17.1 C
Athens
25/04/2024
Biztech

Το νέο iPad 9,7’’ ως εκπαιδευτικό εργαλείο

Το κεντρικό θέμα της παρουσίασης του νέου μοντέλου, το οποίο συνοδεύεται με νέα εκπαιδευτικά εργαλεία και προγράμματα που απευθύνονται στην ακαδημαϊκή κοινότητα ήταν η εκπαίδευση και παρά τις αναμενόμενες αναβαθμίσεις στο hardware, η έμφαση δόθηκε στο πώς το νέο iPad μπορεί να αξιοποιηθεί ως εκπαιδευτικό εργαλείο.

Μάλιστα και οι δυνατότητες augmented reality, παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της αξιοποίησής τους εντός της σχολικής αίθουσας, οπτικοποιώντας με έναν εντελώς νέο τρόπο τα πειράματα της φυσικής και της χημείας ή την κατανόηση των μαθηματικών.

Με την κίνηση αυτή η Apple επιθυμεί να μπει δυναμικά (και) στην εκπαίδευση, όπου κυριαρχεί η Google με τα Chromebooks και τα Android tablets, χώρος στον οποίο «παίζει» όμως και η Microsoft (αναφερόμαστε φυσικά στην Αμερικανική αγορά) με τα Windows 10 S.

 

Περνώντας στα τεχνικά χαρακτηριστικά να πούμε ότι το νέο iPad αποτελεί την αναβάθμιση του μοντέλου του 2017. Έτσι, διαθέτει τον επεξεργαστή A10 Fusion, οθόνη Retina ανάλυσης 2048×1536 pixels, ενώ υποστηρίζει το Apple Pencil, επιτρέποντας σε μαθητές και καθηγητές (και όχι μόνο φυσικά), να γράφουν σημειώσεις, σχέδια και γενικά να είναι πιο δημιουργικοί μέσα στην τάξη.

 

 

Όπως προαναφέραμε, στο πλαίσιο της παρουσίασης ανακοινώθηκαν νέα εργαλεία και εκπαιδευτικά προγράμματα. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουμε την εφαρμογή Schoolwork, η οποία επιτρέπει στους δασκάλους να διαχειρίζονται την τάξη τους από μακριά, να αναθέτουν εργασίες και να παρακολουθούν την πρόοδο των μαθητών τους. Επίσης, η νέα σειρά μαθημάτων Everyone Can Create, επιτρέπει σε όλους να αξιοποιήσουν το iPad σε συνδυασμό με το Apple Pencil για να μοιραστούν τις ιδέες τους, να γίνουν δημιουργικοί και να μάθουν φωτογραφία, μουσική, βίντεο και σχέδιο.

Παράλληλα οι εφαρμογές iWork και iLife αποκτούν σημαντικές αναβαθμίσεις, όπως τη δυνατότητα «έξυπνων σημειώσεων», ενώ το iCloud των μαθητών και των καθηγητών αναβαθμίζεται δωρεάν στα 200GB.

 

 

Το νέο iPad 9,7’’ θα διατεθεί από τους συνεργάτες της iSquare σε δύο εκδόσεις, 32GB και 128GB και σε τρία χρώματα Silver, Space Grey και Gold.

Σχετικά άρθρα

Η AMPLUS στη λίστα Best Workplaces in Technology 2023

Giorgos Athanassiadis

Η Lenovo ανακοίνωσε την ισχυρή και ευέλικτη πλατφόρμα Edge AI ThinkEdge SE70

Giorgos Athanassiadis

Tech Channel Partner: Διαβάστε στο 9ο τεύχος

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα