22.8 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Το πρώτο live demo δικτύου 5G στην Ελλάδα από την Cosmote

Τις απεριόριστες δυνατότητες του 5G παρουσίασε, πρώτη στην Ελλάδα, η Cosmote. Σε ζωντανή επίδειξη που πραγματοποίησε σε συνεργασία με τη Nokia, η Cosmote πέτυχε ταχύτητες έως 4,5Gbps και έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να ζήσει την εμπειρία 5G μέσα από εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας.

 

Πιο συγκεκριμένα, οι επισκέπτες του περιπτέρου της Cosmote στο συνέδριο InfoCom World είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν την κορυφαία εμπειρία 5G παρακολουθώντας 360° video streaming μέσα από μια μάσκα εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality), με πολύ υψηλή ταχύτητα, κορυφαία ποιότητα και αξιοπιστία, και χωρίς καμία διακοπή.

 

Απεριόριστες δυνατότητες

 

Η τεχνολογία 5G δίνει τη δυνατότητα παροχής και διαχείρισης νέων διαδραστικών και έξυπνων υπηρεσιών σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές σε σχεδόν πραγματικό χρόνο. Μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 1.000.000 συσκευές ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, προσφέροντας έως και 10.000 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα σε σχέση με τα σημερινά δίκτυα. Οι μέγιστες ταχύτητες θα φτάνουν έως και τα 10Gbps, ενώ θα είναι διαθέσιμη σε όλο το δίκτυο μέση ταχύτητα 100Mbps. Ο χρόνος απόκρισης θα κατέβει στο 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου με ταυτόχρονη αξιοπιστία επικοινωνίας στο 99,999%.

 

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι ο όμιλος ΟΤΕ συμμετέχει σε 11 ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα με φόντο την τεχνολογία 5G τα οποία στοχεύουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής αγοράς τηλεπικοινωνιών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έτσι, με την συμβολή του στα 5G-PPP έργα, ο όμιλος ΟΤΕ αποκτά τεχνογνωσία σε θέματα 5G από τα πρώτα στάδια ανάπτυξης της τεχνολογίας και συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση και αξιολόγηση μελλοντικών τεχνολογικών λύσεων, εμπορικών εφαρμογών και καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων σε τομείς όπως έξυπνες πόλεις, e-health, έξυπνες μεταφορές, εκπαίδευση, ψυχαγωγία και media.

Σχετικά άρθρα

Η Intel εξαγοράζει τη Mobileye για $ 15,3 δις.

Giorgos Athanassiadis

Στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Google

Kitriniaris

Webinar για εφαρμογές από την Globo

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα