24.5 C
Athens
16/04/2024
Biztech

Την πλατφόρμα as-a-service επόμενης γενιάς ανακοίνωσε η HPE

Κατά τη διάρκεια της κεντρική ομιλίας του στο πλαίσιο του HPE Discover More Munich, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hewlett Packard Enterprise, Antonio Neri ανακοίνωσε το επόμενο σημαντικό ορόσημο της στρατηγικής της εταιρείας να προσφέρει ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο edge-to-cloud σε μορφή υπηρεσιών. Η νέα πλατφόρμα ονομάζεται GreenLake Central και προσφέρει στους πελάτες μια προηγμένη cloud εμπειρία για όλες τις εφαρμογές και τα δεδομένα τους, μέσω μιας κονσόλας που τρέχει, διαχειρίζεται και βελτιστοποιεί το σύνολο των hybrid ΙΤ υποδομών τους.

Το HPE GreenLake Central προσφέρει μια απλή, ενοποιημένη ψηφιακή εμπειρία σε public και private cloud, το data center και τα edge workloads. Αυτή η πλατφόρμα επιταχύνει την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων προς τους πελάτες τους, μειώνοντας το κόστος και τους κινδύνους παρέχοντας περισσότερες δυνατότητες επιλογής και ελέγχου.

 

Η υπόσχεση του cloud και η πραγματικότητα

Παρά την υπόσχεση του cloud να επιταχύνει την διάθεση νέων εφαρμογών, οι προσπάθειες ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων έχουν γίνει πιο πολύπλοκες, δαπανηρές και αργές. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η μεγάλη πλειοψηφία των σημερινών εφαρμογών και δεδομένων παραμένουν στο data center, ενώ αυξάνονται εκθετικά στο άκρο. Ως αποτέλεσμα, οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται ακόμα περισσότερο να διαχειριστούν την υβριδική υποδομή τους, ενώ την ίδια στιγμή δεν έχουν τον απόλυτο έλεγχο του κόστους και των κινδύνων που αντιμετωπίζουν.

Αυτή ακριβώς είναι η υπόσχεση του HPE GreenLake Central, το οποίο επιτρέπει στους πελάτες να ξεπεράσουν αυτές τις προκλήσεις παρέχοντας ένα ενιαίο, ολοκληρωμένο κέντρο ελέγχου διαχείρισης για το σύνολο της hybrid υποδομής μέσα από το οποίο θα κατευθύνουν τις δράσεις τους για ψηφιακό μετασχηματισμό – όλες με τη μορφή υπηρεσίας. Η πλατφόρμα δίνει στους πελάτες την ελευθερία να επιλέγουν τα εργαλεία που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν εφαρμογές, πού και πώς να τοποθετήσουν το φόρτο εργασίας και τα δεδομένα τους και να πληρώσουν μόνο για ό,τι καταναλώνουν.

 

«Το HPE GreenLake Central είναι μια πλατφόρμα που έρχεται να αλλάξει το παιχνίδι σε hybrid ΙΤ υποδομές», δήλωσε ο Antonio Neri. «Με αυτή την πλατφόρμα, κάθε χρήστης μέσα στην επιχείρηση αποκτά πρόσβαση σε μια ενιαία κονσόλα από την οποία μπορεί να τη διαχειριστεί αποτελεσματικά και να επιτύχει ισχυρά επιχειρησιακά αποτελέσματα. Πλέον οι CIOs μπορούν να λειτουργήσουν ως στρατηγικοί πάροχοι υπηρεσιών και όλοι να επωφελούνται από μια συνεπή cloud εμπειρία με αποτέλεσμα χαμηλότερο κόστος, κινδύνους και μεγαλύτερες δυνατότητες επιλογής, ελέγχου, απλότητας και ταχύτητας».

 

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση στηρίζεται στη δυναμική της πλατφόρμας HPE GreenLake και στη δέσμευση της HPE να προσφέρει το σύνολο του χαρτοφυλακίου ως υπηρεσία μέχρι το 2022. Αξίζει να σημειωθεί ότι το HPE GreenLake είναι αυτή τη στιγμή το ταχύτερα αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό κομμάτι μέσα στην HPE, με συνολική αξία άνω των 2,8 δισ. Δολαρίων και με πάνω από 740 πελάτες. Η HPE αναπτύσσει επίσης το οικοσύστημα των συνεργατών της, προκειμένου να διευρύνει την εμβέλεια του HPE GreenLake. Σήμερα, περισσότεροι από 400 συνεργάτες παγκοσμίως μεταπωλούν υπηρεσίες as a Service της HP με το HPE GreenLake να έχει αυξηθεί πάνω από 275% σε ετήσια βάση.

 

Αυτή τη στιγμή το HPE GreenLake Central βρίσκεται σε μορφή trial και θα γίνει διαθέσιμο στους πελάτες HPE GreenLake μέχρι το τέλος του Q1 2020.

Σχετικά άρθρα

Ισχυρή ανάπτυξη στην αγορά cloud υποδομών το πρώτο τρίμηνο του 2021

Giorgos Athanassiadis

Pylon Hybrid: Η νέα υβριδική εποχή στις επιχειρήσεις

Giorgos Athanassiadis

Διοικητικές αλλαγές στην Intersys

dmallas

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα