19/04/2024
Biztech

Τι αποκόμισε η ελληνική συμμετοχή στο MWC19;

Την εμπειρία τους από το MWC & 4YFN 2019, μοιράστηκαν οι επιχειρήσεις και startups μέλη του ΣΕΚΕΕ που συμμετείχαν στην ελληνική αποστολή της Βαρκελώνης.

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 στο πλαίσιο του συνεδρίου «9ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας» σε ειδική ενότητα με θέμα «Mobile Παντού: Η Εμπειρία μας από το MWC2019, η εφαρμογή της τεχνολογίας στην Ελληνική οικονομία και οι ευκαιρίες που δημιουργεί», οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους σημαντικές και πολύτιμες συμβουλές και έθεσαν τις βάσεις για τις επόμενες παρουσίες σε διεθνή γεγονότα.

 

Την παρουσίαση άνοιξε ο γενικός διευθυντής του ΣΕΚΕΕ, Γιάννης Κωτσής Γιανναράκης, ο οποίος τόνισε τη σημασία των συνεργασιών των ελληνικών εταιρειών τεχνολογίας όλων των μεγεθών από τις μεγάλες πολυεθνικές μέχρι τις startups. Άλλωστε αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος ύπαρξης του Συνδέσμου. Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΚΕΕ και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Regate, Γιώργος Μαρκατάτος στάθηκε στην κυρίαρχη τάση του φετινού MWC που δεν ήταν άλλη από την τεχνολογία 5G και τις εφαρμογές της.

 

 

Ο Δημήτρης Κολοκοτρώνης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΚΕΕ και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Fasmetrics, τόνισε τη σημαντικότητα της παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων στο MWC η οποία τους προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία δικτύωσης και ανοίγματος στις διεθνείς αγορές.

Ο Γιώργος Παπασταματίου, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Liknoss, ανέφερε ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν ανάγκη τη φρεσκάδα και τις νέες ιδέες που προέρχονται από τις startups, ενώ τέλος, ο Γιώργος Χριστοφορίδης, ειδικός σύμβουλος της Helexpo και υπεύθυνος για την πρωτοβουλία DigitalGreece σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια γίνονται σημαντικές προσπάθειες ώστε οι ελληνικές startups να βγουν στο εξωτερικό.

 

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση εμπειριών από νέους startupers, εκπρόσωπους των Accesslab, BrainInsurTech, Nous4Health, Siba, Spotlight POS, Trimsignal και Weddin οι οποίες συμμετείχαν στην παράλληλη έκθεση του MWC 2019 με τίτλο 4 years for now (4YFN) που απευθύνεται στη νεοφυή επιχειρηματικότητα,

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Παναγιώτης Μελαχρινός, διευθυντής πολιτικού γραφείου Υπουργού ΨΗΠΤΕ, Πάνος Οπλοποιός, ειδικός συνεργάτης Υπ. Τουρισμού, Νίκος Κωστόπουλος, γραμματέας επιστημονικών φορέων της Νέας Δημοκρατίας.

 

 

Σχετικά άρθρα

H Lenovo παρουσιάζει τρία νέα premium consumer laptops

Giorgos Athanassiadis

Η Viohalco εκσυγχρονίζεται και επιλέγει SAP

Πανευρωπαϊκή συνάντηση συνεργατών της Sony στην Αθήνα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα