21.1 C
Athens
23/04/2024
Biztech

Το ισχυρό δολάριο κάνει ζημιά στην Oracle

Πτωτικά ήταν τα αποτελέσματα του α’ οικονομικού τριμήνου του 2016 τα οποία ανακοίνωσε η Oracle, ωστόσο η αιτία πίσω από την πτώση ήταν το ισχυρό δολάριο. Όμως μια σειρά από παράγοντες μαρτυρούν ότι η Oracle ίσως αντιμετωπίσει ακόμα ισχυρότερες προκλήσεις τα επόμενα τρίμηνα.

 

Τα έσοδα της Oracle περιορίστηκαν κατά 1,7% και έπεσαν στα $8,45 δις το τρίμηνο που έληξε στις 31 Αυγούστου. Για την ίδια χρονική περίοδο τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε $1,75 δις, μειωμένα κατά 20%.  Το πρόβλημα ωστόσο που προκύπτει με τα παραπάνω αποτελέσματα δεν είναι τόσο τα ποσοστά της πτώσης, όσο το γεγονός ότι για ένα ακόμη τρίμηνο τα ποσοστά αυτά ήταν μεγαλύτερα από αυτά που ανέμεναν οι αναλυτές.

 

Το πρόβλημα για την Oracle εντοπίζεται από το παραδοσιακό business της, δηλαδή Oracle το licensed software, οι πωλήσεις του οποίου βρίσκονται σε καθοδική πορεία. Από την άλλη οι cloud λύσεις της Oracle συνεχίζουν να αυξάνουν τις πωλήσεις τους όχι όμως με ρυθμό που θα μπορούσε να αντισταθμίσει την πτώση το παραδοσιακού software. Μάλιστα, η εταιρεία προέβλεψε ότι το επόμενο τρίμηνο αναμένει έσοδα από -2% έως +1% σε σταθερές τιμές, χωρίς δηλαδή να υπολογίζεται τυχόν νομισματική διακύμανση του δολαρίου.

 

Ωστόσο ο Larry Ellison σχολιάζοντας τα αποτελέσματα τόνισε ότι τώρα είναι η εκκίνηση της Oracle στην αγορά του cloud. Όπως χαρακτηριστικά είπε, τα προηγούμενα τρία χρόνια η Oracle πρακτικά ήταν μια start up όσον αφορά το cloud business. Τώρα όμως έχει αναπτύξει όλες τις υπηρεσίες που απαιτούν οι επιχειρήσεις ενώ παράλληλα έχει ολοκληρώσει τη φυσική υποδομή – 19 data centers σε 14 χώρες – ώστε το cloud business να εισέλθει σε φάση ταχείας ανάπτυξης.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

Συμφωνία συνεργασίας με την Amazon Web Services υπέγραψε η IBM

Giorgos Athanassiadis

Συνεργασία LG και Meta για την επιτάχυνση της υιοθέτησης της τεχνολογίας Extended Reality

Giorgos Athanassiadis

H Schneider Electric στο e-Government Forum 2020

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα