21.9 C
Athens
25/04/2024
Biztech

Τα Xiaomi Mi Mix 2 επίσημα στην Ελλάδα από την Info Quest

Τις νέες ναυαρχίδες της Xiaomi, τα εντυπωσιακά bezel-less Xiaomi Mi Mix 2 και Mi Mix 2 Special Edition ανακοίνωσε η Info Quest Technologies, επίσημος διανομέας της Xiaomi στην Ελλάδα, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, τα στελέχη της Info Quest Technologies αναφέρθηκαν στην πολύ επιτυχημένη συνεργασία της εταιρείας με την Xiaomi, η οποία να θυμίσουμε ότι ξεκίνησε στο τέλος του 2016, ενώ τον Αύγουστο του 2017 η Info Quest Technologies άνοιξε το πρώτο φυσικό κατάστημα της Xiaomi στην Ελλάδα που βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Golden Hall.

 

Όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι της Info Quest, τον περασμένο Δεκέμβριο η Xiaomi κατέλαβε την τρίτη θέση μεταξύ των κατασκευαστών smartphones, ενώ τον ίδιο μήνα πουλήθηκαν 27.000 κινητά στην Ελλάδα, αριθμός που θεωρείται ιδιαίτερα εντυπωσιακός.

 

Ο λόγος στα Mi Mix 2

Πριν αναφερθούμε στην επίσημη παρουσίαση των δύο εκδόσεων του Mi Mix 2, να θυμίσουμε ότι η Xiaomi τάραξε τα νερά της αγοράς των smartphones το 2016 με το bezel-less Mi Mix, το οποίο όμως δεν κυκλοφόρησε (όχι επίσημα τουλάχιστον) εκτός Κίνας.

Ο διάδοχός του είναι το Mi Mix 2, το οποίο κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις. Η νέα ναυαρχίδα της Xiaomi, διαθέτει οθόνη 5,99” με αναλογία πλευρών 18:9 που καλύπτει όλη την έκταση του σώματος της συσκευής, προσφέροντας μια εντυπωσιακή και εντελώς νέα αίσθηση χρήσης. Το «μυστικό» πίσω από την εντυπωσιακή οθόνη «Full screen display 2.0» του Xiaomi Mi Mix 2, είναι το αποτέλεσμα έμπνευσης του παγκοσμίου φήμης σχεδιαστή Philippe Starck. Αξίζει να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο είναι κατά 11,9% μικρότερο από το προηγούμενο μοντέλο, προσφέροντας την ίδια επιφάνεια θέασης, αλλά με σημαντικά μεγαλύτερη εργονομία και πρακτικότητα στην καθημερινή χρήση.

 

 

Το Mi Mix 2 εντυπωσιάζει με την τεσσάρων πλευρών κυρτή κεραμική πλάτη, στην οποία βρίσκεται ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ το περίβλημα κράματος αλουμινίου αυξάνει την ανθεκτικότητά του.

Στην καρδιά της συσκευής βρίσκεται ο επεξεργαστής Snapdragon 835 με 6GB RAM και εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 64GB. Μάλιστα εφαρμόζεται η νεότερη τεχνολογία αποθήκευσης UFS2.1.

 

Το Xiaomi Mi Mix 2 προσφέρει κορυφαίες δυνατότητες λήψης φωτογραφίας και βίντεο, καθώς η βασική κάμερα 12 Mpixels διαθέτει αισθητήρα Sony IMX386 και οπτική σταθεροποίηση 4 αξόνων για πανέμορφες και καθαρές λήψεις ανάλυσης μέχρι και 4Κ/30fps ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες. Η εμπρόσθια κάμερα 5 Mpixels – η οποία βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης, στο μοναδικό bezel της συσκευής – παράγει επίσης κορυφαίας ποιότητας εικόνα για εντυπωσιακές selfies και ποιοτική επικοινωνία με βίντεο. Στα επιπλέον χαρακτηριστικά της νέας συσκευής περιλαμβάνονται η υποστήριξη 43 διαφορετικών δικτύων λειτουργίας, το διπλής φωνητικής εγγραφής σύστημα ADC HD για κρυστάλλινες ηχογραφήσεις και ευκρίνεια στις τηλεφωνικές κλήσεις, η μπαταρία χωρητικότητας 3.400mAh και η συνδεσιμότητα LTE με συνδυασμό 4 κεραιών και η δυνατότητα ταυτόχρονης χρήσης δύο καρτών Nano-SIM.

 

 

Και special edition

Όποιος επιθυμεί «το κάτι παραπάνω», Xiaomi κυκλοφορεί μια ειδική έκδοση του Mi Mix 2, το Special Edition. Το συγκεκριμένο μοντέλο, διαθέτει πλήρη κεραμική σχεδίαση unibody και διατίθεται σε λευκή απόχρωση. Επιπλέον, ο αποθηκευτικός χώρος είναι διπλάσιος από το «απλό» μοντέλο, φτάνοντας τα 128GB, ενώ και η RAM ανέρχεται στα 8GB.

Σε ότι αφορά το λειτουργικό σύστημα, τόσο η standard, όσο και η Special Edition του Mi Mix 2, χρησιμοποιούν το MIUI 9, βασισμένο στο Android Nougat 7.1.1, ενώ οι τιμές λιανικής τους είναι € 549 και € 699 αντίστοιχα.

 

 

Σύντομα έρχονται κι άλλα προϊόντα

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι υπεύθυνοι της Info Quest τόνισαν ότι στόχος της εταιρείας είναι να έρθουν στην Ελλάδα, όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα του «οικοσυστήματος» της Xiaomi. Τα Mi Box, Mi Router, Mi Action Camera 4K, Mi Sphere Camera αλλά και τα Rice Cooker, Air Purifier και Electric Scooter, αλλά και μια πλειάδα άλλων συσκευών (περισσότερα στο www.xiaomi-greece.gr) που διατίθενται ήδη στην Ελλάδα, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Με πολύ ενδιαφέρον αναμένουμε και τις συσκευές smart home της Xiaomi οι οποίες περιλαμβάνουν αισθητήρες, έξυπνες πρίζες, έξυπνο φωτισμό κ.λπ και σύντομα θα διατεθούν και στην Ελλάδα.

 

Σημειώνουμε ότι όλα τα προϊόντα της Xiaomi υποστηρίζονται με διετή εγγύηση καλής λειτουργίας από την Info Quest Technologies και είναι διαθέσιμα από τα μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης, το ηλεκτρονικό κατάστημα www.you.gr, το Mi Store και επιλεγμένα σημεία διάθεσης.

Σχετικά άρθρα

Συμβατές με τα «ηλεκτρονικά βιβλία» οι εφαρμογές Prisma Win

Giorgos Athanassiadis

Πλατφόρμα διαχείρισης ψηφιακών υπογραφών από τη SAP

Giorgos Athanassiadis

China Telecom και Lamda Hellix στον ψηφιακό δρόμο του μεταξιού

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα