16.3 C
Athens
20/04/2024
Biztech

Το εργασιακό μας μέλλον, όπως το βλέπει η Dell Technologies

Στις 5 Φεβρουαρίου η Dell Technologies Hellas παρουσίασε τα νέα προϊόντα και τις λύσεις στο κομμάτι των commercial clients, πολλά από τα οποία ανακοινώθηκαν στην πρόσφατη CES 2020. Όπως αναφέρθηκε από τα στελέχη της εταιρείας, ο εργασιακός χώρος αλλάζει, τόσο από άποψη τεχνολογιών που κάνουν την εργασία και τη ζωή πιο εύκολη, απλή και πιο παραγωγική, όσο και από το που εργάζεται κανείς. Ο παραδοσιακός χώρος ενός γραφείου τείνει να εκλείψει καθώς οι millennials που αποτελούν την πλειοψηφία του εργατικού δυναμικού, επιθυμούν να είναι σε θέση να εργάζονται από παντού, από κάθε συσκευή και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Επομένως, αυτό που ξέραμε ως ωράριο εργασίας, αλλάζει και αυτό και γίνεται πιο ευέλικτο.

Η Monika Veres, sales nanager SEE, NEE & Hungary, Client Solutions Dell Technologies, ανέφερε ότι σύμφωνα με σχετικές έρευνες, το 60% των εργαζομένων δουλεύουν εκτός ωραρίου, τα 2/3 εργάζονται και από το σπίτι, ενώ το 42% των εργαζομένων θα ήταν διατεθειμένοι να παρατήσουν τη δουλειά τους, εάν η τεχνολογία που χρησιμοποιούν δεν τους ικανοποιεί.

 

Monika Veres, sales nanager SEE, NEE & Hungary, Client Solutions Dell Technologies

 

Οι αναδυόμενες τεχνολογίες, αλλάζουν τον εργασιακό χώρο

Internet of Things, blockchain, τεχνητή νοημοσύνη και 5G είναι οι αναδυόμενες τεχνολογίες που θα κυριαρχήσουν το επόμενο διάστημα και ήδη οι επιχειρήσεις ψάχνουν να βρουν το δρόμο τους στη νέα εποχή. Η τεχνολογίες αυτές θα οδηγήσουν σε μια γενιά νέων εργαλείων και πρακτικών, όπως η χρήση VR/AR για παράδειγμα, ή τα ρομπότ οδηγώντας στην ανάγκη για απρόσκοπτη συνεργασία ανθρώπου – μηχανής.

Επιπλέον, η Dell θεωρεί ότι κάθε επιχείρηση – ανεξάρτητα σε ποιον κλάδο δραστηριοποιείται – θα πρέπει να εξελιχθεί σε μια ψηφιακή επιχείρηση που θα λειτουργεί σε έναν multi-cloud κόσμο και τα δεδομένα θα αποτελούν το βασικό περιουσιακό στοιχείο της.

Στο πλαίσιο αυτό, η Dell Technologies εργάζεται πυρετωδώς έχοντας βάλει ως στόχο, μέχρι το 2030, μέσω της τεχνολογίας να δημιουργήσει θετική και μόνιμη επίδραση στην ανθρωπότητα και στον πλανήτη εστιάζοντας στους ακόλουθους βασικούς τομείς:

 

Martyna Federkiewicz, field marketing manager SEE Client Solutions Dell Technologies

 

Προώθηση της βιωσιμότητας

Μέχρι το 2030, για κάθε προϊόν που αγοράζει ένας πελάτης, η εταιρεία θα επαναχρησιμοποιεί ή θα ανακυκλώνει ένα ισοδύναμο προϊόν. Το 100% της συσκευασίας θα κατασκευάζεται από ανακυκλωμένο ή ανανεώσιμο υλικό, ενώ περισσότερο από το ήμισυ των υλικών του κάθε προϊόντος θα κατασκευάζεται από ανακυκλωμένο ή ανανεώσιμο υλικό.

 

Καλλιέργεια ενσωμάτωσης

Μέχρι το 2030, το 50% του παγκόσμιου ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας και το 40% των ηγετικών θέσεων θα καταλαμβάνονται από γυναίκες.

 

Μεταμορφώνοντας τη ζωή με την τεχνολογία

Η Dell θα προωθήσει πρωτοβουλίες για την υγεία, την εκπαίδευση και τις οικονομικές ευκαιρίες σε 1 δισεκατομμύριο άτομα έως το 2030.

 

Υποστήριξη δεοντολογίας και προστασίας προσωπικών δεδομένων

Μέχρι το 2030, η Dell θα αυτοματοποιήσει πλήρως τις διαδικασίες ελέγχου, διευκολύνοντας τους πελάτες να ελέγχουν τα προσωπικά τους δεδομένα.

 

Όπως τόνισε εξάλλου η Martyna Federkiewicz, field marketing manager SEE Client Solutions Dell Technologies, επειδή διαφορετικοί εργαζόμενοι, χρειάζονται διαφορετικές λύσεις, η Dell διαθέτει το πιο ολοκληρωμένο portfolio για κάθε «στυλ εργασίας», από thin clients και all-in-ones, μέχρι μια πλήρη γκάμα φορητών υπολογιστών, mobile workstations και 2-in-1 τα οποία απογειώνουν την παραγωγικότητα με τα παρεχόμενα αξεουάρ και οθόνες. Όλα τα προηγούμενα με μέγιστη ασφάλεια και διαχειρισημότητα χάρη στις λύσεις VMware Workspace One και Secureworks.

 

Παμίνα Καρβέλα, CSG product specialist της Dell Technologies Greece, Cyprus, Malta

 

Στη συνέχεια, η Παμίνα Καρβέλα, CSG product specialist της Dell Technologies Greece, Cyprus, Malta ξεχώρισε τα παρακάτω προϊόντα τα οποία έρχονται να καλύψουν πολύ συγκεκριμένες ανάγκες.

 

Dell OptiPlex 7070 Ultra

Το OptiPlex 7070 Ultra αποτελεί το ευέλικτο σύστημα στην κατηγορία του, με σχεδίαση zero-footprint που εξοικονομεί χώρο, ενώ παράλληλα είναι πλήρως modular έτσι ώστε οι πελάτες να έχουν τη δυνατότητα να το επεκτείνουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Πρόκειται για το πρώτο στο είδος του AiO, το οποίο τοποθετεί τον υπολογιστή κάθετα μέσα στο λεπτό και ελαφρύ πλαίσιο στο εσωτερικό της βάσης της οθόνης. Ο micro form factor υπολογιστής αφαιρείται ολόκληρος και μπορεί να μεταφερθεί, ή να αναβαθμιστεί όπως ένα laptop (δίσκος, RAM).

AiO και αναβάθμιση είναι δυο λέξεις που συνήθως δεν πάνε μαζί. Όχι για το OptiPlex 7070 Ultra. Εδώ PC και οθόνη μπορούν να αναβαθμιστούν και να επιδιορθωθούν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο.

 

Κρατάμε στα χέρια μας το PC κομμάτι του Dell OptiPlex 7070 Ultra. Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο υπολογιστή που χωρά στον βραχίονα της βάσης της οθόνης.

 

Latitude Rugged 7220EX

Από το AiO που απευθύνεται στο εσωτερικό του γραφείου, η κ. Καρβέλα μας σύστησε έναν υπολογιστή που έχει κατασκευαστεί για εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Το Latitude Rugged 7220EX δεν είναι ένας συνηθισμένος υπολογιστής. Πρόκειται για ένα θωρακισμένο tablet στρατιωτικών προδιαγραφών με πιστοποίηση ATEX, IECEx για τοποθεσίες Zone 2 και Zone 22 για χρήση σε δυνητικά εκρηκτικά περιβάλλοντα. Έχει δοκιμαστεί για πτώση από έως 1,22 m (το διαπιστώσαμε με τα μάτια μας στην παρουσίαση), έχει δοκιμαστεί σε θερμοκρασίες από -29 °C έως 63 °C και έχει αξιολόγηση στεγανότητας IP-65 για μέγιστη προστασία από τη σκόνη, τη βρωμιά και την είσοδο νερού.

 


 

Συντάκτης: Πάρης Λύρας
Tech enthusiast | Λάτρης κάθε τι mobile | Εθισμένος στις τηλεοπτικές σειρές…

Σχετικά άρθρα

Εγκατάσταση του Entersoft Business Suite από την Ergologic

Δέσμη δράσεων για την ασφάλεια των δικτύων 5G στην Ευρώπη

Microsoft: Επένδυση $678 εκατ. ελέω φορολογίας

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα