφίμων του συμβεβλημένου δικτύου Ticket Restaurant διαθέτει τερματικό πληρωμών με τεχνολογία NFC.

Επιπλέον, η λύση Spendeo της Edenred, εκτός από τη μορφή επαναφορτιζόμενης κάρτας σε συνεργασία με τη Mastercard, αποτελεί κι ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης εξόδων, επιτρέποντας στους εργοδότες να έχουν τον πλήρη έλεγχο επί των εταιρικών τους εξόδων χωρίς να χρειάζεται οι εργαζόμενοι να χρησιμοποιούν τις προσωπικές τους κάρτες, μετρητά ή πάγιες προκαταβολές από το λογιστήριο. Όλα αυτά γίνονται ακόμα ακόμα πιο εύκολα και γρήγορα με το Apple Pay. Όπως και με την υπηρεσία Ticket Restaurant, έτσι και με τη Spendeo, πλέον οι κάτοχοι των καρτών μπορούν να πραγματοποιούν τα εταιρικά τους έξοδα ανέπαφα ή μέσω του κινητού τους, σε εστιατόρια, πρατήρια καυσίμων, ξενοδοχεία κ.ά. που διαθέτουν τερματικό με τεχνολογία NFC.

 

 

«Το Apple Pay αποτελεί ορόσημο στην ψηφιακή στρατηγική μας, καθιστώντας την Edenred έναν από τους πρώτους παρόχους πληρωμών μέσω κινητού στην ελληνική αγορά. Η χρήση του Apple Pay θα φέρει πραγματική αξία στους πελάτες μας, κάνοντας ευκολότερες τις καθημερινές συναλλαγές τους, αφού οι εργαζόμενοι θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν το γεύμα τους στο γραφείο ή να καλύπτουν τα εταιρικά τους έξοδα χρησιμοποιώντας απλά το iPhone ή το Apple Watch τους. Στην Edenred, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να φέρνουμε την καινοτομία στους πελάτες μας, και στους εργαζόμενούς τους, και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση αυτή, όπως κάνουμε εδώ και 23 χρόνια που δραστηριοποιούμαστε στην ελληνική αγορά. Είμαστε πεπεισμένοι ότι με το Apple Pay ξεκινάει μια νέα εποχή για τις υπηρεσίες μας και τους κατόχους τους» δήλωσε ο Γιάννης Κολοβός, διευθύνων σύμβουλος της Edenred Ελλάδος.

 

Απόλυτη ασφάλεια στις συναλλαγές

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων και η ασφάλεια των συναλλαγών, βρίσκονται στον πυρήνα του Apple Pay. Όταν χρησιμοποιούνται οι κάρτες Ticket Restaurant ή Spendeo μαζί με το Apple Pay, οι πραγματικοί αριθμοί των αντίστοιχων καρτών παραμένουν κρυφοί αφού δεν αποθηκεύονται στη συσκευή ή στους servers της Apple. Αντίθετα, δίνεται στην εκάστοτε συσκευή ένας μοναδικός κωδικός αριθμός (Device Account Number), κρυπτογραφημένος και αποθηκευμένος με ασφάλεια στο Secure Element, έναν ειδικό μικροεπεξεργαστή που έχει σχεδιαστεί για να αποθηκεύει με ασφάλεια δεδομένα πληρωμών στη συσκευή. Έτσι, κάθε συναλλαγή εγκρίνεται και επικυρώνεται με έναν μοναδικό, μιας χρήσης, κωδικό ασφαλείας.

 

Όπως μας έδειξε στην πράξη ο Θάνος Αμπάζης, IT director της Edenred Ελλάδος, η διαδικασία εισαγωγής μιας κάρτας Ticket Restaurant ή Spendeo στο Wallet πραγματοποιείται σε ελάχιστα λεπτά. Αρκεί η φωτογράφηση της κάρτας μέσω του app προκειμένου να αναγνωριστούν και να περαστούν τα στοιχεία της και κατόπιν η αποστολή και επιβεβαίωση του κωδικού που αποστέλλεται μέσω e-mail.

 

 

«Καλωσορίζουμε την υπηρεσία Apple Pay, που παρέχει στους κατόχους των καρτών της Edenred τη δυνατότητα να πληρώνουν για το μεσημεριανό γεύμα τους ή τα επαγγελματικά τους έξοδα χρησιμοποιώντας το iPhone ή το Apple Watch τους. Τώρα, όλοι μπορούν να αφήσουν τα πορτοφόλια και τις κάρτες τους στο σπίτι και να χρησιμοποιήσουν το Apple Pay αντ ‘αυτού, γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια», δήλωσε ο Θάνος Αμπάζης.

«Όντας ο παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις πληρωμών για τον επιχειρηματικό κόσμο, η δέσμευσή μας στην καινοτομία και την απλότητα επεκτείνεται και στους χρήστες των συσκευών της Apple, ενδυναμώνοντας την παρουσία της Edenred στο mobile περιβάλλον, και καθιστώντας την τον καθημερινό, ψηφιακό σύντροφο όλων των κατόχων

 

Έρχεται η υποστήριξη και για Android

Το αντίπαλο δέος του Apple Pay είναι το Google Pay. Ωστόσο, η Google είναι παραδοσιακά πιο αργοκίνητη σε σχέση με την Apple, και η Edenred δεν πρόκειται να την περιμένει να υποστηρίξει και την Ελληνική αγορά. Άλλωστε, η πρόσβαση στο NFC στην πλατφόρμα Android δεν έχει τους περιορισμούς της Apple και ο «καθένας» μπορεί να φτιάξει μια εφαρμογή που να το αξιοποιεί. Κάποιες ελληνικές τράπεζες το έχουν ήδη κάνει και διαθέτουν τα δικά τους apps ανέπαφων πληρωμών μέσω NFC. Έτσι, δεν θα μας κάνει καθόλου εντύπωση να δούμε σύντομα Android apps για τις κάρτες Ticket Restaurant και Spendeo που να υποστηρίζουν ανέπαφες πληρωμές.

Σχετικά άρθρα

Bitdefender: Πρώτο Βραβείο AV-TEST καλύτερης εταιρικής προστασίας

Οι νέες τεχνολογίες, φέρνουν νέες ευκαιρίες για το κανάλι MPS

Giorgos Athanassiadis

Και πάλι finalist η Info Quest για το ευρωπαϊκό βραβείο αριστείας

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα