16.1 C
Athens
19/04/2024
Biztech

Το «έξυπνο» σπίτι γίνεται πραγματικότητα από τη Legrand

Στις 26 Φεβρουαρίου σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, η Legrand Hellas παρουσίασε τις λύσεις της για το έξυπνο σπίτι.

Καθώς το ενδιαφέρον του κόσμου για λύσεις smart home με αντικείμενο την ασφάλεια και την εξοικονόμηση ενέργειας, μεγαλώνει όλο και πιο πολύ, η Legrand, μια εταιρεία που γνωρίζουμε από τον χώρο του ηλεκτρολογικού υλικού, αποφάσισε να εισέλθει στη συγκεκριμένη αγορά, τόσο με στρατηγικές εξαγορές, όσο και με δικές της λύσεις.

Βασικό στοιχείο των λύσεων smart home της Legrand είναι η απλή συνδεσιμότητα, η εύκολη χρήση μέσω smartphone και η συμβατότητα με όλους τους ψηφιακούς βοηθούς, όσο και με την πλατφόρμα IFTTT, η οποία επιτρέπει στον χρήστη να πραγματοποιεί διάφορα σενάρια χρήσης και αλληλεπίδρασης με όλες τις συσκευές, ακόμα και τρίτων κατασκευαστών.

 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο όμιλος Legrand κατέχει περίπου 60 bands, ενώ το 70% των παγκόσμιων πωλήσεων επιτυγχάνεται με προϊόντα που βρίσκονται στην πρώτη ή τη δεύτερη θέση της αγοράς τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η κ. Μάρια Σαραντάκη, group product manager της Legrand Hellas, αναφέρθηκε στο όραμα της Legrand για το σπίτι το οποίο συνοψίζεται στο τρίπτυχο ασφάλεια, εξοικονόμηση ενέργειας και συνεχής έλεγχος παρουσιάζοντας τις οικιακές λύσεις για το χώρο του smart home.

 

 

Ξεκινώντας, παρουσιάστηκαν οι λύσεις της Netatmo, μιας εταιρείας που η Legrand εξαγόρασε το 2018 και που γνωρίσαμε από τους έξυπνους οικιακούς μετεωρολογικούς σταθμούς. Η Netatmo, διαθέτει μια εκτεταμένη γκάμα smart home λύσεων που περιλαμβάνει προϊόντα security με εσωτερικές και εξωτερικές IP κάμερες, αισθητήρες κίνησης και καπνού, προϊόντα ενέργειας με έναν έξυπνο θερμοστάτη και βαλβίδες για τα σώματα του καλοριφέρ, όπως επίσης και οικιακούς μετεωρολογικούς σταθμούς και συσκευή παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα.

Περνώντας στο χώρο του ελέγχου της εισόδου και της ενέργειας, η κ. Σαραντάκη παρουσίασε τις λύσεις της Ιταλικής BTicino International (ανήκει στον όμιλο Legrand από το 1989) που περιλαμβάνουν έξυπνους θερμοστάτες και θυροτηλεοράσεις με κάμερα και οθόνη και δυνατότητα ελέγχου από μακριά μέσω smartphone. Οι έξυπνες συσκευές της BTicino δίνουν τη δυνατότητα στους κατοίκους ενός σπιτιού να γνωρίζει ακριβώς τι συμβαίνει έξω από την πόρτα του, είτε απουσιάζει, είτε βρίσκεται εντός, και μάλιστα να μπορεί να βλέπει ζωντανή εικόνα και να μιλήσει σε αυτόν που χτυπά το κουδούνι.

Παράλληλα, οι έξυπνοι θερμοστάτες μαθαίνουν από τις συνήθειες των κατοίκων ενός σπιτιού και προσαρμόζουν τη θερμοκρασία ανάλογα, επιτυγχάνοντας τις βέλτιστες συνθήκες διαβίωσης. Φυσικά είναι ελεγχόμενοι από μακριά αφού επικοινωνούν με το router μέσω Wi-Fi.

Τέλος, η Legrand διαθέτει μια μεγάλη γκάμα έξυπνων διακοπτών και πριζών, τόσο ασύρματων, όσο και χωνευτών, δίνοντας τη δυνατότητα για ολοκληρωμένο έλεγχο των φώτων και των ηλεκτρικών συσκευών ενός σπιτιού. Στην παρουσίαση αναφέρθηκαν οι σειρές Valena που περιλαμβάνουν τα προϊόντα Life, Allure και Celiane. Πρόκειται για συνδεδεμένοι διακόπτες και πρίζες που επιτρέπουν τον τοπικό και απομακρυσμένο έλεγχο φωτισμού, ρολών και ηλεκτρικών συσκευών από το smartphone ή μέσω φωνητικής εντολής.

Όλα τα παραπάνω ρυθμίζονται πολύ εύκολα μέσω του δωρεάν app Home + Control, ενώ όπως προαναφέραμε είναι συμβατά με Amazon Alexa, Apple HomeKit, Google Assistant και IFTTT.

 

Κλείνοντας, ο κος Σωτήρης Τζαμάρας, γενικός διευθυντής της Ελληνικής Legrand μας έδωσε ραντεβού σε μια επόμενη συνάντηση όπου θα παρουσιαστούν οι λύσεις της εταιρείας για τον έξυπνο εργασιακό χώρο.

Σχετικά άρθρα

Περιορισμένη εθελούσια έξοδος στην Dell

Kitriniaris

“Πετάνε” οι πωλήσεις smartphones

Kitriniaris

Δυναμική επαναφορά της SingularLogic τo 2021 μετά την εξαγορά

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα