17.1 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Το πρώτο Innovation Day της Konica Minolta Hellas

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2017, η Konica Minolta διοργάνωσε το πρώτο Innovation Day στο Grand Resort Lagonissi Athens. Με κεντρικό τίτλο “Transition to the Digital Workplace” η ημερίδα ήταν αφιερωμένη στην παραγωγικότητα και μείωση του χρόνου εργασίας με τη βοήθεια αυτοματοποιημένων διαδικασιών.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία παρουσίασε ένα διαφορετικό προφίλ σε σχέση με αυτό που γνωρίζουμε, κυρίως στην Ελλάδα όπου την έχουμε ταυτίσει με το printing (και παλαιότερα με τη φωτογραφία). Στην Ελλάδα, η εταιρεία εστιάζει στο χώρο των εκτυπωτικών επαγγελματικών λύσεων, αναπτύσσει ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαχείρισης ψηφιακών εγγράφων και αυτοματισμών ροής εργασίας. Ωστόσο, ασχολείται με μια ευρεία γκάμα βιομηχανιών σε πολλές από τις οποίες πρωτοπορεί.

 

Ο Αλέξανδρος Ζοβόλιας, διευθυντής marketing της Konica Minolta Hellas μας θύμισε ότι η εταιρεία είναι μία από τις τέσσερις σε όλο τον κόσμο που κατασκευάζει εξοπλισμό πλανηταρίων, ενώ επίσης πρωτοπορεί στην κατασκευή προϊόντων ιατρικής απεικόνισης και εξειδικευμένων οργάνων μέτρησης. Επιπλέον ασχολείται με το φωτισμό OLED, αλλά και με την κατασκευή οπτικών. Πόσοι γνωρίζουν, για παράδειγμα, ότι η Konica Minolta είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής φακών για τις διατάξεις laser για DVD και Blu-ray players;

 

Πέρα από το printing

 

Ο Milan S. Lakhani, senior client principal του τμήματος Business Innovation Center (BIC) της Konica Minolta παρουσίασε το όραμα της εταιρείας για το εργασιακό περιβάλλον του μέλλοντος μέσα από καινοτομικές τεχνολογίες οι οποίες αναπτύσσονται στα ερευνητικά εργαστήρια της εταιρείας. Να σημειώσουμε ότι το BIC έχει παρουσία σε όλες τις ηπείρους (αυτή τη στιγμή διαθέτει γραφεία σε Λονδίνο, Σιγκαπούρη, Σαγκάη, Τόκυο και Καλιφόρνια) και συνεργάζεται με πολλές εταιρείες και ερευνητικά ιδρύματα.

Τα προϊόντα και οι τεχνολογίες που σε λίγα χρόνια θα αλλάξουν το εργασιακό περιβάλλον, περιλαμβάνουν λύσεις ασφαλούς εισόδου με τη βοήθεια έξυπνων καμερών σε συνεργασία με την εταιρεία Mobotix, την εικονική ρεσεψιονίστ Alice, λύσεις digital signage και smart authentication.

Επιπλέον, η Konica Minolta ασχολείται και με την επαυξημένη πραγματικότητα έχοντας κατασκευάσει και τα δικά της έξυπνα γυαλιά που βρίσκονται ήδη στο στάδιο των δοκιμών.

 

 

Το περιβάλλον του γραφείου όπως το ξέρουμε, αλλάζει

 

Ο Tomas Bednar head of IT services της εταιρείας στην περιοχή CEE παρουσίασε το workplace HUB. Δεν πρόκειται για άλλον έναν εκτυπωτή, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Στην ουσία το workplace HUB είναι ένα “οικοσύστημα” το οποίο εκτός από έναν πολυλειτουργικό εκτυπωτή, περιλαμβάνει αποθηκευτικό χώρο, HPE server, Wi-Fi access points και υβριδικό cloud. Είναι εξοπλισμένο με UPS και έχει σχεδιαστεί ούτως ώστε να εξελίσσεται συνεχώς με αναβαθμίσεις τόσο σε επίπεδο λογισμικού, όσο και σε hardware.

 

Σεμινάρια και παραλειπόμενα

 

Στο πλαίσιο του Innovation Day πραγματοποιήθηκαν δύο σεμινάρια, Το πρώτο είχε τίτλο “Εισαγωγή στο paperless office” και παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο με τις λύσεις της Konica Minolta επιτυγχάνεται ο εξορθολογισμός του workflow μέσα από ψηφιοποίηση εγγράφων και διαδικασίες αυτοματισμού. Το δεύτερο σεμινάριο ήταν αφιερωμένο στο content management και συγκεκριμένα με τη λύση Enterprise Search της Konica Minolta.

 

Η ημερίδα έκλεισε με δοκιμή των έξυπνων γυαλιών augmented reality και για τους πιο τυχερούς με test drive του ηλεκτρικού μοντέλου i3 της BMW.

Σχετικά άρθρα

Νέα πλατφόρμα storage Dell EMC PowerStore

Giorgos Athanassiadis

Η Skroutz επέλεξε το Office 365

Kitriniaris

Στα €8 εκατ. οι ζημιές της Ηλεκτρονικής

dmallas

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα